hubert222 pisze:[...] mailowala z tym gosciem (oszustem) i zrobila mu przelew calosci kasy nie widzac w ogole auta.[...] Ale jakim trzeba byc tepym zeby w ciemno dawac komus kase nie widzac na oczy auta. Tyle sie o tym trabi a przypadki takie widac dalej sie zdarzaja
Nie przypuszczalbym nawet, ze cos takiego jest mozliwe
Glupota, to delikatnie powiedziane...
hubert222 pisze:Super okazje cenowe radze omijac z daleka. Oto przyklad.
Szwagier ma autko do sprzedania, ogloszenie na otomoto. Po jakims czasie dzwoni do niego babka czy wystawial tez ogloszenie na moto gratka bo jest to samo auto tylko w cenie prawie o polowe nizszej!! Ktos bezczelnie skopiowal jego zdjecia (ktore sam robilem ) i wstawil jako swoje i podal tylko kontakt mailowy. I co najgorsze - babka rozmawiajac ze szwagrem przyznala mu sie ze mailowala z tym gosciem (oszustem) i zrobila mu przelew calosci kasy nie widzac w ogole auta. Szwagier sam zglosil sie na policje zeby go pozniej nie ciagali a babce kazali jak najszybciej dzwonic do banku i poinformowac co i jak. Czy odzyska 16 tysiecy - tego nie wiem. Ale jakim trzeba byc tepym zeby w ciemno dawac komus kase nie widzac na oczy auta. Tyle sie o tym trabi a przypadki takie widac dalej sie zdarzaja
Może nie tępota, ale jak ktoś chce kupić auto i jest zdeterminowany to chce zapłacić część aby to auto czekało na niego i ktoś inny nie kupił. Ale nigdy nie ma pewności, że auto po przyjeździe do sprzedającego nas nadal zachwyci i nie zrezygnujemy. Tu raczej obowiązuje stara zasada kto szybszy ten lepszy.
Jeden z naszych kolegów też chciał, abym zapłacił za niego kaucję-zaliczkę, bo nim on dojedzie auto może być sprzedane, zawsze może być sprzedane tu też obowiązuje zasada "kto płaci ten kupuje" nikt zaliczek nie wysyła bo to bez sensu... Kupisz to kupisz, nie to nie...
Dzien dobry,
Przede wszystkim przepraszam za tak pózna odpowiedz, ale bylem bardzo zajety praca.
Nazywam sie Lucas Barrett, mieszkam w Brønderslev, w Danii.
Dziekuje za zainteresowanie moim samochodem Volkswagen Touran 2.0 TDI Trendline ( http://postimg.org/gallery/3e0kgzp4/)
Cena samochodu to zaledwie 16.100 PLN. Auto jest w bardzo dobrym stanie, nie ma z nim zadnych problemów natury technicznej czy mechanicznej.
W silniku nie wystepuja zadne usterki, samochód nie ma wgniecen, zadrapan, ani zadnych ukrytych wad.
Auto zarejestrowane zostalo w Polsce, ma polskie tablice rejestracyjne. Pracuje dla BP w Danii. Na rok zostalem wyslany przez firme do Polski, aby zrealizowac projekt dla BP Polska, a teraz wrócilem do domu, wiec jestem zmuszony do sprzedazy samochodu. W zwiazku z brakiem czasu i moja praca, musze sprzedac auto za posrednictwem Allegro. Wynika to z faktu, ze proponuja oni Ochrone Kupujacych. Samochód znajduje sie w Polsce w posiadaniu Allegro, które bedzie posredniczyc w sprzedazy, co oznacza, ze platnosc za auto i jego rejestracja w Pana imieniu beda realizowane przez nich. Jesli jest Pan zainteresowana zakupem, prosze dac mi znac, a wyjasnie szczególowo jakie czynnosci wykonac, aby zrealizowac transakcje. Wszystko zostanie przeprowadzone bardzo szybko i wejdzie przyjac w posiadanie auta w przeciagu 3 dni. Jednoczesnie, aby uniknac jakichkolwiek watpliwosci dotyczacych przedmiotu sprzedazy, bedzie mial do dyspozycji 48 godzin oraz limit 150 km, aby przetestowac samochód i sprawdzic dokumenty. Podczas tego okresu bedzie mozna zdecydowac, czy nabyc samochód, czy tez zrezygnowac z zakupu. Bede czekal na Pana decyzje!
Dziekuje z góry!
pozdrawiam
Pierwsze slysze, ze allegro sie w to bawi. Moze powinienes zglosic do nich, ze ktos probuje sie pod nich podszywac.
