pier.... wtyczka
z godz. mi zeszło zanim się udało rozpiąć do Jarego nawet dzwoniłem \ myślę że sie uśmiał ale jak widać jest problem \
czerwony plastik jest zabezpieczeniem trzeba go wcisnąć i wysunąć wtyczką
powodzenia
Wtyczka siedzi ciasno. Trzeba wyciągnąć zabezpieczenie, docisnac cała wtyczkę, nacisnąć zabezpieczenie i dopiero wysunac. Na YT za filmiki jak rozpinac wtyczki w VW.
Koledzy,przymierzam się do wymiany rozrusznika na "ulepszony" w 1.9 tdi dsg,numery już mam spisane,bede szukał właściwego. Tylko potrzebuje jeszcze małej podpowiedzi - czy jak założe 13 zębowy valeo to będzie on wydajniejszy od 11 zębowego boscha,czy mniejwięcej to samo? a jeżeli 13nastka bedzie lepsza to gdzie szukać tego tematu o dostosowaniu go w miejsce 10 zebnego? bo patrzyłem ale nie moge trafić,pewnie nie umiem szukać.
Rozrusznik wymieniony. Powiem Tak bajka jak teraz kreci i odpala rewelacja. Szlifowanie bez przymiarek według manuala wyszło idealnie za pierwszym razem. Polecam
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO ---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
Panowie witam ...
Cholera zgłupiałem już od czytania i wyboru ..
Mam A3 2004 rok 1.9 TDI 105km... BXE....
Zamówiłem już rozrusznik - 02M911024A
Czy dobrze rozumiem że on tylko do 2.0TDI?
Kurde cały dzień czytania a tylko 024K i 024J pasują? Bo już się pogubiłem.....?
Czy podejdzie? A jeżeli nie to szukać innego czy można poddać modyfikacji i wejdzie?
Karolus1979 pisze:Panowie witam ...
Cholera zgłupiałem już od czytania i wyboru ..
Mam A3 2004 rok 1.9 TDI 105km... BXE....
Zamówiłem już rozrusznik - 02M911024A
Czy dobrze rozumiem że on tylko do 2.0TDI?
Kurde cały dzień czytania a tylko 024K i 024J pasują? Bo już się pogubiłem.....?
Czy podejdzie? A jeżeli nie to szukać innego czy można poddać modyfikacji i wejdzie?
Ja u siebie w BKC założyłem 02Z911024K, bez kombinacji plug&play. A BKC i BXE to podobno bliźniacze konstrukcje, więc pewnie i u Ciebie podpasuje. A, i nie jest to rozrusznik od start & stop.
No nie jest start i stop bo to akurat miałem na uwadze.
Moje wątpliwości jednak jakieś są bo cholera jak mówię się pogubiłem już od tych wszystkich numerków a paczka już idzie....
Więc miejmy nadzieję że będzie pasować. Jak tak to oczywiście dam znać.....
Chyba że ktoś może już rozwiać nasze wątpliwości i zakładał do 1.9TDI BXE O2M911024A?
O dziwo spiłowany trochę bendix bo wchodził za głęboko i .. działa wszystko...
Być może trochę rzeźba ale działa
Pozdrawiam wszystkich obserwujących temat