Ramki klubowe - luźny temat
- aki
- Władca postów
- Auto:: VW/AUDI
- Imię:: Artur
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
mam pytanko, dostałem od LYJO ramkę na mojego TOURKA, kurcze myślałem że ramki macie zrobione technologią sitodruku, a tu naklejeczki. Gdy szukałem ramek do firmy to pierwsze które zamówiłem też miały naklejkę, która wytrzymywała max 3 miesiące o myjni nie mówiąc, drugi raz zamówiłem ramki wykonywane sitodrukiem i do teraz się spisują bardzo dobrze są 100% trwalsze. Co wy na to aby przy kolejnym zamówieniu zamówić takowe? O koszta mogę się zapytać firmy, która dla mnie robiła tylko podajcie jakie ilości wchodzą w grę.
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
Moja żona pracuje u producenta tablic i ramek, poczytałem trochę o problemach jakie mieliście przy zamawianiu ramek pod tablice. Dlatego w razie potrzeby służę pomocą przy ewentualnym wyborze technologii (naklejki to największy badziew, sitodruk to powoli przeżytek, najlepiej wykonać grafikę w technologi druku cyfrowego), wykonania projektów graficznych (żona jest grafikiem w tejże firmie dlatego nie ma problemu w sporządzeniu różnych fajnych propozycji) czy wynegocjowaniu dobrej ceny (na pewno niższej niż u pośredników z allegro), to samo tyczy się rożnych tablic (rejestracyjne, czy "amerykańskie" z dowolnym nadrukiem, czy wytłoczeniem). W razie zainteresowania osoby, które ogarniają temat niech piszą na forum czy na PMa.
- spaczek
- Początkujący
Michał Vegeta, odpytaj jaką minimalną ilość powinniśmy zamówić i ile to będzie kosztować, przyznaję, że od maj odpytuje o ramki na forum bez efektu.
Proponuję nie czekając zróbmy listę zainteresowanych:
spaczek - 2 szt.
Proponuję nie czekając zróbmy listę zainteresowanych:
spaczek - 2 szt.
Ostatnio zmieniony śr sie 08, 2012 22:00 przez spaczek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Czyżbyśmy na Ciebie (z żoną oczywiście) czekali?vegeta pisze:Moja żona pracuje u producenta tablic i ramek, poczytałem trochę o problemach jakie mieliście przy zamawianiu ramek pod tablice. Dlatego w razie potrzeby służę pomocą przy ewentualnym wyborze technologii (naklejki to największy badziew, sitodruk to powoli przeżytek, najlepiej wykonać grafikę w technologi druku cyfrowego), wykonania projektów graficznych (żona jest grafikiem w tejże firmie dlatego nie ma problemu w sporządzeniu różnych fajnych propozycji) czy wynegocjowaniu dobrej ceny (na pewno niższej niż u pośredników z allegro), to samo tyczy się rożnych tablic (rejestracyjne, czy "amerykańskie" z dowolnym nadrukiem, czy wytłoczeniem). W razie zainteresowania osoby, które ogarniają temat niech piszą na forum czy na PMa.

- LYJO
- Władca postów
- Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
- Imię:: Olek
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
spaczek, ramki dopiero co były.
Jeśli będzie możliwość robienia małych minimalnych ilości to chętnych kilka osób na pewno się znajdzie.
A ja proponuję, żebyś nie robił tu bałaganu z zapisami, bo od zapisów to są później odpowiednie tematy.
Najpierw niech vegeta da info co i jak a potem będą zapisy.
Jakiś porządek trzeba zachować.
Jeśli będzie możliwość robienia małych minimalnych ilości to chętnych kilka osób na pewno się znajdzie.
A ja proponuję, żebyś nie robił tu bałaganu z zapisami, bo od zapisów to są później odpowiednie tematy.
Najpierw niech vegeta da info co i jak a potem będą zapisy.
Jakiś porządek trzeba zachować.
-
- Przeglądacz
Żona wyjechała, wraca pod koniec tygodnia, więc w przyszłym podam na forum wszystkie istotne informacje. Jedynie co mogę teraz powiedzieć to, że nie będzie żadnych minimalnych ilości, nadruk będzie bardzo trwały, bo tak jak wspomniałem w poprzednim poście będzie nanoszony w technologii druku cyfrowego, a następnie utwardzany promieniowaniem uv. Widzę, że macie już klubowy wzór więc pewnie będziecie/będziemy chcieli taki sam, ale pewnie nie zaszkodzi jak wrzucę tutaj może jakieś autorskie propozycje, tym bardziej, że druk cyfrowy (w przeciwieństwie do sitodruku) daje nieograniczone możliwości typu nanoszenie jakichś małych skomplikowanych elementów, przejścia tonalne itd. Zapytam też po ile dało by radę załatwić ramki 3D, ale z tego co się orientuje to dość droga zabawa i tutaj na pewno jakieś minimalne ilości będą wchodzić w grę (bardzo droga matryca pod konkretny wzór)