Problem z wycieraczkami

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
sebek1988
Początkujący
Auto:: VW Touran 1,9 TDI 2005r
Imię:: Sebastian
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Problem z wycieraczkami

Post autor: sebek1988 »

Chlopaki mam pytanie w jakiej odleglosci od slupka bocznego powinny zatrzymywac sie wycieraczki przy pracy? Wydaje mi sie ze moje wycieraczki przed wymiana silnikow dochodzily blizej teraz jak by sa dalej i przeszkadza mi to podczas jazdy. Jak mozna to ustawic?
Awatar użytkownika
Krzychuziom
Przeglądacz
Auto:: Touran 5T 2.0 TDI 150 KM
Imię:: Krzychu
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Post autor: Krzychuziom »

myślicie że warto zapobiegawczo rozebrać silniczki i nasmarować ? szykuje mi się duża trasa i nie chciał bym żeby coś zawiodło....
Awatar użytkownika
PIOTREL
Expert
Auto:: 2.0 173Ps BMM mod 2008
Imię:: Piotr
Podziękował: 64 razy
Otrzymał podziękowań: 108 razy

Post autor: PIOTREL »

sebek1988 pisze:Chlopaki mam pytanie w jakiej odleglosci od slupka bocznego powinny zatrzymywac sie wycieraczki przy pracy? Wydaje mi sie ze moje wycieraczki przed wymiana silnikow dochodzily blizej teraz jak by sa dalej i przeszkadza mi to podczas jazdy. Jak mozna to ustawic?
Nie wydaje mi się, aby silniki miały na to wpływ. Sprawdź czy po złożeniu wycieraczek nie są za nisko na podszybiu.
sebek1988
Początkujący
Auto:: VW Touran 1,9 TDI 2005r
Imię:: Sebastian
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: sebek1988 »

Wyprawiałem cuda z wycieraczkami, mianowicie ustawiałem wyżej na podszybiu jednak wtedy wyjeżdżały za szybę, jak były niżej to za mało zbierały nie mogę znaleźć złotego środka może ktoś ma jakiś pomysł na to?
ODPOWIEDZ