no garaż ma wspaniały, też bym tam sypiał Wracając do Car detalingu to fajna rzecz, ostatnio zabrałem się za glinkowanie no i powiem szczerze że nieźle wszystko zeszło to co najgorsze na lakierze, później przeleciałem całe auto cleaner i nałożyłem wosk i teraz w słoneczku autko się nieźle prezentuje, widać głębię koloru. Teraz planuje zakup jakiegoś dobrego środka do plastików na zewnątrz i czegoś do środka. Może cheles masz coś wartego polecenia?
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
aki pisze:no garaż ma wspaniały, też bym tam sypiał Wracając do Car detalingu to fajna rzecz, ostatnio zabrałem się za glinkowanie no i powiem szczerze że nieźle wszystko zeszło to co najgorsze na lakierze, później przeleciałem całe auto cleaner i nałożyłem wosk i teraz w słoneczku autko się nieźle prezentuje, widać głębię koloru. Teraz planuje zakup jakiegoś dobrego środka do plastików na zewnątrz i czegoś do środka. Może cheles masz coś wartego polecenia?
Do plastików na zewnątrz (komora silnika też, podszybie itp - mam proste tanie i skuteczne rozwiązanie: Silcon Spray, po umyciu psikasz na szmatkę i przecierasz idealny środek, a do wewnątrz polecam Ci kosmetyki Autoglym. Dostałem zestaw 10 częsci od żony na urodziny. Czerwcowy długi weekend znów spędzę w garażu.
Najtaniej (chyba) znalazłem pod tym adresem gdzie masz kosmetyki do wnętrza. -Autoglym-
na lakier co stosujesz ? Moja pielęgnacja to gklinkowanie raz na wiosnę, raz na jesień, poźniej przygotowanie lakieru do nakładania wosku i woskowanie banana wax ValetPRO, do felg narazie używam preparat MOJE AUTO do felg oraz ta sama seria ŻYWICA, SMOŁA, fajnie wszystko puszcza jedynie co bym chciał się jeszcze dowiedzieć to renowacja lakieru czy odbitki z kamieni można czym usunąć nie lakierując całej maski i jak to zrobić, jak i interesuje mnie matowanie lakieru papierem ściernym 2500 i późniejsze czynności...
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
aki pisze:na lakier co stosujesz ? Moja pielęgnacja to gklinkowanie raz na wiosnę, raz na jesień, poźniej przygotowanie lakieru do nakładania wosku i woskowanie banana wax ValetPRO, do felg narazie używam preparat MOJE AUTO do felg oraz ta sama seria ŻYWICA, SMOŁA, fajnie wszystko puszcza jedynie co bym chciał się jeszcze dowiedzieć to renowacja lakieru czy odbitki z kamieni można czym usunąć nie lakierując całej maski i jak to zrobić, jak i interesuje mnie matowanie lakieru papierem ściernym 2500 i późniejsze czynności...
Jak na razie była seria z żółwiem, do lakieru metalik z efektem lustra, ale teraz to będą "królewskie kosmetyki"
Co do odbitek obejrzyj tę stronę co jest wyżej. Jest jakiś kosmetyk nie pamiętam nazwy mam po to właśnie katalog. Jak chcesz to Ci prześlę skan żebyś miał w razie czego rozeznanie co do czego. Oczywiście jeżeli nie za głęboko kamień uszkodził lakier.
Zejdzimy może z Mutiego i przejdzmy do innego tematu bo nas kolega prześwięci
Ostatnio zmieniony pt maja 18, 2012 22:30 przez cheles, łącznie zmieniany 2 razy.
Muti kiedy kończysz boje w nauce ? Wiem, że jak już zaliczysz i obronisz się to jakieś dwa tygodnie odpoczynku he, też tak miałem przy obronie mgr. umysł odparował, odpoczął a potem na nowo palenie mózgu no dobra jak już będzie po wszystkim to myślę że zrobisz jakieś warsztaty?
ładnie się prezentuje auto na tych felgach mod na +