Wymiana tarcz i klocków - przód i tył.
-
- Użytkownik
- Auto:: 2.0 TDI 140 KM ,DSG 2005
- Imię:: Zbigniew
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
witam
Jeszcze raz zapytam koledzy:
Ja w/gVIN-u mam z przodu 288mm a z tyłu 256mm. Mierzyłem i jest z tyłu 260 mm.Czy 260 mm jest zamienne z 256 mm? Są takie same tylko średnica jest większa o 4 mm i zauważyłem że niestarta przez klocki część tarczy wewnętrzna ma 2 mm a zewnętrzna 4 mm więc jak włożę tarcze 256 mm to obie te części będą równe po 2 mm .Pytam bo chcę złożyć tarcze ATE a tam nie ma tarcz 260 mm. Będzie to dobrze jak zamienię na 256 mm tym bardziej że w/g VIN-u powinno być 256 mm?
Jeszcze raz zapytam koledzy:
Ja w/gVIN-u mam z przodu 288mm a z tyłu 256mm. Mierzyłem i jest z tyłu 260 mm.Czy 260 mm jest zamienne z 256 mm? Są takie same tylko średnica jest większa o 4 mm i zauważyłem że niestarta przez klocki część tarczy wewnętrzna ma 2 mm a zewnętrzna 4 mm więc jak włożę tarcze 256 mm to obie te części będą równe po 2 mm .Pytam bo chcę złożyć tarcze ATE a tam nie ma tarcz 260 mm. Będzie to dobrze jak zamienię na 256 mm tym bardziej że w/g VIN-u powinno być 256 mm?
- naruot
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe 2009
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 2 razy
komunikat "check brake pads"
o ile dobrze rozumiem ten komunikat to należny się przygotować do wymiany klocków, chyba wybiorę polecane ATE , tylko nie wiem dlaczego jest aż taka różnica w cenie pomiędzy Allegro i Intercars , bo te same klocki o numerze 13.0460-7184.2 tam można kupić za 140 zł a tu za 247zl w przypadku ceramików różnica jest w cenie jeszcze większa: 248zl Allegro, 391zł Intercars.
Czy czasem te klocki z allegro to nie jakieś podróby?, dalej czy warto dopłacać te ponad 100zł za ceramiki?
Czy czasem te klocki z allegro to nie jakieś podróby?, dalej czy warto dopłacać te ponad 100zł za ceramiki?
Jeśli większość jest o czymś przekonana, to wcale nie znaczy, iż ma rację.
- naruot
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe 2009
- Podziękował: 2 razy
Mały update bo komunikat "check brake pads" znikł samoistnie po dwóch dniach, niemniej kierowany chęcią sprawdzenia stanu klocków organoleptycznie, zdjąłem wczoraj kółka i sytuacja wygląda tak że z przodu mam jeszcze jakieś 13 mm klocka na każdej tarczy, z tyłu około 15mm. Dodatkowo dało się zauważyć że z tyłu mam klocki Ferodo.niko02 pisze:Ja na tył zakładałem sam TRW i jestem zadowolony. Przodu jeszcze nie ruszałem ale zbliża się ten moment.
btw. Czy jest jakiś link do sklepu Jeża, czy też trzeba sprawę załatwiać przez PW?
Jeśli większość jest o czymś przekonana, to wcale nie znaczy, iż ma rację.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Linka chyba nie ma pisz do niego na PW. - poprawka tak ma stronkęnaruot pisze:Mały update bo komunikat "check brake pads" znikł samoistnie po dwóch dniach, niemniej kierowany chęcią sprawdzenia stanu klocków organoleptycznie, zdjąłem wczoraj kółka i sytuacja wygląda tak że z przodu mam jeszcze jakieś 13 mm klocka na każdej tarczy, z tyłu około 15mm. Dodatkowo dało się zauważyć że z tyłu mam klocki Ferodo.niko02 pisze:Ja na tył zakładałem sam TRW i jestem zadowolony. Przodu jeszcze nie ruszałem ale zbliża się ten moment.
btw. Czy jest jakiś link do sklepu Jeża, czy też trzeba sprawę załatwiać przez PW?
Ostatnio zmieniony pn lip 16, 2012 14:29 przez cheles, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
-
- Użytkownik
- Auto:: AVQ 2003
- Imię:: Mieszko
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
naruot, link podał tutaj:
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... c&start=45
Ale co PW to PW
Edit: Tomas byłeś szybszy
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... c&start=45
Ale co PW to PW

Edit: Tomas byłeś szybszy

-
- Zaawansowany
- Auto:: 2,0 TDI BKD, DSG, 2005
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
koledzy a jaki płyn hamulcowy polecacie? wiadomo DOT 4. czy może lejecie 5.1?
a marka?: Borygo, Orlen ( to tak economy
), Ferodo (sa dwa dot 4 "zwykły" i do ESP), ATE (SL, czy typ 200), w ASO Skody firmowy za 0,5 litra chcą 22 złote te wcześniejsze za 30-40 zeta za litr można wyhaczyć. różnica w cenie w sumie żadna.
a marka?: Borygo, Orlen ( to tak economy