Widzialem to auto... zobacz moj post z Sob Lip 20, 2013 22:35 w watku Uważajcie przed takimi - potem sie jeszcze okazalo, ze w maju gosc probowal sprzedac tego Cross'a z przebiegiem 238tys. Klamal jak z nut gdy dzwonilem, do tego cena wysoka jak na taki stan auta. Fotki tylko ladne
Dodi,
Fakt, ale bardziej bym sie sklanial do podpisania umowy sprzedazy juz z ta osoba ktora na siebie zarejstruje auto. Ze spadkobiercami a jeszcze jak sie nie moga dogadac może byc roznie.
cheles pisze:Fakt, ale bardziej bym sie sklanial do podpisania umowy sprzedazy juz z ta osoba ktora na siebie zarejstruje auto.
jak? przecież nie możesz w świetle prawa, bo jakby sie pozostali dopatrzyli a jeszcze po drodze coś wyszło to wtedy ciąganiny od groma... przerabiałem ten temat...
Ponieważ:
1) jest napisane że "bezwypadkowy"
2) jest napisane, że ma światła przeciwmgielne, których nie ma w zderzaku - wróć do 1)
3) jest to 2.0 TDI - w wielu przypadkach sporo tańszy od 1.9
Jest:
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
Też się dużo uczę od chłopaków z forum. Sam jestem na etapie zakupu.. I gdyby nie to że koniecznie chcę auto z silnikiem 1.9 w manualu, to już bym dzwonił do Gibka po jego Tourana..
Jest:
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
cheles pisze:Fakt, ale bardziej bym sie sklanial do podpisania umowy sprzedazy juz z ta osoba ktora na siebie zarejstruje auto.
jak? przecież nie możesz w świetle prawa, bo jakby sie pozostali dopatrzyli a jeszcze po drodze coś wyszło to wtedy ciąganiny od groma... przerabiałem ten temat...
Paweł,
Chodzi mi oto, że od osoby, która już zarejestruje na siebie auto po spadku. W takich przypadkach Wydział Komunikacji żąda, albo postanowienia o nabyciu spadu plus opłata skarbowa od wartości auta, a jak jest więcej spadkobierców to notarialna darowizna. Wtedy jest sytuacja czysta ten kto zarejestruje auto na siebie (wpis w dowodzie rejestracyjnym) jest właścicielem.
Paweł,
Chodzi mi oto, że od osoby, która już zarejestruje na siebie auto po spadku. W takich przypadkach Wydział Komunikacji żąda, albo postanowienia o nabyciu spadu plus opłata skarbowa od wartości auta, a jak jest więcej spadkobierców to notarialna darowizna. Wtedy jest sytuacja czysta ten kto zarejestruje auto na siebie (wpis w dowodzie rejestracyjnym) jest właścicielem.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.