Kosmetyki do auta czyli szeroko rozumiana chemia samochodowa
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Przy silniku używam Meguiar's trim detailer (do plastików zewnętrznych). Kilka razy porównałem efekt po obudwy środkach i moim zdaniem po "trimie" jest fajniejszy efekt. Ale oczywiście mam oba. Trzeba zobaczyć i porównać. Teraz rochę słaba pogoda ale jak będzie lepsza, to zrobię porównanie i wstawię fotki. Może niech Muti coś na ten temat powie. Każdy ma inny gust.
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
niko02, ale to jest engine clean nie dressing..
aki, trzeba było mówić,że chcesz tez coś do silnika,to bym ci polecił inny produkt o większych możliwościach..
bilt hamber surfex hd... Używam na silniki,zawiasy,nadkola(rozcieńczony) i nie ma brudu nie do usunięcia 
A PB NL to będziesz używał chyba z 10lat w tej pojemności

aki, trzeba było mówić,że chcesz tez coś do silnika,to bym ci polecił inny produkt o większych możliwościach..

A PB NL to będziesz używał chyba z 10lat w tej pojemności

Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

- aki
- Władca postów
- Auto:: VW/AUDI
- Imię:: Artur
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
Muti stoję jeszcze przed zakupem szamponu wtedy na pewno kupie to do silnika co polecasz.
Jaki szampon polecasz ja używam Meguiar's Ultimate Wash & Wax i jestem zadowolony, jest coś doskonalszego?
Muti podeślij na PW
coś do silnika jw
do szyb
do felg aluminiowych
jeszcze pytanie to do silnika to do mycia czy tylko czyszczenia plastików?
Jaki szampon polecasz ja używam Meguiar's Ultimate Wash & Wax i jestem zadowolony, jest coś doskonalszego?
Muti podeślij na PW
coś do silnika jw
do szyb
do felg aluminiowych
jeszcze pytanie to do silnika to do mycia czy tylko czyszczenia plastików?
- Muti
- Władca postów
Kuba_VW, koch-bardzo dobry. Nie stosowałem u siebie,ale efekt u kolegi po 3 tygodniach na lusterkach mnie poraził-wciąż kropelkował jak nowy
Sam używam VP Dionysus trim glitz,ale nie trzyma się jakoś super długo..
aki,
niech moderator przeniesie do odpowiedniego tematu..
[ Komentarz dodany przez: jeżu: Pon Lut 11, 2013 22:43 ]
Przeniesione....

Sam używam VP Dionysus trim glitz,ale nie trzyma się jakoś super długo..

aki,
niech moderator przeniesie do odpowiedniego tematu..
[ Komentarz dodany przez: jeżu: Pon Lut 11, 2013 22:43 ]
Przeniesione....

-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
aki
Może nie mam takiego doświadczenia w temacie jak Muti ale coś tam samemu też się dłubie i mogę ci troszke podpowiedzieć:
-szampon - jeśli coś budżetowego to polecam Shiny Garage, wosku nie zjada i przyjemnie pachnie - uzywam pomarańczowego
- do felg to zalezy czy zadbane czy uwalone. Do zadbanych korzystam z SNB Wheel Clener A a do odszczurzania lub czyszczenie po sezonie ValetPRO Blue Gel.
- szyby aktualnie korzystam z Shiny Garage Perfect Glass Cleaner i jestem z niego zadowolony po przesiadce z marketowych wynalazków. Kupiłem go głównie ze względu na cene ponieważ w domu schodzi dużo płynu do szyb a wychodzi on taniej niż na Clin.
Jak masz jakiś pytania to pisz może będę akurak mógł ci w jakiś sposób podpowiedzieć.
Może nie mam takiego doświadczenia w temacie jak Muti ale coś tam samemu też się dłubie i mogę ci troszke podpowiedzieć:
-szampon - jeśli coś budżetowego to polecam Shiny Garage, wosku nie zjada i przyjemnie pachnie - uzywam pomarańczowego
- do felg to zalezy czy zadbane czy uwalone. Do zadbanych korzystam z SNB Wheel Clener A a do odszczurzania lub czyszczenie po sezonie ValetPRO Blue Gel.
- szyby aktualnie korzystam z Shiny Garage Perfect Glass Cleaner i jestem z niego zadowolony po przesiadce z marketowych wynalazków. Kupiłem go głównie ze względu na cene ponieważ w domu schodzi dużo płynu do szyb a wychodzi on taniej niż na Clin.
Jak masz jakiś pytania to pisz może będę akurak mógł ci w jakiś sposób podpowiedzieć.

- Muti
- Władca postów
Też używam w zimie,ale różowego z woskiem,a potem QDKuba_VW pisze:-szampon - jeśli coś budżetowego to polecam Shiny Garage, wosku nie zjada i przyjemnie pachnie - uzywam pomarańczowego

Polecam też Duragloss #901-bardzo go lubię i ładnie myje i super pachnie
Rise&shine-też fajny
i póki co mój faworyt za zapach,mycie,poślizg- PB super slick&suds

SuperKuba_VW pisze: do felg to zalezy czy zadbane czy uwalone. Do zadbanych korzystam z SNB Wheel Clener A a do odszczurzania lub czyszczenie po sezonie ValetPRO Blue Gel.

Mam i używam,ale chyba najbardziej po przetestowaniu sporo produktów przepadam za zwykłym ClinemKuba_VW pisze:- szyby aktualnie korzystam z Shiny Garage Perfect Glass Cleaner i jestem z niego zadowolony po przesiadce z marketowych wynalazków. Kupiłem go głównie ze względu na cene ponieważ w domu schodzi dużo płynu do szyb a wychodzi on taniej niż na Clin.

Kuba_VW,
Ja tez zaczynałem zabawę z kosmetyką jak jeszcze prawa jazdy nie mialem

-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Muti
Co do szamponu od CG to mam Maxi Suds i jest super poza tym że zjada woski aż miło. Rise&shine spoko ale jednak bardziej podchodzi mi narazie Shiny Garage.
SNB bardzo lubie bo mam dystrybutora w okolicach
Clin spoko sprawa ale cenowo nie wychodzi ciekawie przy ilości okien które posiadamy w domu więc padło na 5l Shiny Garage.
Niestety to hobby bardzo wciąga i ciężko poprzestać. Ale chociaż mam zajęcie na wakacje bo można kilka autek ogarnąć i zawsze jakiś grosz wpadnie.
A takie prywatne pytanie nie masz przypadniem jakiegoś HDC na sprzedaz?
Jeszcze 1 pytanko
Z jakiego futra korzystasz?
Co do szamponu od CG to mam Maxi Suds i jest super poza tym że zjada woski aż miło. Rise&shine spoko ale jednak bardziej podchodzi mi narazie Shiny Garage.
SNB bardzo lubie bo mam dystrybutora w okolicach

Clin spoko sprawa ale cenowo nie wychodzi ciekawie przy ilości okien które posiadamy w domu więc padło na 5l Shiny Garage.
Niestety to hobby bardzo wciąga i ciężko poprzestać. Ale chociaż mam zajęcie na wakacje bo można kilka autek ogarnąć i zawsze jakiś grosz wpadnie.
A takie prywatne pytanie nie masz przypadniem jakiegoś HDC na sprzedaz?

Jeszcze 1 pytanko
Z jakiego futra korzystasz?