Nawigacja standardowa czy w radiu
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Re: Nawigacja standardowa czy w radiu
Na czerwonym FIS wygląda to identycznie tyle że jest czerwone. A jeżeli chińczyk będzie się komunikować z licznikiem po linii CAN to myślę że nie powinno być problemów z wyświetlaniem
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
- kolber
- Początkujący
- Auto:: CEE'D SW GDI, 2015
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Raczej nie ma szans, żeby nieoryginalna navi wyświetlała informacje między zegarami.
Jak chcesz mieć info na FIS to w grę wchodzą tylko orginalne navi.
Ja zainwestowałem w RNS 510 i serdecznie polecam
Jak chcesz mieć info na FIS to w grę wchodzą tylko orginalne navi.
Ja zainwestowałem w RNS 510 i serdecznie polecam
...:::Paweł:::...
było: DU Espero 1.8CD i DU Nubira 2.0 CDX
był: Mercedes E200 CE i Mercedes C230T
był: VW Passat B5 FL 2.0 i Audi 80 Avant
był: VW Touran 2.0 TDI
jest...
CEE'D SW i Skoda Octavia kombi
LINK DO MOJEJ GALERII
jest...
LINK DO MOJEJ GALERII
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Raczej są szanse i chinczyki, ale też i markowe "RNSki" mogą wyświetlać info na fisie.
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Re: Odp: Nawigacja standardowa czy w radiu
Czyżby kolega Muti szykuje niespodziankę i manuala w w/w sprawie?
NzTT
NzTT
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Nigdy nie lubiłem kombajnów bo jak coś się zepsuje do kitu z używaniem całej reszty jest wolę navi standard niezależną od innych urządzeń.

NzTT
NzTT
-
tomix
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
A co masz na myśli mówiąc kombajn ? Co się ma psuć od razu, jak bym miał tak kupować z nastawieniem ze coś się popsuje to nawet na forum bym nie był bo lapek się popsuje a może net. PozdrawiamEljot pisze:Nigdy nie lubiłem kombajnów bo jak coś się zepsuje do kitu z używaniem całej reszty jest wolę navi standard niezależną od innych urządzeń.
NzTT
- kolber
- Początkujący
- Auto:: CEE'D SW GDI, 2015
- Imię:: Paweł
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Zanim kupiłem RNS, przeczytałem trochę info na temat nieorginalnych radyjek i nie widziałem nigdzie "chińczyka" który wyświetlał dane z navi na FIS. Stacje radiowe itp mogą wyświetlać ale info z navi, nie, chyba, że o czymś nie wiemMuti pisze:Raczej są szanse i chinczyki, ale też i markowe "RNSki" mogą wyświetlać info na fisie.
NzTT
...:::Paweł:::...
jest...
LINK DO MOJEJ GALERII
jest...
LINK DO MOJEJ GALERII
- wujo_sam
- Specjalista
- Auto:: Touran 2.0
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 68 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
Ja ze swojego doswiadczenia powiem tak:
Mam zamontowanego RNSa 510 z najnowsza mapa na Europe i przenosna navi Garmina. Pokonujac trase z UK do PL i w druga strone jechalem uzywajac ich jednoczesnie. Roznica pomiedzy nawigowaniem byla niewielka (roznica w kilometach byla okolo 2 km na calej trasie) jednak lepiej jechalo mi sie na RNSce gdyz lepiej kontrolowalo mi sie trase np. w/g znakow itp. Germin jest znacznie bardziej rozbudowany niz RNSka i szybszy (przeliczanie tras, itp.) ale mozna go zapomniec wziac z domu albo gdzies zgubic po drodze
Ja tez mialem dylemat ''chinol'' czy oryginal ale jednak wybralem to drugie i jestem zadowolony z podjetej decyzji. Przeanalizuj sobie za i przeciw bo roznica cenowa nie wielka ale na jakosci znaczna.
Mam zamontowanego RNSa 510 z najnowsza mapa na Europe i przenosna navi Garmina. Pokonujac trase z UK do PL i w druga strone jechalem uzywajac ich jednoczesnie. Roznica pomiedzy nawigowaniem byla niewielka (roznica w kilometach byla okolo 2 km na calej trasie) jednak lepiej jechalo mi sie na RNSce gdyz lepiej kontrolowalo mi sie trase np. w/g znakow itp. Germin jest znacznie bardziej rozbudowany niz RNSka i szybszy (przeliczanie tras, itp.) ale mozna go zapomniec wziac z domu albo gdzies zgubic po drodze
-
tomix
- Zaawansowany
Zamontowales na liczniku ci pokazuje ?wujo_sam pisze:Ja ze swojego doswiadczenia powiem tak:
Mam zamontowanego RNSa 510 z najnowsza mapa na Europe i przenosna navi Garmina. Pokonujac trase z UK do PL i w druga strone jechalem uzywajac ich jednoczesnie. Roznica pomiedzy nawigowaniem byla niewielka (roznica w kilometach byla okolo 2 km na calej trasie) jednak lepiej jechalo mi sie na RNSce gdyz lepiej kontrolowalo mi sie trase np. w/g znakow itp. Germin jest znacznie bardziej rozbudowany niz RNSka i szybszy (przeliczanie tras, itp.) ale mozna go zapomniec wziac z domu albo gdzies zgubic po drodzeJa tez mialem dylemat ''chinol'' czy oryginal ale jednak wybralem to drugie i jestem zadowolony z podjetej decyzji. Przeanalizuj sobie za i przeciw bo roznica cenowa nie wielka ale na jakosci znaczna.
