mobile net zabrze

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
balbina76
Użytkownik
Auto:: Touareg 262KM
Imię:: Tomasz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: balbina76 »

dla tego warto jechać do niemiec po auto
drożej ale pewnie bez kombinacji
a nasze komisy jak by nie kombinowali to by ich nie było
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

a wszystko to od klientów zależy, gdyż taki Kowalski nie kupi auta z przebiegiem 190 tkm w kraju ma on 140 tkm i już lepiej to wygląda:)
a nie kupi dlatego bo następny Kowalski go wyśmieje bo ma mniejszy cyganiony przebieg i tak się to samo napędza :)
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Piotr1979
Specjalista
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: Piotr1979 »

A ja tam jestem zadowolony. Tam kupiłem swój wózek, który ani razu mnie nie zawiódł. Z "ekstra" wydatków po 25kkm to jedna świeca żarowa, żarnik xenon i pęknięty przewód od płynu do spryskiwaczy naprawiony koszulką termokurczliwą.
Pozdrawiam serdecznie.
Szukajcie a znajdziecie.
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

wiadomo tylu ilu klientów tyle gustów i guścików :)

pozdrawiam :D
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Image
Awatar użytkownika
marnon
Zaawansowany
Auto:: Golf V variant
Imię:: Marcin
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: marnon »

ja się zastanawiam jedynie kiedy sprawa kręcenia liczników się zamknie... i czy w ogóle. Proceder jest nielegalny, a ostatnio nawet gość na forum innym usunął ogłoszenie po czym jak go zapytałem o to auto wysyła mi linka a auto na oto ma 120tyś na forum miało kilka miesięcy wcześniej 180tyś... tłumaczył się że w PL ciężko sprzedać auto z 2008r które ma 180tyś, także pewnie panowie z Mobile-Net idą za ludem - Polaków głupków którzy chcą być oszukiwani bo auto musi mieć co najwyżej 180tyś km ... dziwię się jednak osobom w PL które patrząc na 10 letnie auto które ma udokumentowany, z książką serwisowa z ASO z Polskiego salonu, przebieg 248tyś 1.9 tdi 85% mówi że za dużo... no i tak to się kręci od lat. Kiedy to się zmieni?
Awatar użytkownika
marcelid
Auto:: BASIC, 1.9 TDi-BKC, 2004
Imię:: Marceli
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: marcelid »

a ja kupiłem 336tKm i jestem bardzo zadowolony ... fakt silnik jeździ na DSG ale silnik i skrzynia chodzą perfekcyjnie i kopiłem tylko dlatego, ze miał pełen serwis VW i wszystkie Km i przeglądy się zgadzały ;) ... także są w PL ci co kupują duże przebiegi :)
161GD030, SQ6KBO
Mój MAJONEZIK ... a to JA
seba244
Expert
Imię:: .......
Podziękował: 3 razy

Post autor: seba244 »

marcelid, jak był dobrze eksploatowany to nie musisz sie obawiać.. :ok:
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

marnon pisze:ja się zastanawiam jedynie kiedy sprawa kręcenia liczników się zamknie... i czy w ogóle. Proceder jest nielegalny, a ostatnio nawet gość na forum innym usunął ogłoszenie po czym jak go zapytałem o to auto wysyła mi linka a auto na oto ma 120tyś na forum miało kilka miesięcy wcześniej 180tyś... tłumaczył się że w PL ciężko sprzedać auto z 2008r które ma 180tyś, także pewnie panowie z Mobile-Net idą za ludem - Polaków głupków którzy chcą być oszukiwani bo auto musi mieć co najwyżej 180tyś km ... dziwię się jednak osobom w PL które patrząc na 10 letnie auto które ma udokumentowany, z książką serwisowa z ASO z Polskiego salonu, przebieg 248tyś 1.9 tdi 85% mówi że za dużo... no i tak to się kręci od lat. Kiedy to się zmieni?
podpisuje sie pod tym obiema rekami... taka jest prawda, dopoki sami bedziemy dawac na to przyzwolenie to tak bedzie sie działo... niestety :/
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

ale nic się nie zmieni, będzie jak jest dopóki nie będzie surowej kary na oszustów handlarzy. Też wolę kupić z większym przebiegiem z pełnym serwisem niż cofnięty o nie wiadomo ile km do tyłu.
Ale klienci są wybredni i chcą diesla 10 letniego z przebiegiem najlepiej 100 tkm. Paranoja dla mnie, ale takiemu nie przegadasz, bo ty masz 200 tkm a on widział takiego samego co ma 130 tkm i był jeszcze tańszy. To idź i kup sobie tamtego.

