Jaki moduł bluetooth do turana z czerwonymi zegarami ?

Problemy dotyczące radioodtwarzaczy, zmieniarek, systemów nawigacji, CB itp.
grubassoss
Początkujący
Auto:: Highline 2.0 170 KM 2008r
Imię:: Wojtas
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Jaki moduł bluetooth do turana z czerwonymi zegarami ?

Post autor: grubassoss »

gordon pisze:Mnie dzisiaj położenie gotowej wiązki z wlutowaniem się w instalację radia (4 kabelki), modułu pod fotelem z rozbieraniem tapicerki progu i podłączeniem do radia zajęło chyba ze 3 godziny, a jestem laikiem w tej kwestii i nie spieszyłem się specjalnie. VCDS-em zakodowalem wszystko wcześniej. Jedyne czego nie zdążyłem to dociągnąć mikrofonu do dziurek koło lampki, bo zrobiło się ciemno (niestety takie mam warunki).
Grubassoss sam oceń czy to jest warte 500 PLN. A jaka radocha że zrobiłeś sam, oczywiście z pomocą forum, to już nawet nie mówię
Może i bym dał rade, ale nie mam zbytnio warunków do tego, ani garażu, ani sprzetu, poza tym zaraz coś połamie, nie tak zakoduje i bedzie problem, a mam zbyt ładny samochód, zeby cos w nim spartolić :D. Poszukam dalej, może ktos sie zgodzi taniej to zrobić.
Awatar użytkownika
pab567
Specjalista
Auto:: Superb Kombi 3.6
Imię:: Paweł
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 78 razy

Post autor: pab567 »

Możesz kupić wiązkę plug and play - jest wprawdzie trochę droższa ale oszczędza sporo czasu. Normalnie montaż przy jej użyciu zajmuje w porywach godzinę.
Awatar użytkownika
yox
Władca postów
Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię:: Marek
Podziękował: 240 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Post autor: yox »

grubassoss pisze:
gordon pisze:Mnie dzisiaj położenie gotowej wiązki z wlutowaniem się w instalację radia (4 kabelki), modułu pod fotelem z rozbieraniem tapicerki progu i podłączeniem do radia zajęło chyba ze 3 godziny, a jestem laikiem w tej kwestii i nie spieszyłem się specjalnie. VCDS-em zakodowalem wszystko wcześniej. Jedyne czego nie zdążyłem to dociągnąć mikrofonu do dziurek koło lampki, bo zrobiło się ciemno (niestety takie mam warunki).
Grubassoss sam oceń czy to jest warte 500 PLN. A jaka radocha że zrobiłeś sam, oczywiście z pomocą forum, to już nawet nie mówię
Może i bym dał rade, ale nie mam zbytnio warunków do tego, ani garażu, ani sprzetu, poza tym zaraz coś połamie, nie tak zakoduje i bedzie problem, a mam zbyt ładny samochód, zeby cos w nim spartolić :D. Poszukam dalej, może ktos sie zgodzi taniej to zrobić.
ja wszystko robie 'pod chmurka', przyjedz do mnie to zrobie to za flache 'łychy' :D :piwo:
Awatar użytkownika
gordon
Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
Imię:: Ireneusz
Podziękował: 115 razy
Otrzymał podziękowań: 188 razy

Post autor: gordon »

yox pisze:
grubassoss pisze:
ja wszystko robie 'pod chmurka', przyjedz do mnie to zrobie to za flache 'łychy' :D :piwo:
Ja też robię pod garażem, w którym niestety nie mam prądu i lutować jeżdżę do kolegi. Poza tym, wiesz jakie narzędzia są potrzebne śrubokręt torx T20 i ewentualnie jakiś nożyk, no i może kawałek drutu do przepychania wiązki w trudnych miejscach, a i jeszcze dużo cierpliwości i spokoju. Dzisiaj będę kończył instalować mikrofon, i też muszę się sprężyć bo się szybko ciemno robi.
Awatar użytkownika
hagio
Expert
Auto:: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
Imię:: BARTOSZ
Podziękował: 276 razy
Otrzymał podziękowań: 153 razy
Kontakt:

Post autor: hagio »

Poszukuję schematu wiązki bluetooth od radia do modułu. Nie wiem czy mam moduł walniety czy ktoś sam wiazke zrobił.
Awatar użytkownika
yox
Władca postów

tu masz do RNS 510, wiec posprawdzaj czy wszystko idzie wg rozpiski
http://www.my-gti.com/529/volkswagen-rn ... ssignments
Awatar użytkownika
hagio
Expert
Kontakt:

Wszystko jasne, najważniejsze kabelki urwane we wtyczce .
Załączniki
2015-10-22 15.10.14-1.jpg
Awatar użytkownika
dewiant
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0 TDI BMM 2008
Imię:: Rafał
Podziękował: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: dewiant »

