cieżko pali na zimnym silniku
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Rozrząd ustawiłem tak,że wszystkie blokady włożyłem,skręciłem koła.Zakreciłem wałem ze 3 razy i blokady weszły bez problemu,no i to by było na tyle..
Dziwną rzeczą jest skakanie wartości czujnika G40 pokazuje 0.0 a za chwile -20 i znowu 0.0.
Po odłączeniu czujnika kręcił dłużej,ale jak załapał w którym miejscu jest wał i odpalił to miał dalej takie wahania na ok.700obr i wszedł na normalne obroty,także czujnik nie bierze juz udziału jak poda napięcie na wtryski.
Dziwną rzeczą jest skakanie wartości czujnika G40 pokazuje 0.0 a za chwile -20 i znowu 0.0.
Po odłączeniu czujnika kręcił dłużej,ale jak załapał w którym miejscu jest wał i odpalił to miał dalej takie wahania na ok.700obr i wszedł na normalne obroty,także czujnik nie bierze juz udziału jak poda napięcie na wtryski.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
-
gregorypeg
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
gregorypeg,próbowałeś u siebie przed odpaleniem odłaczyć czujnik G62 i zobaczyć jak odpali? Czujnik jest na króćcu od jego dołu na prawej stronie silnika patrząc od przodu mniej wiecej pod przepływomierzem.Filtr powietrza odkładasz na bok i dwoma rękoma odłaczasz czujnik.Bardzo dobry i łatwy dostęp.
Ja CHYBA pozbyłem się problemu,ale to muszę po próbowac jeszcze czy na pewno i wtedy napiszę co to było..
Turanek podpowiedział i to może być też rozwiązanie do twojego auta 

Ja CHYBA pozbyłem się problemu,ale to muszę po próbowac jeszcze czy na pewno i wtedy napiszę co to było..

Ostatnio zmieniony pn gru 12, 2011 15:29 przez Muti, łącznie zmieniany 2 razy.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
-
gregorypeg
- Przeglądacz
-
gregorypeg
- Przeglądacz