Proszę o wypowiedzenie się użytkowników forum

Tu zgłaszamy wszelkie propozycje zmian odnośnie działania forum.

Powitalnia

Czas głosowania minął ndz lut 09, 2014 10:51

jestem za jednym tematem wspólnym dla wszystkich
15
45%
każdy wita się osobno
13
39%
wali mi to, nie przeszkadza mi 403 posty nie przeczytane
5
15%

Liczba głosów: 33

lock00
Władca postów
Auto:: 1T1
Imię:: -
Podziękował: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Re: Proszę o wypowiedzenie się użytkowników forum

Post autor: lock00 »

Cyrus pisze:Tak ale czy nie uważacie że jest to uciążliwe wchodząc na forum i mając 40 tematów witam i tak w koło. Non stop muszę zaznaczac jako przeczytane lub igmoruj
Jest , a że będać adminem... nie lubię robić syzyfowej pracy przy kompie :omatko: ... ale nic się nie poradzi i trzeba się przyzwyczaić :/
Awatar użytkownika
KriSSo
Specjalista
Auto:: Golf MK7.5 variant
Imię:: Kris
Podziękował: 26 razy
Otrzymał podziękowań: 82 razy
Kontakt:

Post autor: KriSSo »

niko02 pisze:
Cyrus pisze: czy nie uważacie że jest to uciążliwe wchodząc na forum i mając 40 tematów
Nie. Kup sobie myszkę z rolką, będzie Ci łatwiej.
Łeeee a można kupić myszkę do smartfona? :shock:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Cyrus
Zaawansowany
Auto:: 1.9 TDI 105 DSG
Imię:: Łukasz
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: Odp: Proszę o wypowiedzenie się użytkowników forum

Post autor: Cyrus »

niko02 pisze: Nie. Kup sobie myszkę z rolką, będzie Ci łatwiej.
Zawsze wiedziałem że jesteś zabawny.:evil:
Wysyłane z mojego HTC za pomocą Tapatalk 2
Awatar użytkownika
patarek
Zaawansowany
Auto:: Sharan 7n 2.0 2011
Imię:: Paweł
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy
Kontakt:

Post autor: patarek »

KriSSo pisze:Łeeee a można kupić myszkę do smartfona? :shock:
Ależ oczywiście :)

Jeżeli o mnie chodzi to też bym był za jednym wątkiem dotyczącym witania się.

pozdrawiam
Oto JA

Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.

[ Julian Tuwim ]
Awatar użytkownika
aawol
Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
Imię:: Andrzej
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy

Post autor: aawol »

gdy wprowadzimy wspólny temat powitań to zniknie moim zdaniem idea powitań tak pilnowana dotychczas na naszym forum. Ktoś się dopisze albo i nie, ktoś mu odpisze albo i nie. Wiem że można na profilu sprawdzić gdzie ktoś wrzucał posty ale na dziś jest tak : Jasio robi temat, wita go kilka, kilkanaście osób i temat zamiera. Jak będzie jeden temat to przywita się Jasio i Kazio a co z ludźmi, którzy ich witają mają odpisywać każdemu z osobna ( jak? ) czy wchodzić co kilka dni strzałem pisać odpowiedź grupowo do przybyłych w międzyczasie? Wiem że rzadko udzielam się w powitalni ( postaram się poprawić) więc może nie powinienem się odzywać ale nie widzę opcji wspólnego tematu.
Albo każdy z osobna ( i to jeszcze fajnie było by żeby nowo przybyli podawali z jakiego są regionu- zasugerować jakiś wzór powitania...) albo całkowita rezygnacja z zagadnienia a w zamian tego przewodnik dla nowych - coś na kształt powitania, które wysyła jarry - (tu zajrzyj, tam się dopisz, to przeczytaj itp.)
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę

auto touran aawol
Awatar użytkownika
patarek
Zaawansowany
Auto:: Sharan 7n 2.0 2011
Imię:: Paweł
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy
Kontakt:

Post autor: patarek »

Albo ten co chce to się przywita a ten co nie to nie.
Wiele osób się wita tylko po to bo taki jest wymóg. Przeczyta to co potrzebuje i zapomina.
Taka idea witania się na forum chyba jest troszkę "obłudna" ??
Oto JA

Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.

