PILNE ... AWARYJNE OTWARCIE SAMOCHODU
- marcelid
- ____________________

- Auto:: BASIC, 1.9 TDi-BKC, 2004
- Imię:: Marceli
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: PILNE ... AWARYJNE OTWARCIE SAMOCHODU
mam głupi zwyczaj i jak jeżdżę po mieście to dokumentów nie woże
... atakuje zobaczymy 
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Ciekawe czy się policja zainteresuje tym "wlamem" 
Wysłany z Xperia Z
Wysłany z Xperia Z
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
-
tomix
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
hehe pewnie zaraz ktos zadzwoni,---- gleba, gleba...marynarz75 pisze:Ciekawe czy się policja zainteresuje tym "wlamem"
Wysłany z Xperia Z
- marcelid
- ____________________

- Auto:: BASIC, 1.9 TDi-BKC, 2004
- Imię:: Marceli
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Samochód otwarty
wkładka poszła lekko ... znaczy się pięć minutek i po kłopocie
akumulator padł do końca ale jak już otworzyłem to miałem klucze do garażu i włożyłem drugi
nie jest lekko z tą wkładką ale z uwagi na to, że i tak była rozwalona i muszę kupić drugą to postanowiłem ją rozwiercić ... i załatwione
p.s. Policyja był ale nie dlatego, że rozwalam zamek ale jakiś kuźwa sąsiad życzliwy zadzwonił bo Kolega wjechał na chodnik żebym mógł się do niego podłączyć kabelkami ... na szczęście zrozumieli, że to sytuacja awaryjna
akumulator padł do końca ale jak już otworzyłem to miałem klucze do garażu i włożyłem drugi
nie jest lekko z tą wkładką ale z uwagi na to, że i tak była rozwalona i muszę kupić drugą to postanowiłem ją rozwiercić ... i załatwione
p.s. Policyja był ale nie dlatego, że rozwalam zamek ale jakiś kuźwa sąsiad życzliwy zadzwonił bo Kolega wjechał na chodnik żebym mógł się do niego podłączyć kabelkami ... na szczęście zrozumieli, że to sytuacja awaryjna
-
tomix
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
i bardzo dobrze,pozdrawiammarcelid pisze:Samochód otwarty![]()
wkładka poszła lekko ... znaczy się pięć minutek i po kłopocie![]()
nie jest lekko z tą wkładką ale z uwagi na to, że i tak była rozwalona i muszę kupić drugą to postanowiłem ją rozwiercić ... i załatwione![]()
- tomcio1600
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1.9 AVQ
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
A masz w bloku (albo blok przed Tobą) sąsiada, który awaryjnie otwiera autamarcelid pisze:Samochód otwarty
Jest:
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
- Golas
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1T1 2.0 TDi
- Imię:: Adam
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 51 razy
- Kontakt:
Sorki za odkop ale muszę napisać że najpewniejszym i najtańszym sposobem na otwarcie auta w przypadku padniętego AKU + niedziałająca wkładka jest podniesienie auta na lewarku odkręcenie bodajże 12 śrub TORX od osłony silnika podanie "+" z zewnętrznego aku na rozrusznik i mase np. do skrzyni biegów - mamy prąd więc pilotem się otworzy i po problemie...
Nie wiem jak Wam ale mimo wyjęcia znaczka nic nie zdziałałem śrubokretem/prętem - to zdjęcie jest chyba zrobione od wewnątrz oraz po zdjęciu osłony nie widziałem linki ani dojścia do zamka - przypominam że robiłem to wszystko w warunkach ekstremalnych przed blokiem przy 5st C oraz po zmierzchu nie mając do dyspozycji światła dziennego :]
Chciałem sprbować z drutem i odgięciem drzwi ale szkoda mi niszczyc uszczelki czy rysowac lakier :]
Więc pomysł z "+" jak najbardziej sprawdzony na własnej skórze wczoraj że tak powiem zatrzasnąłem maskę - wcześniej zamykając auto centralnym i ściągając "+" z klemy bo mam złodzieja.
Ale autko już u autoelektryka i mam nadzieję znajdzie przyczynę dosłownie znikania prądu :]
Pozdrawiam
Nie wiem jak Wam ale mimo wyjęcia znaczka nic nie zdziałałem śrubokretem/prętem - to zdjęcie jest chyba zrobione od wewnątrz oraz po zdjęciu osłony nie widziałem linki ani dojścia do zamka - przypominam że robiłem to wszystko w warunkach ekstremalnych przed blokiem przy 5st C oraz po zmierzchu nie mając do dyspozycji światła dziennego :]
Chciałem sprbować z drutem i odgięciem drzwi ale szkoda mi niszczyc uszczelki czy rysowac lakier :]
Więc pomysł z "+" jak najbardziej sprawdzony na własnej skórze wczoraj że tak powiem zatrzasnąłem maskę - wcześniej zamykając auto centralnym i ściągając "+" z klemy bo mam złodzieja.
Ale autko już u autoelektryka i mam nadzieję znajdzie przyczynę dosłownie znikania prądu :]
Pozdrawiam
-
ŁukaszTouran
- Zaawansowany
- Auto:: TouranCross 2.0 CR CJFA
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 136 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
według mnie najlepszym sposobem (sprawdzonym) jest wyciągnięcie tej małej trójkątnej szyby z przodu i pociągnięcie za klamkę od środka.
- leszeklen
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 340 razy
- Otrzymał podziękowań: 42 razy
- Kontakt:
Kiedyś pracowałem przy szybach samochodowych i z doświadczenia wiem, że klienci którzy awaryjnie otwierali auto tym sposobem sugerowali się wielkością szyby, która okazała się najdroższa ze wszystkich możliwych. Dlatego też dobrze się wcześniej zorientować w dostępności i cenie bo podczas awaryjnego otwierania może ulec uszkodzeniu 
Leszek
Leszek
- Golas
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1T1 2.0 TDi
- Imię:: Adam
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 51 razy
- Kontakt:
A idzie wyciągnąć od zewnątrz tą szybę ?
Jedyne co to przeszło przez myśl bicie szyby kierowcy najtańsza i dosyć dostępna wiec rocznik można sobie dobrać haha :]
Jedyne co to przeszło przez myśl bicie szyby kierowcy najtańsza i dosyć dostępna wiec rocznik można sobie dobrać haha :]
- leszeklen
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 340 razy
- Otrzymał podziękowań: 42 razy
- Kontakt:
Z tego co pamiętam te trójkątne szybki z gumową uszczelką są przykręcane na śruby (M6) i bez jej uszkodzenia w trakcie demontażu od zewnątrz się nie obędzie.
Leszek
Leszek