[ Dodano: Nie Wrz 15, 2013 19:58 ] GUCIO,
Wybacz ale nie tepota ale debilizm ludzki, ktory nie zna granic. Zrozumiem, ze ktos kupuje auto, oglada i nie ma bladego pojecia czego szukac w aucie a wierzy w slowa, ktore mu wciska handlarz. To jeszcze jestem w stanie zrozumiec. Ale przelac kase tylko z tego powodu, to dla mnie nieporozumienie. Szkoda kobiety ale sama jest sobie winna. Mamy takie czasy gdzie okazje to większosci pzypadków oszustwa. Kiedys bylem swiadkiem sytuacji jak na gieldzie na zeraniu panienka z tatusiem kupowala auto, na pierwszy rzut oka widac bylo, ze autko ma swoja historie powypadkowa,ale panna sie upiera ze tylko ten egz. Wiecie dlaczego wybrala bo kolor byl rozowy :-). a jak spojrzalem na lakier to golym okiem bylo widac, ze walkiem malowany. Ale coz i tak tez mozna.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Przede wszystkim przepraszam za tak pózna odpowiedz, ale bylem bardzo zajety praca.
Nazywam sie Lucas Barrett, mieszkam w Brønderslev, w Danii.
Dziekuje za zainteresowanie moim samochodem Volkswagen Touran 2.0 TDI Trendline ( http://postimg.org/gallery/3e0kgzp4/)
Cena samochodu to zaledwie 16.100 PLN. Auto jest w bardzo dobrym stanie, nie ma z nim zadnych problemów natury technicznej czy mechanicznej.
W silniku nie wystepuja zadne usterki, samochód nie ma wgniecen, zadrapan, ani zadnych ukrytych wad.
Auto zarejestrowane zostalo w Polsce, ma polskie tablice rejestracyjne. Pracuje dla BP w Danii. Na rok zostalem wyslany przez firme do Polski, aby zrealizowac projekt dla BP Polska, a teraz wrócilem do domu, wiec jestem zmuszony do sprzedazy samochodu. W zwiazku z brakiem czasu i moja praca, musze sprzedac auto za posrednictwem Allegro. Wynika to z faktu, ze proponuja oni Ochrone Kupujacych. Samochód znajduje sie w Polsce w posiadaniu Allegro, które bedzie posredniczyc w sprzedazy, co oznacza, ze platnosc za auto i jego rejestracja w Pana imieniu beda realizowane przez nich. Jesli jest Pan zainteresowana zakupem, prosze dac mi znac, a wyjasnie szczególowo jakie czynnosci wykonac, aby zrealizowac transakcje. Wszystko zostanie przeprowadzone bardzo szybko i wejdzie przyjac w posiadanie auta w przeciagu 3 dni. Jednoczesnie, aby uniknac jakichkolwiek watpliwosci dotyczacych przedmiotu sprzedazy, bedzie mial do dyspozycji 48 godzin oraz limit 150 km, aby przetestowac samochód i sprawdzic dokumenty. Podczas tego okresu bedzie mozna zdecydowac, czy nabyc samochód, czy tez zrezygnowac z zakupu. Bede czekal na Pana decyzje!
Dziekuje z góry!
pozdrawiam
hahahah dobre...
po pierwsze nie ma telefonu = mina, po drugie odrazu widac ze samochód kombinowany, środek ma z 1T3... wogole to nie rozumiem takich ludzi co interesują sie wogole takimi ogłoszeniami... wogole takimi cenami.... widocznie jeszcze sienigdy nie "przejechali" i trzeba im nauczki....
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
A tutaj Poznańska "perełka" http://otomoto.pl/volkswagen-touran-C30573888.html
A czemu perełka? Domyślam się, że to klepane cudeńko. A czemu? Dzięki wszędobylskiemu oku kamer google maps. Wszedłem sobie do nich zobaczyć lokalizację. Patrzę, a przed warsztatem stoi sobie Touran srebrny. Przypadek? Jestem sceptykiem, ten kraj tego wymaga. Skoro z rok temu były robione zdjęcia to był czas podszykować autko. Może kogoś fałszywie oceniam. Ale znając rodzimych handlarzy to jestem przekonany, że tak mogło być.
Żeby nie być gołosłownym:
Ot, taka ciekawostka dla Was
Ostatnio zmieniony pn wrz 16, 2013 13:48 przez Chicken, łącznie zmieniany 1 raz.
...sometimes agressive , never depressive , always progressive...