- bartek0-01
- Specjalista
- Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
- Imię:: Bartłomiej
- Podziękował: 204 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
tomix pisze:Zamontowales na liczniku ci pokazuje ?wujo_sam pisze:Ja ze swojego doswiadczenia powiem tak:
Mam zamontowanego RNSa 510 z najnowsza mapa na Europe i przenosna navi Garmina. Pokonujac trase z UK do PL i w druga strone jechalem uzywajac ich jednoczesnie. Roznica pomiedzy nawigowaniem byla niewielka (roznica w kilometach byla okolo 2 km na calej trasie) jednak lepiej jechalo mi sie na RNSce gdyz lepiej kontrolowalo mi sie trase np. w/g znakow itp. Germin jest znacznie bardziej rozbudowany niz RNSka i szybszy (przeliczanie tras, itp.) ale mozna go zapomniec wziac z domu albo gdzies zgubic po drodzeJa tez mialem dylemat ''chinol'' czy oryginal ale jednak wybralem to drugie i jestem zadowolony z podjetej decyzji. Przeanalizuj sobie za i przeciw bo roznica cenowa nie wielka ale na jakosci znaczna.
Z RNS-ki nomalnie na liczniku wyswietla
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO
- wujo_sam
- Specjalista
Tak pokazuje dokladnie tak samo jak na zdjeciach wrzuconych powyzej. Powiem ci ze fajna sprawa. Tylko szkoda ze brak asystenta pasa ruchu
czasami sie przydaje. Musisz pamietac jedno ze navi to tylko twoj support i nie mozesz jej ufac w 100%. Kiedys mnie moj Garmin samoistnie przekierowal mnie na eurotunel a nie na terminal promowy i gdyby nie znaki to kilometry i czas w plecy :PWiec jezeli samochodowka to oryginal jezeli przenosna to szukaja z life time map and traffic (dozywotnie aktualizacje). Ja zawsze uzywalem TomToma i Garmina i bylem mega zadowolony. O ile przenosna mozesz pozyczyc od kogos i sam przetestowac przed zakupem to z rns-em jest mozliwosc jedynie zrobienia z kims krotkiej trasy na navi.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
-
tomix
- Zaawansowany
Autorem powyższych akurat zdjęć to chyba jestem ja. Nie wiem czemu nikt nie pisze o innej zalecie rns bo to nie tylko navi , akurat mój pasażer lubi jak włącze mu film podczas jazdy, to samo dotyczy muzyczki mam na myśli teledyski, ostatnio jechał w 5 osób szybkie zerkniecie na youtube nagranie kabaretow na płytkę i ubaw w aucie mieli. Pozdrawiamwujo_sam pisze:Tak pokazuje dokladnie tak samo jak na zdjeciach wrzuconych powyzej. Powiem ci ze fajna sprawa. Tylko szkoda ze brak asystenta pasa ruchuczasami sie przydaje. Musisz pamietac jedno ze navi to tylko twoj support i nie mozesz jej ufac w 100%. Kiedys mnie moj Garmin samoistnie przekierowal mnie na eurotunel a nie na terminal promowy i gdyby nie znaki to kilometry i czas w plecy :PWiec jezeli samochodowka to oryginal jezeli przenosna to szukaja z life time map and traffic (dozywotnie aktualizacje). Ja zawsze uzywalem TomToma i Garmina i bylem mega zadowolony. O ile przenosna mozesz pozyczyc od kogos i sam przetestowac przed zakupem to z rns-em jest mozliwosc jedynie zrobienia z kims krotkiej trasy na navi.
- wujo_sam
- Specjalista
No bo kolega pytal o navi
Jezeli chodzi o inne szmery bajery to zdecydowanie RNS rulez niz zwykla navi (szczegolne przy dzieciach-kino na kolkach
) Zdjecia jak najbardziej twoje 
-
maks147
- Początkujący
- Auto:: Skoda octavia II 2011
- Imię:: Maks
http://allegro.pl/nawigacja-polskie-men ... 86069.html
Warta włozenia do tourana ?będzie się wyświetlać też po środku zegarów ?
Wgl będzie pasować ?
Warta włozenia do tourana ?będzie się wyświetlać też po środku zegarów ?
Wgl będzie pasować ?