Ja widząc na tablica.pl podejrzane ogłoszenie zadzwoniłem ze zwykłej ciekawości aby dowiedzieć się co to za ściema. I nie zawiodłem się
Touran 1.6 tdi bluemotion HL za 53000 ? Gdzie haczyk?
- Chicken
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.9 BLS '06
- Imię:: Adam
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Re: Touran 1.6 tdi bluemotion HL za 53000 ? Gdzie haczyk?
tomix też jestem ciekawy.
Ja widząc na tablica.pl podejrzane ogłoszenie zadzwoniłem ze zwykłej ciekawości aby dowiedzieć się co to za ściema. I nie zawiodłem się
...sometimes agressive , never depressive , always progressive...
-
tomix
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
buzolek -- tak sobie przegladam troche turany w takiej cenie jak ten co wymieniles jest tez takibuzolek pisze:Witam,
przy poszukiwaniach ciekawego tourana z Bluemotion z ciekawości zerknąłem na tablica.pl i ku mojemu ogromnemu zdziwieniu wyświetliło mi się takie coś: http://tablica.pl/oferta/volkswagen-tou ... e0d74b8ebc
Czy on nie powinien kosztować co najmniej 70 tys zł ? Gdzie może być haczyk?
Blumołszyna szukam bo podobno zauważalnie mniej pali a robie tygodniowo 800 do 1200 km..
Dzieki i pozdrawiam
http://allegro.pl/vw-touran-highline-no ... 45726.html
oczywiscie ja go na zywo nie widzialem dlatego nie moge komentowac co i jak, przebieg raczej wyglada na realny w stosunku do tamtego.Pozdrawiam
-
buzolek
- Auto:: vw polo
- Imię:: Wojciech
Dziękóweczka Tomix! Fajna maszyna z dużą ilością dodatków ale nie jest to blumołszyn
Poza tym ja nie szukam auta w tej zbliżonej cenie- to jest już bezpośrednia okolica górnej granicy
Tak w ogóle to może coś ze mną nie tak bo każdy fajniejszy z taką ceną wydaje mi się jakiś trefny.. wiem, że to kupa kasy ale jak sobie porównam takiego właśnie np do tych z tourany.pl albo mobile.de bo tam najczęściej zerkam to zawsze mi coś nie pasuje.. Jak szukam na mobile.de konkretnego auta od prywatnego sprzedawcy to wychodzą mi sztuki o cenach jakich prawie nie ma nawet na allegro- najdroższe z listy. I jeśli założę, że auta od prywatnych sprzedających są uczciwie opisane i wyciągnę średnią z kilku aut to nijak się to ma do aut już sprowadzonych do Polski- te już sprowadzone potrafią mieć cenę niższą o 20-30 proc a gdzie koszta rejestracji, sprowadzenia, zarobek.. Popadam już chyba w jakąś paranoję bo w każdej oglądanej ofercie doszukuję się oszustwa. Ale z drugiej strony wysoka lub zawyżona cena auta też przecież niczego nie gwarantuje. Najlepiej jeźdźić samemu i sprawdzać ale już pare wycieczek sobie zrobiłem i oprócz bezczelnych kłamstw od zwykłych sprzedających natknąłem się nawet na gościa z autoryzowanego salonu próbującego sprzedać auto z wpisanym w dowód współwłaścicielem w postaci banku! Oczywiście poinformował o tym na samym końcu po oględzinach i jeździe próbnej. Ehhh.. No nic. Szukam dalej i jak znajdę coś naprawdę ciekawego to zwrócę się z tym do Was w celu konfrontacji i weryfikacji 
Dzięki raz jeszcze i Pozdrawiam.
-
tomix
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
nie ma sprawy, rozumiem ze masz dosc jezdzenia i na miejscu..., ale jak tu kupic bez "wychodzenia z domu". Spokojnie pewnie sie trafi, nie ma co sie spieszyc przy kupnie pojazdu. tego bialego ci akurat podalem jak przegladalem oferty ot tak mi wpadl w oko moze dlatego ze natepne auto to bedzie biale, nigdy nie mialem bialego. Idealnego auto to nie kupisz chyba ze w salonie, ale mozna pojsc na kompromis kilka rzeczy zawsze w aucie czy przy aucie mozna zrobic i nie sa drogie. Pozdrawiam, zycze sprzedajacego takiego jak sie mojemu kumplowi trafil.buzolek pisze:Dziękóweczka Tomix! Fajna maszyna z dużą ilością dodatków ale nie jest to blumołszynPoza tym ja nie szukam auta w tej zbliżonej cenie- to jest już bezpośrednia okolica górnej granicy
Tak w ogóle to może coś ze mną nie tak bo każdy fajniejszy z taką ceną wydaje mi się jakiś trefny.. wiem, że to kupa kasy ale jak sobie porównam takiego właśnie np do tych z tourany.pl albo mobile.de bo tam najczęściej zerkam to zawsze mi coś nie pasuje.. Jak szukam na mobile.de konkretnego auta od prywatnego sprzedawcy to wychodzą mi sztuki o cenach jakich prawie nie ma nawet na allegro- najdroższe z listy. I jeśli założę, że auta od prywatnych sprzedających są uczciwie opisane i wyciągnę średnią z kilku aut to nijak się to ma do aut już sprowadzonych do Polski- te już sprowadzone potrafią mieć cenę niższą o 20-30 proc a gdzie koszta rejestracji, sprowadzenia, zarobek.. Popadam już chyba w jakąś paranoję bo w każdej oglądanej ofercie doszukuję się oszustwa. Ale z drugiej strony wysoka lub zawyżona cena auta też przecież niczego nie gwarantuje. Najlepiej jeźdźić samemu i sprawdzać ale już pare wycieczek sobie zrobiłem i oprócz bezczelnych kłamstw od zwykłych sprzedających natknąłem się nawet na gościa z autoryzowanego salonu próbującego sprzedać auto z wpisanym w dowód współwłaścicielem w postaci banku! Oczywiście poinformował o tym na samym końcu po oględzinach i jeździe próbnej. Ehhh.. No nic. Szukam dalej i jak znajdę coś naprawdę ciekawego to zwrócę się z tym do Was w celu konfrontacji i weryfikacji