Pytanie o przednie lampy soczewkowe xenon.
- bartek0-01
- Specjalista
- Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
- Imię:: Bartłomiej
- Podziękował: 204 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Re: Pytanie o przednie lampy soczewkowe xenon.
Lampy - oznaczenia: HCR - halogenowe światło drogowe i mijania, DC - xenonowe światło mijania, DR - xenonowe światło drogowe, DC/R - bi-xenon.
zgodnie z regulacją ECE R48 i europejskimi Kodeksami Drogowymi
zgodnie z regulacją ECE R48 i europejskimi Kodeksami Drogowymi
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO
- winetu_vip
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2.0, AZV+, 2004
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 36 razy
Ano właśnie ale już coś wiadomo:diesel pisze:Z tego co mi wiadomo to nie było w rocznikach 2003-2006 lamp soczewkowych na zwykłą zarówkę h7. Po lifcie to co innego. Natomiast jesli w lampie (2003-2006) jest soczewka to są xenony lub bixenony tylko nie wiem jak je z zewnatrz rozróżnić...
Lampa ver.1 - zwykła lampa z żarówkami H7
Lampa ver.2 - z soczewką i xenonem lub bi-xenonem na mijania plus żarówka H7 na drogowych.
Pozostaje pytanie jak rozróżnić lampy xenon od bixenon? Może po nr seryjnych??
Jak coś źle zrozumiałem to proszę mnie poprawić.
https://SecreLocal.com - Meet Local Singles - No Verify - Anonymous Sex Dating - Live Dating Site
- turek
- Specjalista
- Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
- Imię:: Michal
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
bartek0-01 a jak jest u ciebie ? jeżeli masz xenon to zerknij co się dzieje na ścianie jak włączysz drogowe(długie) i wyczerpiemy temat ja rozbierałem lampe bi-xenon do tourana 1t1 2005r. i jest to bi-xenon
- bartek0-01
- Specjalista
Ok zerknę jak się skoki skończą i temat będzie rozwiązanyturek pisze:bartek0-01 a jak jest u ciebie ? jeżeli masz xenon to zerknij co się dzieje na ścianie jak włączysz drogowe(długie) i wyczerpiemy temat ja rozbierałem lampe bi-xenon do tourana 1t1 2005r. i jest to bi-xenon
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO
- adamki
- Użytkownik
- Auto:: TOURAN 1.9 AVQ 74 KW 2003
- Imię:: ADAM
- Podziękował: 64 razy
- Otrzymał podziękowań: 41 razy
Jak włączysz światła drogowe to się podnosi przesłona która inaczej rozprasza światło.
- turek
- Specjalista
winetu_vip od 2003 do 2006 były dwa rodzaje reflektorów: zwykly na zarowki H7 i bi-xenon (ewe.xenon bartek0-01 sprawdzi ale ja stawiam ze ma bi-xenon
) gdzie żarówka xenonowa obsługiwała światła mijania i drogowe(krótkie-długie) a obok była żarówka H7 do drogowych(dlugich) i po przełączeniu na drogowe otwierała się przysłona przy żarówce xenonowej ale świeciła również ta obok (H7)
- bartek0-01
- Specjalista
Michał muszę przyznać Ci racjęturek pisze:winetu_vip od 2003 do 2006 były dwa rodzaje reflektorów: zwykly na zarowki H7 i bi-xenon (ewe.xenon bartek0-01 sprawdzi ale ja stawiam ze ma bi-xenon) gdzie żarówka xenonowa obsługiwała światła mijania i drogowe(krótkie-długie) a obok była żarówka H7 do drogowych(dlugich) i po przełączeniu na drogowe otwierała się przysłona przy żarówce xenonowej ale świeciła również ta obok (H7)
Teraz dopiero zauważyłem jak brzydko to wygląda możecie polecić jakieś żarówki aby ładniej się komponowały z xenonem bo teraz to strasznie to wygląda takie żółte światło
MOJE AUTO
MOJE AUTO
- tomcio1600
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1.9 AVQ
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Qrde... ale teraz mi zastrzeliliście ćwieka... sam jestem ciekaw czy mam xenon czy bi-xenon
? Zawsze myślałem, że jak obok xenonu jest H7 to jest typowy xenon, a to się okazuje że być może mam nawet światła bi-xenonowe
