Touran Cross 2.0 TDI
-
- Władca postów
- Auto:: 1.4 TSI DSG HL 2016
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Kuba_VW fajne autko. Tutaj masz linka do nakładki sprzęgła i pedał gazu.
http://allegro.pl/oryginalny-zestaw-na- ... 55678.html
http://allegro.pl/oryginalny-zestaw-na- ... 55678.html
- KriSSo
- Specjalista
- Auto:: Golf MK7.5 variant
- Imię:: Kris
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
- Kontakt:
Kurczę, świetny jest ten Cross. Cholera zaczyna mi się potwornie podobać. W lutym zamawiam tourana. Miałbyś Highline, ale już się teraz waham, czy nie zamówić crossa. Ciekaw jestem bardzo, czy warto zmienić dotychczasowy wybór.
Jeszcze jedno, jak to jest z zawieszeniem? Podobnież jest dużo twardsze, niż w Highlinie. Czy to prawda? Np tak samo jest z Octavią Scout - bardzo twarda, znacznie bardziej niż normalna. Czyli zawieszenie wyższe, a twardość większa.
P.S.
Ile czasu rodzice czekali na samochód? 3 miesiące?
P.S.2
Czy fotele są w tym samym kształcie co comfortline? Czy bardziej "sportowe" jak w highline?
Nie mam cholera żadnego crossa w Szczecinie w żadnym salonie, żeby sobie podjechać i obejrzeć.
Jeszcze jedno, jak to jest z zawieszeniem? Podobnież jest dużo twardsze, niż w Highlinie. Czy to prawda? Np tak samo jest z Octavią Scout - bardzo twarda, znacznie bardziej niż normalna. Czyli zawieszenie wyższe, a twardość większa.
P.S.
Ile czasu rodzice czekali na samochód? 3 miesiące?
P.S.2
Czy fotele są w tym samym kształcie co comfortline? Czy bardziej "sportowe" jak w highline?
Nie mam cholera żadnego crossa w Szczecinie w żadnym salonie, żeby sobie podjechać i obejrzeć.
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Zawieszenie jest dosyć sztywne ale największym problemem jest profil opon są za niskie. Na zime mamy 205 55 R 16 i jest dużo ciszej i przyjemniej. Co do czasu oczekiwania to mieliśmy zamówionego highlina ale dowiedzieliśmy się że musielibyśmy czekać na niego 6 miesiecy. Więc kupiliśmy takiego jaki był dostępny od ręki czyli CROSSa. Sory za błedy pisałem z telefonu.
- KriSSo
- Specjalista
- Auto:: Golf MK7.5 variant
- Imię:: Kris
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
- Kontakt:
Dziś byłem w ASO na jeździe testowej Crossem w tym samym kolorze, jak Twój. Kurczę, spodobał mi się, super się jechało. Był na kołach letnich - 17tkach, jechało się dość sztywno, ale na autostradzie świetnie się prowadził. Dobrze wygląda na tych 17-tkach, zamówię jednak Crossa raczej. Tylko denerwuje mnie ten różny rozmiar ogumienia z przodu i z tyłu. Nie da się kół przekładać co sezon tył z przodem i trzeba kupować dwa różne rozmiary, jak się zużyją - to jest bez sensu.
P.S.
Do testów mieli 1.4 TSI 140 - słabo to jeździ, dla mnie zdecydowanie za słabo. Więc jeśli benzyna to tylko 170, z dieslem pewnie to samo.
P.S.
Do testów mieli 1.4 TSI 140 - słabo to jeździ, dla mnie zdecydowanie za słabo. Więc jeśli benzyna to tylko 170, z dieslem pewnie to samo.
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Co do zmian to nic ciekawego się nie pojawiło. Autko ma już 50 pare tysięcy (nie wiem dokładnie bo auto na wyjeździe). Jak się pojawi w ten weekend w domu to może uda mi się go doprowadzić do stanu w jakim wyjechał z pod domu tydzień temu. Nie wytrzymałem już mając zymola carbona
na półce i został on w poprzedni weekend oficjalnie odpicowany. Ale jeśli utrzyma się taka pogoda jak jest teraz (snieg i mróz) to postaram się wrzucić zdjęcia mojej popiedółki-skuterek. Miestety kategorie B będę robił dopiero w maju więc nie uda mi się wpaść na spota. Dzięki za odkopanie - ''odśnieżenie'' tematu.