Problem z odpaleniem na ciepłym silniku
- rasta
- Zaawansowany
- Auto:: Toyota Avensis T27
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 110 razy
niestety ale u mnie problem z odpalaniem na ciepłym silniku był od samego początku..... nie za bardzo chciałem zwiększać 'startowa dawkę paliwa', (chyba jak i na rozruchu więcej dostaje paliwa to i będzie więcej palił w czasie jazdy ?.... najpierw wymieniłem rozrusznik i przez dwa tygodnie palił jak szalony
...do zeszłego tygodnia, gdzie znów problem się powtórzył i było nawet coraz gorzej( zimny czy ciepły silnik...trzeba było kręcić i kręcić ) ...byłem pewien że znów wina rozrusznika a tu okazało się że mam za stary i słaby akumulator. kupiłem nowy bosch s4 i wszystko chodzi cacy 
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
Słyszałem, że może to być spowodowane akumulatorem, jak sytuacja jednak się powtórzy już z nowym akumulatorem to radze sprawdzić przez kompa pompki. Jak wyjdą ok, to spróbować wymienić uszczelniacze pompek. U mnie pomogło, teraz pali od pierwszego strzału, chociaż akumulator też mam do zamiany.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
Dodi pisze:ja mialem zwiekszona dawkę startowa i wcale mi wiecej nie palił...rasta pisze:nie za bardzo chciałem zwiększać 'startowa dawkę paliwa', (chyba jak i na rozruchu więcej dostaje paliwa to i będzie więcej palił w czasie jazdy ?....
Jak sama nazwa operacji mówi zwiększamy dawkę startową, autko dostaje więcej paliwa tylko podczasz rozruchu. Spalanie się nie zmieni.
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
-
gravis
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
włąśnie jestem po zmianie dawki, niestety elektryk oznajmił mi że akum może nie przeżyć zimy....pawel07777 pisze:Wyczytałem że można zmienić dawkę rozruchową w 1.9 AVQ Vag-iem na kanale 01. Jest to maże nie wielka ilość ale w moim przypatku pomogło.Wartość w tym kanale można zmienić od 0-300.Ja zmieniłem na 100 i znaczna poprawa odpalania na ciepłym silniku.
- skorpion1vw
- Przeglądacz
- Auto:: VW TOURAN 1.9 AVQ 03'
- Imię:: Wojtek
Ciężko odpala na ciepłym???
Witam
Też się męczyłem dość długi okres czasu z tym problemem a mam Turka już 2 lata,każdy radził to wina rozrusznika, może dawka rozruchowa,trzeba wstawić popierdułkę która oszuka go przy odpalaniu na ciepłym,itd itd...........
A tu przyczyną był Akumulator który nie trzymał stałego napięcia i wariował nawet wentylator się załączał na zimnym silniku po 10s.
Kupiłem Varta Silver 77 780Ah i pali jak opętany /narwany zimny czy ciepły od strzała.
Także po pierwsze sprawdzamy dokładnie AKU a później gmyramy.........
Pozdrawiam
Też się męczyłem dość długi okres czasu z tym problemem a mam Turka już 2 lata,każdy radził to wina rozrusznika, może dawka rozruchowa,trzeba wstawić popierdułkę która oszuka go przy odpalaniu na ciepłym,itd itd...........
A tu przyczyną był Akumulator który nie trzymał stałego napięcia i wariował nawet wentylator się załączał na zimnym silniku po 10s.
Kupiłem Varta Silver 77 780Ah i pali jak opętany /narwany zimny czy ciepły od strzała.
Także po pierwsze sprawdzamy dokładnie AKU a później gmyramy.........
Pozdrawiam
CB Lafayette Zeus+antena Snake
Pozdrawiam
skorpion1vw
dolnośląskie
Pozdrawiam
skorpion1vw
dolnośląskie
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
o tym też było pisane.... ale dziekujemy za podzielenie sie z nami rozwiązaniemskorpion1vw pisze:A tu przyczyną był Akumulator który nie trzymał stałego napięcia i wariował nawet wentylator się załączał na zimnym silniku po 10s.
Także po pierwsze sprawdzamy dokładnie AKU a później gmyramy........
-
intruz
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
chore!!!!!!!!!
witam panowie,bylem u 12 mechanikow a raczej pseudo mechanikow
ciezko palil na cieplo
drgania silnika
panowie (mechanicy) kazali zmienic soft,zmienic dwumase,zmienic dawke paliwa a ja poszedlem do mechaniora z PRL i zmierzyl i powiedzial
BATERIA na szrot
i tak zrobilem,nowy akumulator i jakby nowe auto
ciezko palil na cieplo
drgania silnika
panowie (mechanicy) kazali zmienic soft,zmienic dwumase,zmienic dawke paliwa a ja poszedlem do mechaniora z PRL i zmierzyl i powiedzial
BATERIA na szrot
i tak zrobilem,nowy akumulator i jakby nowe auto