No taki szczegół nie mógł umknąć. Tez bym sprawdził. Zobacz jeszcze ta pompę tandem...Muti pisze:Czujnik paliwa pokazuje poprawną temperature
cieżko pali na zimnym silniku
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
No to sprawdzę i założę tą uszczelkę,bo już lezy z miesiąc w garażu..marynarz75 pisze: A może właśnie to uszczelnienie silikonowe pompy na zimnym silniku puszcza... jakies przecieki... i stad to falowanie rpm
Dzisiaj np. zapalił od dotknięcia idealnie...Jak jest mocniej zimno to pali od razu,ale jak płyn ma tak ok 7-10st. to ma to wahanie.. Tak czy inaczej trochę przedłuże mu grzanie świec,żeby miał zawsze łatwiej
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
-
gregorypeg
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- kowet
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
- Imię:: Tomek
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Ja ostatnio mam problem z naszym Touranem. Niestety przy obecnych mrozach nie chce rano odpalić - aku kręci rozrusznikiem ale jakby nie miał siły i po takich 5 próbach aku już jest tak słabe że nie daje rady - muszę od kabli go odpalić od mojej A3. I tak po przeczytaniu tego wątku zastanawiam się czy może to być rozrusznik?
Chyba zacznę od tego - bo to może być najtańsza opcja - a latem jak kasę uzbieram to się "uśmiechnę" do jarry aby mi pomógł wymienić dogrzewacz na ogrzewanie Webasto i problem zimy zniknie na zawsze:) Tak mam w A3 (staruszce z 98).
Chyba zacznę od tego - bo to może być najtańsza opcja - a latem jak kasę uzbieram to się "uśmiechnę" do jarry aby mi pomógł wymienić dogrzewacz na ogrzewanie Webasto i problem zimy zniknie na zawsze:) Tak mam w A3 (staruszce z 98).
Ostatnio zmieniony sob lut 04, 2012 15:15 przez kowet, łącznie zmieniany 2 razy.
Już nie Touran
ale Sharan...
- kowet
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
- Imię:: Tomek
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Aku jest nowe i to jedno z wyższej półki - ładowanie sprawdzone - choć auto jeździ na krótkich trasach.
Na kablach to nie jest od strzała - trochę też się nakręci.
Muti tak z innej beczki - widziałem twoje prace kosmetyczne - jestem pełen podziwu!!!! Ja nie jestem jakimś pedantem i uważam to za moją wadę - ale chciałbym aby tak wyglądało moje auto - choć mamy 3 małych dzieci i jest to duży problem - zapanować nad bałaganem.
Pełen sacun!!!
Na kablach to nie jest od strzała - trochę też się nakręci.
Muti tak z innej beczki - widziałem twoje prace kosmetyczne - jestem pełen podziwu!!!! Ja nie jestem jakimś pedantem i uważam to za moją wadę - ale chciałbym aby tak wyglądało moje auto - choć mamy 3 małych dzieci i jest to duży problem - zapanować nad bałaganem.
Pełen sacun!!!
Już nie Touran
ale Sharan...