Oferty sprzedaży Touranów- oceny, komentarze 2011-2014
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Bo to jest 1/2 FIS. czyli MFA Najcześciej spotykana wersja.kamiloe pisze:a możecie mi wyjaśnić dlaczego ten; http://otomoto.pl/volkswagen-touran-tou ... 23342.html ma taki mniejszy komputer pokładowy?? ze zdj może być.
Ale jedna rzecz mnie zastanawia - lusterka takie byly montowane bodajże od 2010 r., a rocznik auta to 2009 r.
Licznik bez MFA - aktywny jest tylko dolny wyświetlacz, mamy na nim podstawowe dane jak zegarek, licznik przebiegu, przebieg tzw. dzienny i to wszystko Bardzo rzadko spotykana wersja, tym niemniej mój kolega ma taki licznik i wygląda to biednie
Licznik z MFA - aktywny jest dolny wyświetlacz i górny (nad belką). Zdecydowanie najczęściej spotykana wersja licznika w Touranie. Na górnej części wyświetlacza mogą być wyświetlane lampki informacyjne typu: otwarte drzwi (bez wskazania które), zużyte okładziny hamulcowe, rezerwa paliwa, niski stan płynu do spryskiwacza, za wysoka temp. oleju, za niski stan oleju, za niskie ciśnienie oleju, otwarta klapa silnika. W dolnej części mamy już sporo więcej, tym bardziej że manetką od wycieraczek lub klawiszami od kierownicy multifunkcyjnej możemy wybierać kolejne opcje menu. Możemy odczytać chwilowe spalanie, średnie spalanie, średnią prędkość, zasięg na pozostałym paliwie, temperaturę zewnętrzną, ilość przejechanych kilometrów, wartość ograniczenia prędkości, zegarek, czas jazdy, informacja o zbliżającym się terminie przeglądu, komunikaty tekstowe (np. o spaleniu żarówki). Dla skrzyń automatycznych tryb pracy skrzyni lub bieg. Większość parametrów dostępnych jest w opcji pamięci 1 (dzienna) i pamięci 2 (całkowita). Pamięć nr 1 zlicza od zapłonu do zgaszenia. Po 2 godzinach od zgaszenia następuje jej reset. Pamięć nr 2 zlicza do momentu wykonania resetu przez nas lub zaniku napięcia w instalacji.
Licznik z MFA+ - jeden duży panel, możliwość ustawiania poprzez menu wielu ustawień auta, m.in. zamykanie centralnego po ruszeniu, Coming Home - Leaving Home, sterowanie pracą ogrzewania postojowego, ustawienie mocy oświetlenia przestrzeni nóg (footwell lights), ustawienie sposobu działania zamka centralnego, zmiana języka. Wyświetlanie m.in. komend z nawigacji, danych połączeń telefonicznych, kompasu, informacji z RDS radia, informacji o otwarciu drzwi z wskazaniem które.
- kamiloe
- Przeglądacz
- Auto:: 1.9 BLS Bluemotion 2009
- Imię:: Kamil
dziś miałem okazję przejechać się tym touranem http://otomoto.pl/volkswagen-touran-uni ... 10269.html zmierzyłem czujnikiem lakieru wszędzie ok aby zostaje sprawdzić mi przebieg co sądzicie warto za tą cenę kiedyś stal 42900???
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Jeżeli już to pojedz ze znajomych albo z kimś kto Ci taką osobę poleci. Skąd wiesz z kim będziesz jechał.kamiloe pisze:zobaczymy co z tego wyjdzie siwy nie podoba mi się chyba pojadę z kimś do niemiec na allego oglaszaja sie ze wyjazdy są z zielonej góry i chyba z nimi wyjadę. jak patrzałem na stronkach niemieckich to za te 40 000 kupi juz takiego jak chcę a wy co doradzacie? szukam juz z 5 miesięcy i nic;/