Dodam tylko tyle nie spotkałem jeszcze auta który miałby wszystko wymienione, i nie żyje taką nadzieją że takie spotkam.
Oferty sprzedaży Touranów- oceny, komentarze 2011-2014
- aki
- Władca postów
- Auto:: VW/AUDI
- Imię:: Artur
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
staż stażem a jak nie poleca żadnego diesla to ciekawe czym jeździ ten mechanik, ja bym tak nie rysował sytuacji o silnikach 1,9 i 2.0 TDI, powiedziałbym że owszem są auta w których padają głowice itp, pierwsze pytanie czy te auta mają pełen serwis ASO, jaki przebieg prawdziwy!!!, następnie jak by nie patrzeć to dwumas to część zużywająca się w aucie jak komuś nie pasuje to niech sobie nowe auto kupi, to jest tak samo jak by reklamował zużywające się tarcze hamulcowe, co zrobić żeby się nie zużywały klocki i tarcze mam nie hamować? żeby dwumas się nie zużywał to co mam auto od parady mieć? Rozumie to że każdy kupujący chce kupić auto w idealnym stanie, ale zacytuje "LUDZIE otwórzcie wreszcie oczy, kupujecie auta używane". Ważne jak dla mnie przy zakupie jest bez wypadkowość, pełen serwis ASO, i prawdziwy przebieg, reszta to części zużywające się podczas użytkowania i tak kiedy będzie trzeba to wy mienić i tak, jak ja to sobie to wymienię to będę spokojniejszy bo wiem że robota została wykonana, przy kupnie auta od handlarza przeważnie wszystko jest niby wymienione a w rzeczywistości po czasie zaczyna auto się sypać, bo właściciel kupił TDI z przebiegiem 100 tkm z 2005 roku 
Dodam tylko tyle nie spotkałem jeszcze auta który miałby wszystko wymienione, i nie żyje taką nadzieją że takie spotkam.
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
mądrego to i miło posłuchaćaki pisze:"LUDZIE otwórzcie wreszcie oczy, kupujecie auta używane". Ważne jak dla mnie przy zakupie jest bez wypadkowość, pełen serwis ASO, i prawdziwy przebieg, reszta to części zużywające się podczas użytkowania i tak kiedy będzie trzeba to wy mienić i tak, jak ja to sobie to wymienię to będę spokojniejszy bo wiem że robota została wykonana, przy kupnie auta od handlarza przeważnie wszystko jest niby wymienione a w rzeczywistości po czasie zaczyna auto się sypać, bo właściciel kupił TDI z przebiegiem 100 tkm z 2005 roku
- DLUGI-74
- Expert
- Auto:: VW Touran Cross
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 54 razy
- Otrzymał podziękowań: 63 razy
Dodi pisze:mądrego to i miło posłuchaćaki pisze:"LUDZIE otwórzcie wreszcie oczy, kupujecie auta używane". Ważne jak dla mnie przy zakupie jest bez wypadkowość, pełen serwis ASO, i prawdziwy przebieg, reszta to części zużywające się podczas użytkowania i tak kiedy będzie trzeba to wy mienić i tak, jak ja to sobie to wymienię to będę spokojniejszy bo wiem że robota została wykonana, przy kupnie auta od handlarza przeważnie wszystko jest niby wymienione a w rzeczywistości po czasie zaczyna auto się sypać, bo właściciel kupił TDI z przebiegiem 100 tkm z 2005 roku
Właśnie... zgadzam się z tą wypowiedzią :
miło posłuchać mądrego
-
FreeStyle
- Użytkownik
- Auto:: 2,0TDI 130KW 4motion DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 135 razy
Moja poszukiwania wyglądały tak:Chicken pisze:
A powiedzcie mi czy szukacie najpierw auta na autoscout24 czy mobile.de i wybieracie konkretny egzemplarz, egzemplarze czy jedziecie w ciemno np. kierunek Berlin i zaglądacie do autohausów i szukacie? Bo widzę czasem fajne oferty od prywatnych
1. szukam na autoskaut24 + mobile.de z włączonymi kryteriami, które chcę mieć u siebie na pokładzie (rok, przebieg, navi, ciepły tyłek itd.) Dodatkowo wybieram auto bez haka gdyż widziałem jakie campingi czy łodzie ciągną nasi zachodni sąsiedzi
2. Znalazłem to co mi się podoba - dzwonię i pytam się o stan rzeczywisty, VIN, wiek właściciela (wolę starszego poprzednika)
3. Sprawdzam historię przez VIN, sprawdzam lokalizację auta a dokładniej czy od daty produkcji nie było tam powodzi
4. Jeżeli wszystko pasuję dzwonię jeszcze raz do kolesia i targuję się telefonicznie
5. Jadę, oglądam, kupuję
Oczywiście jadąc nie jestem pewien na 100% że będzie to miłość od pierwszego wejrzenia więc przed wyjazdem spisuję jeszcze kilka numerów tel, które były ciekawe i w miarę nie daleko od mojego upatrzonego autka.
Może troche to śmiesznie brzmi ale szukałem autka dla siebie na kilka lat i w moim przypadku ww plan zadziałał idealnie i jestem w 200% zadowolony z zakupu mojego FreeStyle
-
FreeStyle
- Użytkownik
Ja kupowałem od handlarza ale na moje szczęście trafił się bardzo przyzwoity. Pokazał mi salon VW gdzie był kupiony i serwisowany mój nowy nabytek. Z magazynu VW odebraliśmy komplet opon, które przechowywał poprzedni właściciel. Też zwracałem uwagę na imię, nazwisko ewentualnie akcent handlarza. W przypadku gdy handlarzem był Turek (nie mylić z Tourkiemaki pisze:nie znaczy że prywatny to nie handlarz heczasami handlarze wystawiają auta jako prywatni.
- Chicken
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.9 BLS '06
- Imię:: Adam
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Gdybym tylko znał szwabski to pewnie też bym tak zrobił. A tak, cytując Jana Himilsbacha, zostałem z tym angielskim jak głupek.FreeStyle pisze:Znalazłem to co mi się podoba - dzwonię i pytam się o stan rzeczywisty, VIN, wiek właściciela (wolę starszego poprzednika)
w zasadzie jak na razie nie widziałem tam Tourana godnego uwagi. Ale szczerze mówiąc to najbardziej by mi odpowiadała taka bliskość. No ale bez poświęceń nie ma dobrych efektówaki pisze:Berlin sobie odpuść ciężko tam coś fajnego znaleźć.
Jak to w życiu bywa - złotego środka nie ma. Trzeba próbować różnych opcji
...sometimes agressive , never depressive , always progressive...
-
FreeStyle
- Użytkownik
Jak znajdziesz coś godnego to daj znać mogę zadzwonić (a dokładniej nie ja tylko moja mamaChicken pisze: Gdybym tylko znał szwabski to pewnie też bym tak zrobił. A tak, cytując Jana Himilsbacha, zostałem z tym angielskim jak głupek.![]()