mobile net zabrze
- marnon
- Zaawansowany
- Auto:: Golf V variant
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
ja się zastanawiam jedynie kiedy sprawa kręcenia liczników się zamknie... i czy w ogóle. Proceder jest nielegalny, a ostatnio nawet gość na forum innym usunął ogłoszenie po czym jak go zapytałem o to auto wysyła mi linka a auto na oto ma 120tyś na forum miało kilka miesięcy wcześniej 180tyś... tłumaczył się że w PL ciężko sprzedać auto z 2008r które ma 180tyś, także pewnie panowie z Mobile-Net idą za ludem - Polaków głupków którzy chcą być oszukiwani bo auto musi mieć co najwyżej 180tyś km ... dziwię się jednak osobom w PL które patrząc na 10 letnie auto które ma udokumentowany, z książką serwisowa z ASO z Polskiego salonu, przebieg 248tyś 1.9 tdi 85% mówi że za dużo... no i tak to się kręci od lat. Kiedy to się zmieni?
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
podpisuje sie pod tym obiema rekami... taka jest prawda, dopoki sami bedziemy dawac na to przyzwolenie to tak bedzie sie działo... niestetymarnon pisze:ja się zastanawiam jedynie kiedy sprawa kręcenia liczników się zamknie... i czy w ogóle. Proceder jest nielegalny, a ostatnio nawet gość na forum innym usunął ogłoszenie po czym jak go zapytałem o to auto wysyła mi linka a auto na oto ma 120tyś na forum miało kilka miesięcy wcześniej 180tyś... tłumaczył się że w PL ciężko sprzedać auto z 2008r które ma 180tyś, także pewnie panowie z Mobile-Net idą za ludem - Polaków głupków którzy chcą być oszukiwani bo auto musi mieć co najwyżej 180tyś km ... dziwię się jednak osobom w PL które patrząc na 10 letnie auto które ma udokumentowany, z książką serwisowa z ASO z Polskiego salonu, przebieg 248tyś 1.9 tdi 85% mówi że za dużo... no i tak to się kręci od lat. Kiedy to się zmieni?
- aki
- Władca postów
- Auto:: VW/AUDI
- Imię:: Artur
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
ale nic się nie zmieni, będzie jak jest dopóki nie będzie surowej kary na oszustów handlarzy. Też wolę kupić z większym przebiegiem z pełnym serwisem niż cofnięty o nie wiadomo ile km do tyłu.
Ale klienci są wybredni i chcą diesla 10 letniego z przebiegiem najlepiej 100 tkm. Paranoja dla mnie, ale takiemu nie przegadasz, bo ty masz 200 tkm a on widział takiego samego co ma 130 tkm i był jeszcze tańszy. To idź i kup sobie tamtego.
Potem wypisują na forum głupoty, jakie to te auta VW itp awaryjne są jaki szmelc, a sam nie wie ile ma nalatane.
Ale klienci są wybredni i chcą diesla 10 letniego z przebiegiem najlepiej 100 tkm. Paranoja dla mnie, ale takiemu nie przegadasz, bo ty masz 200 tkm a on widział takiego samego co ma 130 tkm i był jeszcze tańszy. To idź i kup sobie tamtego.
Potem wypisują na forum głupoty, jakie to te auta VW itp awaryjne są jaki szmelc, a sam nie wie ile ma nalatane.
- marnon
- Zaawansowany
- Auto:: Golf V variant
- Imię:: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
dokładnie tak... niestety cierpią na tym uczciwi ... bo ja tak jak i wy przyjaciele kupicie auto z przebiegiem oryginalnym powyżej 200 a nawet 300 bo jest na bieżąco w ASO serwisowane ale co potem ze sprzedażą? ciężko jest... niestety, mam wrażenie że nasze państwo daje przyzwolenie na takie oszustwa - od kręcenia liczników, po wciskanie kitu że nie bity bo grube sprawy jak Amber i jeszcze większe "machloje" i wszystkim się jakoś udaje uniknąć kary... a ja szary obywatel nie zapłacę na czas jakiegoś podatku lub powinie mi się raz noga i od razu mi dowalą... sorry za OT ale coraz bardziej mam dość naszej polityki.aki pisze:ale nic się nie zmieni, będzie jak jest dopóki nie będzie surowej kary na oszustów handlarzy. Też wolę kupić z większym przebiegiem z pełnym serwisem niż cofnięty o nie wiadomo ile km do tyłu.
- Przemo210481
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 2 razy
Witam,
Miesiąc temu kupiłem tam fajnego Tourana 7 os 1,9 TDI CROSS - ogólnie auto super, ale muszę wrócić na naprawę gwarancyjną ( pompka V55 do wymiany oraz wyciek oleju z silnika - prawdopodobnie uszczelnienie wału od strony skrzyni) usterka zostanie usunięta w ramach rocznej gwarancji jaką dostałem. Jeżeli okaże się że tak jest to potwierdzi się moja pozytywna opinia dla mobile.net.
Miesiąc temu kupiłem tam fajnego Tourana 7 os 1,9 TDI CROSS - ogólnie auto super, ale muszę wrócić na naprawę gwarancyjną ( pompka V55 do wymiany oraz wyciek oleju z silnika - prawdopodobnie uszczelnienie wału od strony skrzyni) usterka zostanie usunięta w ramach rocznej gwarancji jaką dostałem. Jeżeli okaże się że tak jest to potwierdzi się moja pozytywna opinia dla mobile.net.
-
seba244
- Expert
- Imię:: .......
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Przemo210481 pisze:Witam,
ciekawe jak do tego podejdą.......
- Przemo210481
- Początkujący
- Imię::
- Podziękował: 2 razy