To może pokaż je w odpowiednim dziale, z chęcią pooglądamy czarnucha w crossie. Foteczki środka też by się przydały. Sorry za OT.insane pisze:Ale generalnie auto lubię
Ile wam pali autko ???
-
insanex
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Spoko... jak znajdę chwilę (i przede wszystkim sprzątnę auto) to wrzucę galerię... Twoje gdzieś wisi? Bo generalnie nowych Touranów to tu jak na lekarstwo jeszczeKriSSo pisze:To może pokaż je w odpowiednim dziale, z chęcią pooglądamy czarnucha w crossie. Foteczki środka też by się przydały. Sorry za OT.insane pisze:Ale generalnie auto lubię
-
radzik128
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 BKD 2005
- Imię:: Robert
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
wyjazd pod Monachium zalany do pełna 730 km od granicy tempomat ustawiony na 140 km/h na miejscu pokazywał jeszcze paliwa na 190 km powrot zalany do pelna nie oszczedzałem podchodzilem nawet pod 180km/h do granicy nie dojechalem 30 km zabraklo musialem tankowac komputer pokazywal jeszcze 40 km ale bałem sie ryzykować
-
touran2003
- Przeglądacz
- Blupol
- Przeglądacz
- Auto:: '12 1.6 TDI Bluemotion
- Imię:: Tom
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Słabo. Przejechałem kiedyś kilkunastometrowy odcinek ze spalaniem 3.9touran2003 pisze:mi po wymianie turbiny wyszlo 4,3 przy 80km/h
Absolutnie nie jest to wynik który może "iść w świat". Przecież spalanie 0 l też się zdarza?
Najbardziej miarodajnym wynikiem jest podanie średniego spalanie po kilkuset kilometrowej trasie. 80-90 km/h, droga prościutka a nawet z lekkim spadem, zero wyprzedzania zero zatrzymywania i wtedy wynik ok.4 l jest możliwy. Nie ma na to szans
U mnie trasa Ruda śl - Wiedeń 5.7 l/100. Podobnie na odcinku ok. 1000 km do Włoch, co uważam za świetny wynik: pełne obciążenie, 130 km na autostradach i sporo podjazdów w górach.
-
KILIAN82
- Początkujący
własnie wrócięłm z trady i wyniki tylko z komputera gdyz nie miałem czasy na liczenie rzeczywistego spalania więc: trasa z polski przez szwecję do norwegi i z powrotem 2350km 2 osoby plus załadowany tył po sam dach z rowerem na haku powrót równiez załądowanym autem po sam dach jazda na tempomacie ok 1000km z klimą wyszło 5.5 l/100 km . ale to sa wskazania z komputera.
- malcolm
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI 150KM 5T1
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 1 raz
Sprawdziłem wreszcie spalanie na długiej trasie. Na pełnym baku zrobiłem z klimą 935 km. Średnie spalanie wyszło 5,7 l/100 km. Po zalaniu do pełna (bez dolewki pod korek) komputer pokazał zasięg na 960 km. Niestety jazda po polskich drogach tzn z dolnego sląska do Rowów nad morzem. Mysle ze ten wynik jak na takie warunki jest optymalny. Wydaje sie ze w trasie po autostradach mozna wykręcic wynik sporo lepszy ale to sprawdze dopiero za jakiś czas wybierając sie za granice