Dziękuje.
Miałem w sumie zaznaczone te kanały 1 i 2 jak już radio kupiłem, czyli ktoś miał oba usb w T6 z którego to radio pochodzi.
W tych kanałach MAS są jeszcze kanały porty 3,4 ale nic też nie daje zmiana.
Na różne sposoby robiłem,w adaptacjach deaktywowałem oba porty po tem radio do ustawień fabrycznych i aktywacja tych portów,soft reset radia poprzez dłuższe przytrzymanie gałki wyłącz i nic to nie zmienia.
Jak było tak jest tylko USB w menu a powinno być USB1, USB2 ,wszystkie inne adaptacje np wzmacniacz dynaudio,rvc,offroad itd czy kanały pla sterownik 5F przyjmuje i prawidłowo reaguje a tu zonk.
Może by wczytać inny plik parametrów?
-- Pn sty 27, 2020 20:38 --
Mam dokładnie taki kabel hsd:
https://allegro.pl/oferta/kabel-hsd-gru ... NWQ3NDA%3D
Do kompletu gniazdo usb z aux 5g0035722F [usb 5Q0035726G,] działa prawidłowo z Android Auto i pendrive.
-- Cz sty 30, 2020 22:41 --
Nikt nie robił drugiego usb?,no nie wierzę,tacy fachowcy
Tutaj czapki z głów przed kolegą Pab567 ale dla potomnych napiszę jak to trzeba zrobić.
W kodowaniu bajt 19 trzeba zaznaczyć bit 6,7 + aktywacja zewnętrznych zródeł 1 i 2 w adaptacjach.
Po tych zabiegach w dwóch gniazdach hub działa pendrive a AndroidAuto działa w 3 gniazdach usb hub.
Bajt 19,Bit:
0- Log Bock 1=on,0=off
1- Kierownica 1=prawo,0=lewo
2- Kombi Track Info 1=Long Info,0=wył
3- Kombi Track Info 1=Short Info,0=wył
4- RVC Low 1=on,=off+ [RVC high w adaptacjach]
5- MOST [światłowód-nieaktywny w DM]
6- Gniazdo USB-bit 6=1-ładowanie.bit 6,7=1-ipod+aktywne USB1,USB2 w menu.
7- Gniazdo USB-1=Full ,0=nieaktywne
Może coś jeszcze jest w tym bajcie.
W menu status samochodu

w dalszym ciągu jest:
Status samochodu obecnie niedostępny
Po zaznaczeniu paru kanałów adaptacji "car adaptation" z poziomu radia można sobie ustawiać różne rzeczy w samochodzie np w pla czy asystentach i inne pierdoły ale 3/4 z tego nie działa i tak
Się namęczyłem.