Bartek0-01 jedyne prawdziwe białe światło na H7 to OSRAM Night Breaker ewentualmnie Philips Blue Vision (ale tu już trochę gorzej wygląda)
Bartek0-01 jedyne prawdziwe białe światło na H7 to OSRAM Night Breaker ewentualmnie Philips Blue Vision (ale tu już trochę gorzej wygląda)
Jest:
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
- turek
- Specjalista
Tak tez podejrzewałem, myślę ze już wszystko jasne w tym temacie
ja na długie wrzuciłem H7 philips xtreme ale i tak jest różnica, z drugiej strony jak włączam długie to i tak nikt nic z przeciwka nie widzi 
- bartek0-01
- Specjalista
To prawda ze nikt nic nie widzi ale ładniej wyglądaturek pisze:Tak tez podejrzewałem, myślę ze już wszystko jasne w tym temacieja na długie wrzuciłem H7 philips xtreme ale i tak jest różnica, z drugiej strony jak włączam długie to i tak nikt nic z przeciwka nie widzi
MOJE AUTO
MOJE AUTO
-
andreass211
- Specjalista
- Auto:: 2.0tdi AZV,2004r
- Imię:: andrzej
- Podziękował: 82 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
tak ja tez montowałem sobie xsenoeny a po podłączeniu okazało sie ze mam bixy i obok h7 tez swieci jak właczam drogowe
pozdrawiam
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
I tu się kolego mylisz. Najbielsze światło dają Narva Range Power White , na drogowe w sam raztomcio1600 pisze:Bartek0-01 jedyne prawdziwe białe światło na H7 to OSRAM Night Breaker ewentualmnie Philips Blue Vision (ale tu już trochę gorzej wygląda)
- Grześ
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.9TDI 2004r
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
xenon, bi-xenon albo turbo-bi-xenon... Oto jest pytanie...
Sorrki, nie mogłem się powstrzymać...

Sorrki, nie mogłem się powstrzymać...
-
Damian15
- Specjalista
- Auto:: Touran '03 AZV
- Imię:: Damian
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
To w końcu czy ktoś odpowie jednoznacznie na odpowiedź. Z jakimi reflektorami wyjeżdżały Tourany z fabryki(chodzi o xenon)? Czy to był Xenon - żarnik na mijania H7 na drogowych czy bi-xenon - żarnik na mjania i żarnik na drogowych lub żarnik jednocześnie na mijania przesłaniany po włączeniu drogowych świecy cały żarnik plus h7. Bo mam mętlik w głowi 
- winetu_vip
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2.0, AZV+, 2004
- Imię:: Tomek
- Otrzymał podziękowań: 36 razy
Dla mnie wszystko jasne. Rozróżniamy dwa typy lamp montowanych w turanach produkowanych w latach 2003-2006 potocznie nazywane przed liftami:
Lampa ver. 1 - klasyczna lampa z żarówką H7 na światło mijania (krótkie) i żarówką H7 na światło drogowe (długie) z tradycyjnymi odbłyśnikami, BEZ SOCZEWKI o oznaczeniu HCR - halogenowe światło drogowe i mijania.
Lampa ver. 2 - z soczewką i bi-xenonem na światło mijania i drogowe (pozwala to zrealizować specjalna przesłona montowana w układzie bi-xenon) plus żarówka H7 na światło drogowe. Oznaczenie to HR DCR. Typ żarnika D2S.
Do kompletu informacji potrzebny nr katalogowy przetwornicy !
Lampa ver. 1 - klasyczna lampa z żarówką H7 na światło mijania (krótkie) i żarówką H7 na światło drogowe (długie) z tradycyjnymi odbłyśnikami, BEZ SOCZEWKI o oznaczeniu HCR - halogenowe światło drogowe i mijania.
Lampa ver. 2 - z soczewką i bi-xenonem na światło mijania i drogowe (pozwala to zrealizować specjalna przesłona montowana w układzie bi-xenon) plus żarówka H7 na światło drogowe. Oznaczenie to HR DCR. Typ żarnika D2S.
Do kompletu informacji potrzebny nr katalogowy przetwornicy !
Ostatnio zmieniony wt lut 18, 2014 16:29 przez winetu_vip, łącznie zmieniany 1 raz.
https://SecreLocal.com - Meet Local Singles - No Verify - Anonymous Sex Dating - Live Dating Site