aki, jak dla mnie spoko bo ma stabilizację obrotów czyli nie stanie Ci pod na ciskiem ręki jakby to nie brzmiało ;-) ja mam taniego power up'a i tego mi brakuje
Masz poczytaj http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?p=204509
P.s. Jeśli na forum jest zakaz wstawiania obcych linków to sorki ale forum jeśli chodzi o kosmetykę naprawdę świetne.
aki pisze:ja mam pytanie o maszynę polerką, co myślicie o Graphite 59G242? Warta zakupu, wiem że są maszyny droższe i lepsze ale max mogę przeznaczyć 300 zł na maszynę.
Pogadaj z Nico02 z tego co kojarzę to używa podobnego sprzętu, więc doświadczenie ma.
osttry, czytałem to właśnie, wspominają tam jeszcze o polerce K2. Myślę że jak dala początkującego autodetailer-a wystarczy. Do tego jakie pady powinny zostać zakupione i jakie pasty?
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
aki pisze:Do tego jakie pady powinny zostać zakupione i jakie pasty?
ja jako poczatkujący zakupiłem sobie pasty Menzerna FG500 i SF4000 oraz pady Flexipads biały, pomarańczowy i żólty... te pasty z tymi padami bardzo dobrze współpacują...
mam i używam Wysyłka za darmo(musisz kliknąć "super saver delivery") i mozna czasami ustrzelić promocję,że jest za ok 40Ł.. Z tym budżetem jest to najlepszy wybór..stabilizacja,soft start,podwójne przełożenie,regulacja dobra obrotów
Muti ma takie pytanie,przy kołach na dole przednich drzwi kierowcy i pasażera i to samo przy tylnych kołach zauważyłem takie małe czarne kropeczki jakby zaschnięta smoła,asfalt na srebrnym aucie to widać ale tylko z bliska czy potraktować to ironX ? czy bez szorowania to puści? czy jakimś innym środkiem
[ Dodano: Pon Maj 20, 2013 20:49 ]
Bilt Hamber Surfex HD APC czy to zapodać ?
BLS 147ps 375nm
AAZ 1.9 TD 615tyś i rośnie:)
MT-09 było
MT-07 jest
Zadnego szorowania ! sa srodki, ktore idealnie to zczyszcza. Gdzies w tym temacie umiescilem skany srodkow autoglym, takze pewnie Muti podpowie inne srodki.
Mac prickbort. Suche auto spryskujesz. Idziesz na piwo,po 5-10minutach wracasz,spłukujesz karcherem. W razie potrzeby jeszcze raz nakładasz,ewentualnie przecierasz MF i myjesz normalnie auto
Tak ten środek (prickbort) jest jednym z najlepszych do usuwania smoły. Czasem jest taka smoła, że samo spryskanie niewiele da. Można polerować, ale tylko specjalną szmatką, bo np. gąbką można porysować lakier. IronX jest do usuwania rdzy lotnej, smoły nie ruszy. Surfex HD jest dobry do plastików, można go ewentualnie używać też do mycia samochodu, ale to raczej rzadko, bo zje cały wosk.
a ja czytam te nazwy produktów różnych rodzajów do takiej czy takiej smoły czy asfaltu i jestem w szoku ze coś takiego istnieje jedyne co przyszło mi do głowy to Pb