No właśnie. Mój zaufany mechanik z 30-letnim stażem mówił mi, że jedyne silniki jakie obecnie może polecić to 1.9 TDI. Generalnie teraz nie ma takiego, który mógłby z czystym sumieniem polecić, jak kiedyś. Ale jedyny jaki ew. ma najmniej napraw to właśnie 1.9.
A co do mocy to ja tam nie jestem demonem. Jak miałem Hanię Civic V gen. to było można szaleć. I w głowie wtedy było mniej poukładane niż teraz
Teraz rodzina na głowie. Wiek też swoje robi. Nie muszę sie tym ścigać. Obecnie mam Passata 115KM. Też nie jest demonem
2.0 na pewno nie kupię. A jak będzie za mało to faktycznie zastanowię się na chipem.
...sometimes agressive , never depressive , always progressive...
tomcio1600, ciągle wałkujemy i ostrzegamy przed takimi ogłoszeniami a tu jedno za drugim zapodajecie takie fikcyjne ogłoszenia. Widzę że takie ogłoszenia przyciągają Waszą uwagę, ale tak naprawdę tych samochodów nie ma, chodzi głównie o wyłudzenia kasy i tyle, kto by sprzedawał Tourana z 2007 roku z przebiegiem 97 tkm za taką cenę, chyba jakiś chory psychicznie człowiek. Do porównania wpisz sobie w mobile lub innej stronie samochody z takim przebiegiem, obecnie są one momentami droższe od aut młodszych z większymi przebiegami.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
A propos Touranów to to auto z allegro, które podałem w swoim poście wcześniej, ze Rzgowa z przebiegiem 76tyś. już sprzedane. Zadzwoniłem zapytać o nr VIN. I okazało się, że już ktoś nabył...
Tak czy siak. Przezimuję jeszcze z Passatem, pooszczędzam, pociułam jeszcze żeby na wiosnę kopsnąć się do DE po auto.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Autko fajne, dobra wersja no i 7 miejscowy, zarejstrowany , opis świadczy że troszkę nim pojeździł , główne kosztowne naprawy - dwumas , rozrząd zrobione ( musi być papier na to ) , wtryski podobno przejrzane - warto zabrać ze sobą kompa i sprawdzić samemu, dobra cena - fotki jak do kalendarza takie ładne - czy podretuszowane nie wiem - nie znam się, godny zainteresowania, warto przynajmniej zadzwonić i podpytać właściciela.
kowallubin,
Rozwiń myśl, a nie tylko jednym słowem opisujesz autko. Ten dział ma pomagać a nie dawać do myślenia co autor miał na myśli. kazan13, tak samo myślę i oczywiście foty podane obróbce - widać po tylnych światłach.
Może się czepiam i mnie ktoś poprawi ale sprawdzanie spasowania elementów na zdjęciu nie jest miarodajne. Jestem grafikiem i wiem, że w zależności od koloru, oświetlenia czy kąta pod jakim jest zrobiona fotka to można mieć wrażenie, że jakaś tam szczelina jest źle spasowana. A wcale nie musi tak być. Ja bez oględzin nie podejmował bym tak daleko idących wniosków. Zwłaszcza, że te fotki wcale nie są podrasowane. Są tylko powiększone. Ewidentnie występuję pikseloza. A jeśli ona występuje to tym bardziej krawędzie nie są gładkie i dają mylne wyobrażenie o całości.
Owszem zdarzają się przypadki kiedy wszystko ewidentnie jest źle złożone. Ale na tym aucie nie rzuca się to w oczy - może poza tylną klapą. Ale to tez może być wina pikselozy.
Abstrahując od samej foty to z takim przebiegiem nie kupowałbym auta z silnikiem 2.0 TDI. Zbyt są awaryjne.