Potem wypisują na forum głupoty, jakie to te auta VW itp awaryjne są jaki szmelc, a sam nie wie ile ma nalatane.
Image
Awatar użytkownika
marnon
Zaawansowany
Auto:: Golf V variant
Imię:: Marcin
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: marnon »

aki pisze:ale nic się nie zmieni, będzie jak jest dopóki nie będzie surowej kary na oszustów handlarzy. Też wolę kupić z większym przebiegiem z pełnym serwisem niż cofnięty o nie wiadomo ile km do tyłu.
Ale klienci są wybredni i chcą diesla 10 letniego z przebiegiem najlepiej 100 tkm. Paranoja dla mnie, ale takiemu nie przegadasz, bo ty masz 200 tkm a on widział takiego samego co ma 130 tkm i był jeszcze tańszy. To idź i kup sobie tamtego.

Potem wypisują na forum głupoty, jakie to te auta VW itp awaryjne są jaki szmelc, a sam nie wie ile ma nalatane.
dokładnie tak... niestety cierpią na tym uczciwi ... bo ja tak jak i wy przyjaciele kupicie auto z przebiegiem oryginalnym powyżej 200 a nawet 300 bo jest na bieżąco w ASO serwisowane ale co potem ze sprzedażą? ciężko jest... niestety, mam wrażenie że nasze państwo daje przyzwolenie na takie oszustwa - od kręcenia liczników, po wciskanie kitu że nie bity bo grube sprawy jak Amber i jeszcze większe "machloje" i wszystkim się jakoś udaje uniknąć kary... a ja szary obywatel nie zapłacę na czas jakiegoś podatku lub powinie mi się raz noga i od razu mi dowalą... sorry za OT ale coraz bardziej mam dość naszej polityki.
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

marnon, nie tylko ty ...

jak masz kupe kasy to możesz wszystko i karacie cie nie spotka.
Większość ludzi żyje na wysokim poziomie z cygaństwa niestety.
Image
Awatar użytkownika
Przemo210481
Początkujący
Podziękował: 2 razy

Post autor: Przemo210481 »

Witam,
Miesiąc temu kupiłem tam fajnego Tourana 7 os 1,9 TDI CROSS - ogólnie auto super, ale muszę wrócić na naprawę gwarancyjną ( pompka V55 do wymiany oraz wyciek oleju z silnika - prawdopodobnie uszczelnienie wału od strony skrzyni) usterka zostanie usunięta w ramach rocznej gwarancji jaką dostałem. Jeżeli okaże się że tak jest to potwierdzi się moja pozytywna opinia dla mobile.net.
seba244
Expert
Imię:: .......
Podziękował: 3 razy

Post autor: seba244 »

Przemo210481 pisze:Witam,
Miesiąc temu kupiłem tam fajnego Tourana 7 os 1,9 TDI CROSS - ogólnie auto super, ale muszę wrócić na naprawę gwarancyjną ( pompka V55 do wymiany oraz wyciek oleju z silnika - prawdopodobnie uszczelnienie wału od strony skrzyni) usterka zostanie usunięta w ramach rocznej gwarancji jaką dostałem. Jeżeli okaże się że tak jest to potwierdzi się moja pozytywna opinia dla mobile.net.

ciekawe jak do tego podejdą.......
Awatar użytkownika
Przemo210481
Początkujący
Podziękował: 2 razy

Post autor: Przemo210481 »

Na pewno napiszę, ale z rozmowy telefonicznej nie było problemu. Padło hasło Proszę przyjechać naprawimy.
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

sprzedawca może wychodzić z założenia temu zrobimy tego olejemy.

Jak chce wyjść z twarzą z tej sprzedaży to powinien według mnie naprawić to co masz walnięte w aucie jak i zrobić dodatkową inspekcję która będzie miała na celu tzw. przegląd wiosenny.
Image
ODPOWIEDZ