DRL zamiast halogenów

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
tiriri
Auto:: :)
Imię:: ROMAN :)

Re: DRL zamiast halogenów

Post autor: tiriri »

Witam, odgrzeje nieco temat. "Urodziło" mi się drugie auto, na ksenonie. Nie mogę opanować jak im ulżyć w kwestii DRL. Dodam że w pierwszym aucie, na lampach halogenowych nie było problemów- ręczny w dół i świecą na 50%. W obydwu bordnetz z długim kodowaniem.

Czy mając wersje z lampą ksenonową da się DRL przekierować na halogeny świateł długich bądź mgielnych?. W ustawieniach nie widzę takiej opcji, a nie widzi mi się drutować jakiś ledów ani męczyć ksenonów z racji częstego odpalania.
dexter23pl
Expert
Auto:: Golf 5
Imię:: Dexter
Podziękował: 43 razy
Otrzymał podziękowań: 148 razy

Post autor: dexter23pl »

Na długich sie nie da kodowaniem. Na halogeny sie da ale bord musi byc 30byte HI
tiriri
Auto:: :)
Imię:: ROMAN :)

Post autor: tiriri »

Podziękował.
DemoNick
Początkujący
Auto:: Touran 2.0 DSG by Wachu
Imię:: Maciej
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: DemoNick »

wachu pisze:koledzy - jeszcze raz od początku :

1) chcę wstawić zenony w miejsce h7
2) nie mam halogenów, włącznika do nich i mam bordnetz 30bajtowy - ale midline 3c8937049d

w związku z powyższym szukam rozwiązania na tanie i dobre światła dzienne
@Wachu na czym stanął u Ciebie temat - żarówki w miejscu halogenów powinny działać?
Bo teraz mam żarówki które się nie świecą. Na przeglądzie czepiali, że skoro są żarówki (wg. nich halogeny) to muszą działać. Kwestia czy da się je jakość uruchomić? Na zdjęciach jakie wstawiałeś „białasa”widać, że działają.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
wachu
Użytkownik
Auto:: 2.0tdi dSG '12
Imię:: Marcin
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 38 razy

Post autor: wachu »

Normalnie , na przekaźniku do drl za 5zl. Włącznik niepotrzebny. Zapalają się po przekreceniu kluczyka. Gasną po zapaleniu pozycyjnych
DemoNick
Początkujący
Auto:: Touran 2.0 DSG by Wachu
Imię:: Maciej
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: DemoNick »

wachu pisze:Normalnie , na przekaźniku do drl za 5zl. Włącznik niepotrzebny. Zapalają się po przekreceniu kluczyka. Gasną po zapaleniu pozycyjnych
Niestety nie mogę ich włączyć. Może bezpiecznik się przepalił - kwestia pod jaki są one podpięte?
Jeżeli możesz powiedzieć mi na ile Twoją przeróbkę mógłbym wykorzystać aby z tych drl-ów zrobić światła przeciwmgielne?

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka
ODPOWIEDZ