mobile net zabrze

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

na czymś muszą zarobić jak auto jest w bardzo dobrym stanie to i cena jest znacznie wyższa.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
pat7719
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: pat7719 »

Czy był tam ktos ostatnio bo mam zamiar sie tam wybrac? Mam 200 km i nie wiem czy warto tyle jechac. Szukam juz troche czasu auta i ogarnia mnie juz powoli zniechecenie. Tam maja wiecej sztuk to moze znajde jakiegos fajnego.
Pozdrawiam
Pat
bdronka
Użytkownik
Auto:: Touran R-Line, DSG, BMM
Imię:: Radek
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: bdronka »

"Nie do opowiedzenia. Do zobaczenia" jak to było w tej reklamie, w środe jade na śląsk obejrzeć kilka touranów, również ich odwiedze to Ci moge zdać relacje jak na tą chwile u nich to wygląda
pat7719
Początkujący

Post autor: pat7719 »

OK! No to czekam.
Tez szukasz dla siebie? Oj! Niedobrze. Pewnie mi zgarniesz najlepszego :(
Ciekawe jak te auta sie prezentuja, bo na stronie na zdjeciach wygladaja fajnie. Ceny tez sa "fajne" ;)
Pozdrawiam
Pat
Awatar użytkownika
marnon
Zaawansowany
Auto:: Golf V variant
Imię:: Marcin
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: marnon »

pat7719 pisze:OK! No to czekam.
Ciekawe jak te auta sie prezentuja, bo na stronie na zdjeciach wygladaja fajnie. Ceny tez sa "fajne" ;)
nie ma co się napalać:) spokojnie ... cenowo mają różne auta , w jakim stanie niestety nie wiem po zdjęciach widać że ładne, wypicowane, wyczyszczone w większości pewnie poflotowe ładne sztuki doprowadzone do stanu bardzo ładnego w PL... takie teraz mają branie. Jeśli będziesz się decydował ja bym odpuścił wizytę w ASO wg moich niepotwierdzonych wiadomości (bo nie kupowałem od nich, słyszałem od innego klienta) mają tam znajomości przez co taka ocena przed sprzedażą nie do końca mogłaby być rzetelna. Gwarancja napewno na plus wg mnie jeśli nie chcesz skorzystać z naszych klubowych ludzi od pomocy w zakupie i przyprowadzeniu auta z zachodu to ten komis jest wart uwagi , powodzenia
Awatar użytkownika
Icemen181
Użytkownik

Post autor: Icemen181 »

Jeśli będziesz się decydował ja bym odpuścił wizytę w ASO wg moich niepotwierdzonych wiadomości (bo nie kupowałem od nich, słyszałem od innego klienta) mają tam znajomości przez co taka ocena przed sprzedażą nie do końca mogłaby być rzetelna.
Ocena oceną, ale masz sprawdzoną historię w bazie - naprawy, przebieg. Zawsze to coś na plus.
Obrazek
bdronka
Użytkownik

Jade oglądać kilka na śląsku, jak dobrze pójdzie nic nie wezme od m-n :p

[ Dodano: Pon Maj 27, 2013 21:03 ]
Zniechęciłem sie chyba do m-n. Sprawdziłem ich wszystkie tourany po vin'ie. Bezkolizyjny i bezwypadkowy touran
http://otomoto.pl/volkswagen-touran-2-0 ... 93503.html
okazuje sie że w serwisie miał robiony cały przód, a lista części użyta do naprawy jest dość spooora.
Kolejne tourany - albo brak histori albo coś innego...one mnie mniej interesowały.
Po prostu LIPA.....chyba że wydając taką sume nie powinienem liczyć na nic innego...
Awatar użytkownika
marnon
Zaawansowany
Auto:: Golf V variant
Imię:: Marcin
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: marnon »

bdronka pisze:

Zniechęciłem sie chyba do m-n. Sprawdziłem ich wszystkie tourany po vin'ie. Bezkolizyjny i bezwypadkowy touran
okazuje sie że w serwisie miał robiony cały przód, a lista części użyta do naprawy jest dość spooora.
Kolejne tourany - albo brak histori albo coś innego...one mnie mniej interesowały.
Po prostu LIPA.....chyba że wydając taką sume nie powinienem liczyć na nic innego...
no to faktycznie LIPA :shock: heh straciłem wiarę w polski komis...
seba244
Expert
Imię:: .......
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: seba244 »

marnon pisze:
bdronka pisze:

no to faktycznie LIPA :shock: heh straciłem wiarę w polski komis...
Ale i tak trafią na osobę która będzie podniecona od samego widoku Tourana i kupi auto, a komisy to wykorzystuja 8)
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

Ale i tak trafią na osobę która będzie podniecona od samego widoku Tourana i kupi auto, a komisy to wykorzystuja 8)
nie tylko komisy...
bdronka
Użytkownik