[ Julian Tuwim ]
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Cyrus pisze:Zawsze wiedziałem że jesteś zabawny
Serio mówię, bo w pracy mam stacjonarkę i myszkę, więc to bardzo mi ułatwia czytanie, dlatego do 15:30 staram się wszystko ogarnąć na forum, żeby w domu mieć jak najmniej do czytania, bo przewijanie touch padem jest męczące.

Pomimo to uważam, że kilka tematów jest przyjemniejsze dla witających się, bo uczą się zakładać nowy wątek w odpowiednim dziale, można ich łatwo znaleźć, zobaczyć skąd są, chwilę zawiesić nad nimi oko, a tak to będzie masówka.

-- 7 lut 2014, o 08:57 --
aawol pisze: Jak będzie jeden temat to przywita się Jasio i Kazio a co z ludźmi, którzy ich witają mają odpisywać każdemu z osobna ( jak? )
Dokładnie
aawol pisze:gdy wprowadzimy wspólny temat powitań to zniknie moim zdaniem idea powitań tak pilnowana dotychczas na naszym forum.
To jest najważniejsza rzecz i trzeba tego pilnować, a nie, że mi się nie chce.
patarek pisze:Wiele osób się wita tylko po to bo taki jest wymóg.
No i dobrze. Trzeba się trzymać jakichś zasad, bo jak ich nie będzie, to wolna amerykanka. Każdy robi co che, każdy pisze gdzie chce... Bez sensu.
patarek pisze:Taka idea witania się na forum chyba jest troszkę "obłudna" ??
Jest obłudna jak ale tak samo jak to, że każdy nowy użytkownik zostanie Donatorem, fanem Tourana i będzie swój cały wolny czas poświęcał dla forum.
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
kazan13
Zaawansowany
Auto:: 1T3 2.0 TDI CUP
Imię:: Zbyszek
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 45 razy

Post autor: kazan13 »

faktem jest że te powitalne posty to takie wypełniacze licznika postów które są poruszane na forum... odpalam rano kompa, " 40 nieprzeczytanych postów "... z czego 20 to powitania bo jakiś kolega wpadł do "powitalni" i hurtem powitał 20 nowych kolegów :omatko:

Jestem za jednym tematem i za odejściem od przymusu przywitania się na siłę, a szczególnie nie podoba mi się upominanie nowego użytkownika przez "byle kogo" - bez urazy :cze: , powinna to robić tylko administracja

to samo dotyczy komentarzy :szukaj: , nie raz szukałem poprzez zakładkę "Szukaj" i troszkę trzeba wiedzy aby precyzyjnie sformułować treść szukaną żeby były efekty, ale są mądrzy koledzy - obserwując forum osoby te się powtarzają - jak tylko ktoś zada pytanie to walą :szukaj:
Ostatnio zmieniony pt lut 07, 2014 10:30 przez kazan13, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów
Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
Imię:: Olek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: LYJO »

A ja bym wprowadził zamiast pojedyńczych powitań, zasadę, że jeśli chcesz się przywitać to możesz to zrobić od razu przedstawiając swoje auto w odpowiednim dziale. Też bym wolał jeden temat do powitań. Obecna formuła niestety mnie zniechęciła do przywitania nowych kolegów. Może to nie ładnie, ale niestety tak jest za co przepraszam :ok:
Obrazek
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

kazan13 pisze:użytkownika przez "byle kogo" - bez urazy :cze: , powinna to robić tylko administracja
Niestety nie każdy ma czas z administratorów, żeby wszystko ogarnąć, co jest normalną rzeczą.
Skoro wszyscy chcą brać udział w głosowaniach i pilnować porządku, mieć równe uprawnienia, to niech też maja prawo przypominać nowym kolegom o konieczności powitania się.
To nikogo nie obraża ani nic nikomu nie ujmuje, no chyba, że jest bardzo wrażliwy.

