Witam jestem w trakcie montażu ops do mojego tourana i napotkałem na problem, kupiłem gotową wiązkę, 12 czujek i moduł 3aa z końcówką L i oczywiście nie działa, radio wyświetla że system ops jest w tej chwili niedostępny. W czym może być problem? Graty jakie posiadam to gatek 1k0907530ad, moduł 3aa919475L, magiel 1k1909144j i pompa z końcówką AC, wiem że pla na tej pompie i maglu nie zadziała ale miałem nadzieję, że chociaż ops 360 da radę uruchomić.
adzi pisze:Witam jestem w trakcie montażu ops do mojego tourana i napotkałem na problem, kupiłem gotową wiązkę, 12 czujek i moduł 3aa z końcówką L i oczywiście nie działa, radio wyświetla że system ops jest w tej chwili niedostępny. W czym może być problem? Graty jakie posiadam to gatek 1k0907530ad, moduł 3aa919475L, magiel 1k1909144j i pompa z końcówką AC, wiem że pla na tej pompie i maglu nie zadziała ale miałem nadzieję, że chociaż ops 360 da radę uruchomić.
Zakodowałeś gateway/park assist/radio? Jakie masz kodowania teraz ? Jakie radio?
jeżu pisze:Skoro założyłeś sterownik od PLA2 a pompa Ci tego nie wspiera to wg mnie ops też nie bedzie działać (360st).
Załóż sterownik 8K bez pla i zobaczysz...
... dokadnie albo działa wszystko (PLA2 i OPS 360)... albo nic
adzi pisze:kupiłem gotową wiązkę, 12 czujek
... moduł 8K tez mu nic nie da chyba że przerobi wiazkę na 8K lub wymieni ABS do PLA2
... do OPS 360 potrzebny jest nowszy gateway
Panowie wszystko w swoim czasie, chciałem najpierw założyć 8k, ale pomyślałem że dołożę cztery czujki i będę miał od razu ops 360 a w przyszłości przy okazji pla2, miałem nadzieję że na tych gratach chociaż ops ruszy, no cóż najpierw spróbuję wymienić bramkę, zobaczymy czy to pomoże, dzięki za pomoc chłopaki
... "tak to se ne bude" wymiana bramki nic ci nie da. To nie jest tak, że sterownik bedzie działał "połowicznie" PLA2 - nie, OPS360 - TAK... albo zakładasz moduł 8K i OSIEM czujników albo 12 czujek i wszystko co potrzebne do PLA 2, możesz też załozyć 10 czujek i PLA 1.0, a jak się bardzo uprzesz to i PLA 3.0
yox pisze:... "tak to se ne bude" wymiana bramki nic ci nie da. To nie jest tak, że sterownik bedzie działał "połowicznie" PLA2 - nie, OPS360 - TAK... albo zakładasz moduł 8K i OSIEM czujników albo 12 czujek i wszystko co potrzebne do PLA 2, możesz też załozyć 10 czujek i PLA 1.0, a jak się bardzo uprzesz to i PLA 3.0
Na razie mi na pla nie zależy, chciałem ops uruchomic...trzeba będzie pompę wymienić no i magiel. A to jest już pla 3.0? Jakiś nie oczytany jestem....
- ABS 20 BYTE np. "CC" mozna sflashować "BM"
- inny sterownik PLA, na bazie 1K8... (schemat na forum)
- zegary 3D z odp wysokim SW - wizualizacja na liczniku (idzie zrobić update... to juz wiadomo do kogo trzeba się usmiechnąć )
- Discover Media - wizualizacja OPS 360
- chęci...