Teraz to koleś już mnie zdrażnił maksymalnie, planowałem wyjazd na środe na śląsk aby obejrzeć kilka touranów. Zadzwoniłem w sobote do m-n z pytaniem czy mogę do środy zarezerwować auto - oczywiście, nie ma problemu. Pytam czy jakąś zaliczke wpłacić? Nie, do środy nie ma problemu, proszę tylko o maila. Maila wysłałem, a dzisiaj (we wtorek) samochód już sprzedany. Ciekaw jestem czy gwarancja jaką daje działa na takiej samej zasadzie. Oczywiście powracając do tematu naprawy - handlarz wszystko o nim wiedział, co było naprawiane, kiedy rozmawiałem z nim w sobote - samochód bezkolizyjny i bezwypadkowy w oryginalnym lakierze.
Mariow
Początkujący

Post autor: Mariow »

Czyli co wynika że m-n to jednak lipa jak 99% komisów w Polsce. Wciskają ci kit byle sprzedać a te ich zapewnienia o gwarancji mają tylko uwiarygodnić pewność samochodu co ma się jak widać nijak to rzeczywistości.

Jak dla mnie to powinni im wystawić opinię taką dostępną dla każdego chetnego na zakup u nich auta żeby sobie mógł przeczytać zanim się tam uda.

A też maiałem tam jechać ale po tych wpisach to mi się już odechciało, wydajesz 50 klocków na auto i żadnej pewności żenada.
AG
Początkujący

Post autor: AG »

bdronka, weź te 53 tysiące, które gość z mobile.net chce za tego czarnego tourana, kup za to euro, jedź sobie do Niemiec, Holandii, lub Belgii, posiedź tam kilka dni, pojeździj, poszukaj a znajdziesz coś godnego uwagi. Omijaj komisy prowadzone przez Polaków, Rosjan i Turków. Poszukaj w necie firm które sprzedają auta po leasingu..... Na auto przeznaczysz nie 53, a powiedzmy 45-47 tys.. Jeżeli nie znajdziesz egzemplarza idealnego, to kupisz sobie mniej idealnego z prawdziwym udokumentowanym przebiegiem - może będzie trzeba auto wyprać, czy wypolerować - zrobisz sobie to sam za niewielką kasę w kraju. Taka opcja wyjdzie taniej niż zapłacisz za te niby idealne egzemplarze (rzygam już tymi bredniami które oni wypisują w ogłoszeniach) które są u nas w kraju. Co zyskasz? Przede wszystkim satysfakcję, że nie dałeś się wydymać tym polskim kłamcom handlarzom ( pałam do nich wszystkich nienawiścią okrutną!!!) - każde ich słowo to kłamstwo, albo pie**** bez pokrycia.
W opisany powyżej sposób kupiłem 2 auta i następne też tak kupię. Pozdro!
Awatar użytkownika
kazan13
Zaawansowany
Auto:: 1T3 2.0 TDI CUP
Imię:: Zbyszek
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 45 razy

Post autor: kazan13 »

AG pisze:bdronka, weź te 53 tysiące, które gość z mobile.net chce za tego czarnego tourana, kup za to euro, jedź sobie do Niemiec, Holandii, lub Belgii, posiedź tam kilka dni, pojeździj, poszukaj a znajdziesz coś godnego uwagi. Omijaj komisy prowadzone przez Polaków, Rosjan i Turków. Poszukaj w necie firm które sprzedają auta po leasingu..... Na auto przeznaczysz nie 53, a powiedzmy 45-47 tys.. Jeżeli nie znajdziesz egzemplarza idealnego, to kupisz sobie mniej idealnego z prawdziwym udokumentowanym przebiegiem - może będzie trzeba auto wyprać, czy wypolerować - zrobisz sobie to sam za niewielką kasę w kraju. Taka opcja wyjdzie taniej niż zapłacisz za te niby idealne egzemplarze (rzygam już tymi bredniami które oni wypisują w ogłoszeniach) które są u nas w kraju. Co zyskasz? Przede wszystkim satysfakcję, że nie dałeś się wydymać tym polskim kłamcom handlarzom ( pałam do nich wszystkich nienawiścią okrutną!!!) - każde ich słowo to kłamstwo, albo pie**** bez pokrycia.
W opisany powyżej sposób kupiłem 2 auta i następne też tak kupię. Pozdro!

popieram, sam też tak zrobiłem i nie narzekam :P
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

AG, jestem tego samego zdania.
Szukając auta u nas w PL wypalisz tyle paliwa co byś zajechał za granicę i wrócił z samochodem. Ja ta kupiłem już 6 auto i dalej przy tym pozostaje.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
ODPOWIEDZ