Ja ponoć też mam BT u mnie w aucie (tak mówi VCDS) ale jakoś komputer pokładowy go nie widzi :( Jakies pomysły? :)
Awatar użytkownika
hagio
Expert
Kontakt:

dewiant pisze:Ja ponoć też mam BT u mnie w aucie (tak mówi VCDS) ale jakoś komputer pokładowy go nie widzi :( Jakies pomysły? :)
Ale jaki masz? 1Z0....C? Ja właśnie siedzę w aucie i się zastanawiam nad wykonaniem kabelka do modułu. .mój nie ma poskręcanej magistrali can . Po dodaniu modułu w GT pojawił się ale za diabły nie mogę otworzyć sterownika i go zakodowac. Może znajdziesz chwilkę i pojedziesz do mnie albo ja do Ciebie? Chyba że te moduły w metalowej obudowie mają inną pinologie we wtyczce?
Awatar użytkownika
dewiant
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0 TDI BMM 2008
Imię:: Rafał
Podziękował: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: dewiant »

hagio pisze:
dewiant pisze:Ja ponoć też mam BT u mnie w aucie (tak mówi VCDS) ale jakoś komputer pokładowy go nie widzi :( Jakies pomysły? :)
Ale jaki masz? 1Z0....C? Ja właśnie siedzę w aucie i się zastanawiam nad wykonaniem kabelka do modułu. .mój nie ma poskręcanej magistrali can . Po dodaniu modułu w GT pojawił się ale za diabły nie mogę otworzyć sterownika i go zakodowac. Może znajdziesz chwilkę i pojedziesz do mnie albo ja do Ciebie? Chyba że te moduły w metalowej obudowie mają inną pinologie we wtyczce?
Hmmm, nie powiem Ci tego, Rok temu u Jedaro to sprawdzaliśmy i już nie pamiętam :( Nawet nie wiem czy on tam faktycznie fizycznie jest! Nie mieliśmy wtedy czasu tego sprawdzić a obecnie nie mam czasu i miejsca, żeby się z tym bawić :(

Spotkać się możemy ale boję się, że niewiele Ci pomogę :/
Awatar użytkownika
hagio
Expert
Kontakt:

dewiant pisze:
hagio pisze:
Hmmm, nie powiem Ci tego, Rok temu u Jedaro to sprawdzaliśmy i już nie pamiętam :( Nawet nie wiem czy on tam faktycznie fizycznie jest! Nie mieliśmy wtedy czasu tego sprawdzić a obecnie nie mam czasu i miejsca, żeby się z tym bawić :(

Spotkać się możemy ale boję się, że niewiele Ci pomogę :/
Możesz mieć ori. wiazke od BT.ja bym sprawdził swój moduł a przy okazji sprawdzimy co Ty masz założone.

-- 25 paź 2015, o 11:53 --

No i chyba wszystko jasne. Po wizycie u kolegi Dewiant i podpięcie mojego modułu objawy te same-zawiesza się vcds co oznacza tylko jedno-walniety moduł . Nie mniej zastanawia mnie sama pinologia we wtyczce od modułu..u mnie brak jednej części niebieskiej jedno rzedowej wtyczki , domyślam się że Dewiant posiada dedykowany uchwyt na desce , i stąd więcej pinów. Jednak znaczne różnice są w szerszej dwu rządowej niebieskiej wtyczce , co widać na foto. Nadal poszukuje schematu wiązki bluetooth z rozpiska pinów niebieskiej kostki.
Załączniki
20151025_094826.jpg
20151025_094820.jpg
20151025_094717.jpg
Awatar użytkownika
yox
Władca postów

O lie sobie przypominan, gdy zakladalem u siebie BT, to czytajac rozne info, jesli ktos mial wczesniej ori modul (stary), musial wlasnie przerabiac wtyczke, ja u siebie nie mialem, wiec kupilem dedykowana wiazke :)

looknij na to :

http://www.my-gti.com/173/volkswagen-sk ... th-pinouts
Awatar użytkownika
gordon
Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
Imię:: Ireneusz
Podziękował: 115 razy
Otrzymał podziękowań: 188 razy

Post autor: gordon »

Założyłem BT kupiony od Krzycha, wszystko działa jak należy (co prawda nie używam przycisku telefonu na fajerze, ale o tym Krzycho uprzedzał), odbieram połączenia, telefonuję, wszystko :super: . Niemniej jednak zauważyłem pewną nieprawidłowość. Normalnie jadę i korzystam ze wszystkich dobrodziejstw BT, później przyjeżdżam na miejsce, wyciągam kluczyk ze stacyjki, wszystko gaśnie. A po chwili włącza i wyłącza mi się na moment radio. Nie wiem dlaczego, wszystkie "delaye" jakie znalazłem mam ustawione na 0. A i chyba najważniejsze:
- radio/navi MFD2 DVD - 1K0 035 095 G/1K0 919 887 F,
- BT - 5P0 862 335 C.
W sumie mi to jakoś specjalnie nie przeszkadza, ale chciałbym wiedzieć dlaczego. Ktoś coś podpowie?
Awatar użytkownika
yox
Władca postów

... a to normal, informuje Ciebie poprostu, ze utracil polaczenie BT, w RNS 510 mam jeszcze odp komunikat :)
BT- 5P0 862 335 D
Awatar użytkownika
hagio
Expert
Kontakt:

Ja odpaliłem wczoraj 1Z0..pod czerwone zegary i nie działa mi odbieranie z kierownicy słuchawką, natomiast jak zatwierdze przyciskiem OK to połączy. Inaczej też wygląda MENU MFD.nie mam w nim dodatkowej zakładki PHONE tylko kolejne wciskanie klawisza MENU przerzuca mnie na Audio /Navi /Aux Chating/i dopiero Phone na końcu. Może ktoś wie czy to można zmienić? Czy porostu ten typ tak ma?
ODPOWIEDZ