Co do parkowania to od roku mój samochód stracił miejsce w garażu przydomowym i wylądował na zewnątrz siła płci żeńskiej... chętnie doposażyłbym auto w ogrzewanie postojowe, ale obawiałem się terminu produkcji, a teraz jak już złożyłem zamówienie to raczej nie odważę się "grzebać" w konfiguracji. Bardziej rozważałbym doposażeniem w webasto przed kolejną zimą, ale nie wiem czy to jest zgodne z gwarancją, będę musiał to sprawdzić.
piejuś pisze:Co do parkowania to od roku mój samochód stracił miejsce w garażu przydomowym i wylądował na zewnątrz siła płci żeńskiej... chętnie doposażyłbym auto w ogrzewanie postojowe, ale obawiałem się terminu produkcji, a teraz jak już złożyłem zamówienie to raczej nie odważę się "grzebać" w konfiguracji. Bardziej rozważałbym doposażeniem w webasto przed kolejną zimą, ale nie wiem czy to jest zgodne z gwarancją, będę musiał to sprawdzić.
ja jak kupowałem Multivana to mi przed odbiorem w servisie dokładali i mam pilota T100 HTM
dopłacałem 2500 brutto
MULTIVAN T6 Highline BULLI 2017 204CR/DSG/4MOTION
TOUAREG Business R-Line 2016 3.0 V6 TDI 262 KM 4MOTION
Fiat Ducato 2007/2.3 JTD 120KM
Ogrzewanie postojowe to super sprawa przy większych mrozach. W zimie ustawiałem włączenie 20min przed końcem pracy i gdy przychodziłem to autko było nagrzane, a szyby odmrożone. Rano gdy auto stało na zewnątrz to po zejściu do kuchni włączałem pilotem grzanie i zanim zjadłem śniadanie i wypiłem kawę auto w środku było ciepłe i szyby odmrożone. Pozostało ewentualnie odgarnąć śnieg z szyb.
rzutnik pisze:Ogrzewanie postojowe to super sprawa przy większych mrozach. W zimie ustawiałem włączenie 20min przed końcem pracy i gdy przychodziłem to autko było nagrzane, a szyby odmrożone. Rano gdy auto stało na zewnątrz to po zejściu do kuchni włączałem pilotem grzanie i zanim zjadłem śniadanie i wypiłem kawę auto w środku było ciepłe i szyby odmrożone. Pozostało ewentualnie odgarnąć śnieg z szyb.
Ja akurat rzadko włączam webasto bo mój Turek robi jako dzieciowóz i jezdzi do szkoły 2 kilometry. Szkoda by mi było aku aby na te 2 km włączac webasto przed odpaleniem...
A wiesz kolego Levvy że na te 2 km piec się załącza zawsze jak temp. spadnie poniżej 5 stopni (działa jako dogrzewacz)
Tak to sobie VW wymyślił.
A później piece mają 15.000 uruchomić a z tego z 250 godzin przepracowane.
Przykład:
Czas pracy...............................................................261:53 [h:m]
Licznik godzin pracy....................................................1251:44 [h:m]
Licznik rozruchów.........................................................17323
Tomasz_W-wa pisze:A wiesz kolego Levvy że na te 2 km piec się załącza zawsze jak temp. spadnie poniżej 5 stopni (działa jako dogrzewacz)
Tak to sobie VW wymyślił.
A później piece mają 15.000 uruchomić a z tego z 250 godzin przepracowane.
Przykład:
Czas pracy...............................................................261:53 [h:m]
Licznik godzin pracy....................................................1251:44 [h:m]
Licznik rozruchów.........................................................17323
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Skoro tak to u mnie cos sie popsulo. Ostatnio bylo minus dwa stopnie i webasto sie wlaczalo dopiero jak wlacze cieply nadmuch w kabinie. A slychac jest kiedy sie wlacza i nawet zaroweczka w kabinie lekko mruga ....
[EDIT] sprawdziłem i teraz jestem pewny ze webasto samo się nie włączy. Na odcinku 20 kilometrów płyn się nagrzał dopiero na siódmym kilometrze a było Plus 1.5 stopnia......
terex pisze:Panowie mam pytanko co do podświetlenia Led części podłogi u kierowcy i pasażera, u mnie jest tak że podświetlenie jest tylko od prawej strony i kierowcy i pasażera czy u was też tak jest? Wydaje mi się że na początku oświetlenie było po obu stronach ale pewien nie jestem.
Jest dokładnie tak samo. Oświetlenie jest tylko od prawej.
Bardzo Was proszę o podpowiedź bo się pogubiłem. Olej do TSI zalecany to Castrol LL ale są dwa FST i Professsional oba są LL i oba spełniają normę 504. Który trzeba lać do TSI (CZDA)?
ważne żeby spełniał normy SAE np 5w30 i norme producenta 504.00 lub 507.00
zapewne masz 1.4tsi 110kw na stronie castrola masz https://applications.castrol.com/oilsel ... w)-(2017-) Castrol EDGE Titanium FST C3 5W-30 Silnik CZDA jak nie zadzwoń na serwis i ci powinni powiedzieć
proste są dla szybkich samochodów zakręty dla szybkich kierowców...
Can You Be Faster ?
Colin McRae