kazan13 pisze:to samo dotyczy komentarzy :szukaj: , nie raz szukałem poprzez zakładkę "Szukaj" i troszkę trzeba wiedzy aby precyzyjnie sformułować treść szukaną żeby były efekty, ale są mądrzy koledzy - obserwując forum osoby te się powtarzają - jak tylko ktoś zada pytanie to walą :szukaj:
No to spróbuj to samo znaleźć przez Google wpisując .............. touran klub polska i gwarantuję Ci, że znajdziesz wszystko, czego szukasz.
Niestety tak ta szukajka jest skonstruowana, że niezbyt podchodzi za pierwszym razem. trzeba nad nią trochę posiedzieć, żeby osiągnąć zadowalające wyniki.
To samo jest na innych forach tego typu.
Niestety nie od razu Kraków zbudowano.
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów
Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
Imię:: Olek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: LYJO »

jarry pisze:LYJO napisał(a):
A ja bym wprowadził zamiast pojedyńczych powitań, zasadę, że jeśli chcesz się przywitać to możesz to zrobić od razu przedstawiając swoje auto w odpowiednim dziale
świetny pomysł :ok: - już widzę nasze zadowolenie z prezentacji Fiatów, Opli, Peugeotów i wszelkiej innej maści pojazdów... duża część osób w powitalni szuka dopiero Tourana, szuka informacji o Touranie ale nie chce posiadać (dla kogoś z rodziny, znajomych), wreszcie ma inne auto ale lubi z nami być, i są to często aktywni userzy...
No to skoro są tu na chwilę, dopiero szukają auta itp to nie muszą od razu zakładać tematu, żeby powiedzieć "dzień dobry"... Ty zaraz dorobiłeś do mojej odpowiedzi całą ideologię o innych markach samochodów.

Moje zdanie znacie. Tyle w tym temacie mam do powiedzenia. Co będzie to będzie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Re: Odp: Proszę o wypowiedzenie się użytkowników forum

Post autor: Cesarz »

jarry pisze:
Cyrus pisze:Zawsze wiedziałem że jesteś zabawny
poczucie humoru mają ludzie inteligentni :oki:
aawol pisze:gdy wprowadzimy wspólny temat powitań to zniknie moim zdaniem idea powitań
tak będzie
aawol pisze:Albo każdy z osobna ( i to jeszcze fajnie było by żeby nowo przybyli podawali z jakiego są regionu- zasugerować jakiś wzór powitania...) albo całkowita rezygnacja z zagadnienia
dokładnie
patarek pisze:Wiele osób się wita tylko po to bo taki jest wymóg. Przeczyta to co potrzebuje i zapomina.
Taka idea witania się na forum chyba jest troszkę "obłudna" ??
eee..., bez przesady
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
seba244
Expert
Auto:: Touran
Imię:: .......
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: seba244 »

Ale ludzie macie problem......a może lepiej w ogóle zamknąć/zlikwidować dział powitalni?
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 419 razy

Post autor: wesol »

to powitanie owszem odrobinke mierzi czasami jak jest wysyp ale ujdzie. Bardziej mnie denerwuje ze jak ktos cos dopisze gdzie juz sie wypowiadal to po dodaniu do jego postu nie jest to wyswietlane jako nowa wypowiedz. Ginie to w gaszczu przeczytanych odpowiedzi. Moznaby bylo cos z tym zrobic.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
Awatar użytkownika
poldiver
Zaawansowany
Auto:: Caddy 1.6TDI 2011
Imię:: Kuba
Podziękował: 30 razy
Otrzymał podziękowań: 71 razy
Kontakt:

Post autor: poldiver »

Mamy w profilu opcję przyjaciół i wrogów.
Dołóżmy opcję ulubionych i ignorowanych działów. Do dodaniu powitalni lub każdego innego działu do ignorowanych, posty z takich działów nie będą się wyświetlać. I po problemie.
Osobiście jestem za pozostawieniem obecnej formy powitań.
ODPOWIEDZ