A po co mi 3 pendriwe?r00x pisze:No to jak bez hamowni to myśle że jeszcze 3 pendrive i bedzie OK
Kazałem zgrać swoją mapę by móc wrócić do niej na wypadek gdyby było coś nie tak.
normalna procedura, jest to stan bezczynności, więc tym nie musisz zawracać sobie głowylsz11 pisze:Zastanawia mnie i martwi wynik na kanale 018, otóż nie wiem jak było przed wgraniem mapy bo nigdy nie sprawdzałem, ale gdy wkręcę na obroty (do ok. 3500 obr./min) i w chwili zejścia z tych obrotów wartości z 0.0 na moment zmieniają się na 128.0 zwykle na wszystkich cylindrach,
Tak, zwłaszcza w trasie. Moja żona nic nie wie o tej "przemianie", siedząc za kółkiem zdziwiła się wyprzedzając, że tak ładnie się zbiera. Celowo nic jej nie mówiłem bo chciałem zobaczyć czy coś zauważy, no i zauważyła.lukasz22i pisze: Rzeczywiście różnica jest wyraźna i czuć moc pod noga?
Czy jest sens skoro odpala od pierwszego strzału, w zimę na mrozie również. Chyba, że niesie to dodatkowe korzyści.darek8677 pisze:kolego przestaw sobie rozrzad na fasolkach bo 2,9 to troche duzo. a spalanie zejdzie Ci na 0,4;-)
lsz11 pisze:Witam
Dziś skusiłem się na dodanie paru kucyków do swojego Tourana i prawdę mówiąc nie wiem czy już żałować czy jeszcze trochę poczekać, mam mieszane uczucia.
A było to tak:
Pewny znajomy mechanik zczytał mapę z mojego Tourana, wysłał drogą elektroniczną do jakiegoś gościa w Rzeszowie (podobno dobry tuner). Ten na podstawie mojej mapy stworzył drugą i odesłał z powrotem. Wgrał mi mechanik tą nową mapę, niby ma być 130 KM i 310 Nm.
I rzeczywiście mocy mu przybyło, ładnie się zbiera od samego "dołu", przy prędkości 90 km/h super przyspiesza na 5 biegu (i to wszystko nie wymaga wciskania pedału w podłogę).
Spalanie wzrosło o ok. 0.5 l /100 km
Mechanik zapewnia mnie, że owy zabieg jest 100% bezpieczny
Nawet bipy na 4 cylindrze nieco się poprawiły![]()
Zastanawia mnie i martwi wynik na kanale 018, otóż nie wiem jak było przed wgraniem mapy bo nigdy nie sprawdzałem, ale gdy wkręcę na obroty (do ok. 3500 obr./min) i w chwili zejścia z tych obrotów wartości z 0.0 na moment zmieniają się na 128.0 zwykle na wszystkich cylindrach, czasami tylko gdy zapodam tylko nieco wyższe obroty wartości te zmieniają się na wszystkich cylindrach na 4.0 a czasami tylko na jednym na 128.0
Czy takie zachowanie tych wartości jest normalne, czy coś nie tak z moim "tuningiem"?
Za zabieg dałem 400 zł i mam na pedrive'ie starą mapę jakby co.
Zamierzam też z czasem poszukać jakiejś hamowni i sprawdzić jak ''konie żyją"
lsz11 pisze:Jak to zrobić? na których kanałach?JacaTouran pisze:Proponuję zlogować auto
Super.JacaTouran pisze:lsz11 pisze:Jak to zrobić? na których kanałach?JacaTouran pisze:Proponuję zlogować auto
opcja