dankos3 pisze:Proszę o pomoc Mam taki Bordnetz 5K0 937 084 F Touran 2011 czy Highend czy nie
Czy można zamontować halogeny (doświetlanie zakrętów)
Kolego ty masz BCM (Bordnetz + Moduł komfortu w jednym). Nigdzie nie znalazłem listy czym poszczególne modele się różnią. Generalnie najbardziej wypasione BCM to te z końcówką ... 087 ?? i dwoma literkami na końcu.
Jak posiadasz VCDS-a to sprawdź czy jest dostępna opcja aby zakodować światła przeciwmgłowe...
p.s.
Doświetlanie zakrętów za pomocą halogenów w Touranach to tylko bajer, który nie wnosi nic wiele do poprawy widoczności.
Wielkie dzięki w poniedziałek pojadę do kolegi ma VCDS-a i się okaże.
-- 1 gru 2014, o 15:00 --
Właśnie wracam
u mnie jest to http://www.iv.pl/images/97633427074166676967.jpg
Bit 0 Światła przeciwmgielne zainstalowane
Bit 3 Xenon mijania i drogowy zainstalowane
Bit 7 Funkcja Cornering poprzez światła przeciwmgielne aktywna
I chyba ten (Bordnetz + Moduł komfortu w jednym)poradzi sobie
Czy ktoś wie jak podłączyć kabelki pod ten Bordnetz + Moduł komfortu 5K0 937 084 F
Będę wdzięczny jestem z Puław woj. Lubelskie
Było tysiąc razy doświetlanie zakrętów tylko w Bordach 30 Byte (Highend).
W tym 3C0-937-049-AH to nawet nie będziesz miał przednich przeciwmgielnych.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Witam, mogę kupić tanio wersję 3c8 E ale patrząc na 1 stronę nie obsłuży mi przedniej grzanej szyby ? Pytanie do użytkowników posiadających wersję E czy działa podgrzewanie przedniej szyby ?
SZYLO pytasz się użytkowników samochodów Touran a my takiego bajeru u siebie nie posiadamy (no chyba że się mylę i coś takiego wychodziło w nowszych wersjach).
Z tego co mi się obiło o uszy to właśnie na forum Passata Twoi koledzy wymieniają z takiego 3C8-E na jeszcze wyższy żeby mieć podgrzewaną przednią szybę.
Na pewno jest taka funkcja w 3C8-AC bo mam taki i tam koduje się do w:
- Bajt 17, Bit 2 - Zainstalowana podgrzewana szyby przednia
Jeżeli możesz kupić w dobrych pieniążkach Borda 3C8-E to kup i sprzedaj na forum Tourana czy Golfa V na pewno będą chętni.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa