Witam!
Jestem tu nowy zakupilem touran 2011r. z nawigacja Rns 315 , moje pytanie czy ta mapa v11 bedzie dzialac z ta navi? Jezeli nie to jaka? Z gory dzieki!
Jednak chyba nie bedzie pasowac
Najnowsza mapa to blaupunkt FX 2012 v4
Niestety, nie mam, też szukam. Przede wszystkim trza ustalić, która faktycznie jest najnowsza. Wtedy będzie łatwiej znaleźć. Ja mam fabrycznie wesję western Europe 0038 - auto z czerwca 2012.
Do RNS 510 roderso na chomiku ma , sciagale i wgrywalem. Dziala. Wersja v11. CD_8117 to jest najnowsza. Do RNS-315 niestety alw chyba do tej pory nie ma parentu na wgrywanie mapek z netu wiec wchodzi w gre tylki ASO.
Czy coś się zmieniło z softem do 0xC001 ? Mam wgrany soft 2660. Jest PL menu, ale nie ma polskiego lektora w NAVI ;/ Można wgrać jakiś nowszy soft? Autko zakupiłem tydzień temu, fabrycznie wyposażone w RNS510, czy po odłączeniu akumulatora i ponownym podłączeniu będzie potrzebny do niego jakiś kod? Nowe mapy można wgrywać niezależnie od wersji softu w NAVI czy to też ma jakieś znaczenie, że do starszego softu nie da się wgrać najnowszych map?
Mozesz wgrywac sobie smialo soft 4280 ( pl i najstabilniejszy). Nowsze mapy beda dzialc na starszym sofcie ale wolniej. Po odpieciu aku kod wymagany do ponownego uruchomienia.
Nie mogę nigdzie zlokalizować tego softu (4280), ma może ktoś linka do sprawdzonego źródła? A co do kodu, to skąd mogę go odczytać / zdobyć, póki co działa super ale na dniach będę chciał wymieniać olej w DSG a tam najlepiej wyciągnąć aku aby był lepszy dostęp do filtra. Czy VCDS da się odczytać ten kod jak radio jeszcze działa w aucie? Nie dostałem żadnego kodu od poprzedniego właściciela.
Niestety żadnych książek serwisowych ani instrukcji nie ma do auta. Radio mam niestety w wersji A tj. 0xC001. Na chomiku jak wyszukuje "4280 RNS" to nie ma zupełnie nic ;/
Przepraszam moj blad soft 4020 i jego modyfikacje musisz szukac. Moze uda ci sie wgrac bo ogolnie A B i C to sa "ciezkie" navi do wgrania softu. Wpisz w googlach num her twojego RNSa z dopiskiem soft i poszukaj odpowiedniego softu wg numeru radia. Z tego co pamietam to jest max co mozesz wrzucic do tej navi bez obawy uszkodzenia navi.