TOURAN 2015 (5T1)

Nowości ze świata motoryzacji
terex
Auto:: Touran 2016 1,4 TSI DSG
Imię:: Grzegorz
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Re: TOURAN 2015 (5T1)

Post autor: terex »

yox pisze:... szukaj ;) schowek ?
Kolego z całym szacunkiem ale co schowek?? Co ma schowek do gniazda USB w podłokietniku w 5ta wiem że niektóre wersję takowe maja tylko nie wiem jakie, u mnie brak jest takiego I pytam dlaczego, jakie warunki trzeba spełnić, czy on jest tylko w wersjach z navi czy jak?????
Awatar użytkownika
yox
Władca postów
Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię:: Marek
Podziękował: 240 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Post autor: yox »

:omatko: ... to sobie dołóż albo jedz do ASO i złoż reklamację...
terex

yox pisze::omatko: ... to sobie dołóż albo jedz do ASO i złoż reklamację...
już wiem skąd Ci się wziął podpis pod nick-iem "władca postów" miałeś dwie okazje żeby pomóc jako forumowy kolega/administrator ale postanowiles zrobić sobie szydere i zagrać Panią przemadrzalska, mam nadzieję że kiedyś będziesz czegoś szukał i też zostaniesz tak potraktowany.
Awatar użytkownika
yox
Władca postów

terex pisze:
Kolego z całym szacunkiem ale co schowek?? Co ma schowek do gniazda USB w podłokietniku w 5ta wiem że niektóre wersję takowe maja tylko nie wiem jakie, u mnie brak jest takiego I pytam dlaczego, jakie warunki trzeba spełnić, czy on jest tylko w wersjach z navi czy jak?????
... przeczytaj jeszce raz to co napisałeś i POMYŚL to nie boli... ja też wiem, że niektóre 5TA mają ACC, Side Assist, Lane Assist... pytam dlaczego mój nie ma, od czego to zależy przecież MÓJ TO TEŻ 5TA...
terex pisze:już wiem skąd Ci się wziął podpis pod nick-iem "władca postów" miałeś dwie okazje żeby pomóc jako forumowy kolega/administrator ale postanowiles zrobić sobie szydere i zagrać Panią przemadrzalska, mam nadzieję że kiedyś będziesz czegoś szukał i też zostaniesz tak potraktowany.
... jakiej odpowiedzi oczekujesz ? skoro zadajesz idiotyczne pytania ? skoro nie ma, to nie ma i jesli nie dołozysz to nie będzie, przecież samochodu zmieniał nie będziesz ?
... a skoro czujesz się pokrzywdzony/oszukany brakiem USB w podłokietniku to j.w z reklamacją do ASO
terex

yox pisze:
terex pisze:
... przeczytaj jeszce raz to co napisałeś i POMYŚL to nie boli... ja też wiem, że niektóre 5TA mają ACC, Side Assist, Lane Assist... pytam dlaczego mój nie ma, od czego to zależy przecież MÓJ TO TEŻ 5TA...
brak słów chłopie, wsadziles palca do doopy smarujesz tym co na nim po tablicy i myślisz że każdy to zrozumie. Pytanie moje było proste a zrobiłeś że mnie polglowka który nie myśli bo to go boli. Wylazla ci słoma z butów i dalej próbujesz wciskać komuś swoje mądrości. Gdybym wiedział dlaczego tego USB u mnie nie ma to pytania by nie było a w nosie mam czego nie masz w swoim 5ta.. Na początku naszej rozmowy miałem do ciebie jako kolegi/administratora dużo szacunku ale widzę że to był błąd.
Awatar użytkownika
yox
Władca postów

... posłuchaj, nie obraziłem Ciebie... masz ostrzeżenie, szkoda słow
terex

yox pisze:... posłuchaj, nie obraziłem Ciebie... masz ostrzeżenie, szkoda słow
twoje ostrzeżenie jest ewidentnym nadużyciem. A na przyszłość bardzo cię proszę nie odpisuj na moje posty, zapytania itp
Lukaszn
Przeglądacz
Auto:: Touran III,1.4 TSI DSG
Imię:: Łukasz
Podziękował: 18 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: Lukaszn »

Cześć, mam prośbę do forumowicza z grupy z Warszawy posiadającego Tourana 1.4 TSI 150KM - chciałbym porównać czy w innym aucie również słychać trykot przy przyspieszaniu jak u mnie, szczególnie przy zimnym silniku. Kilka razy próbowałem diagnostykę w ASO, jednak albo nie słyszą albo stwierdzają TTTM wskazując na pompę wysokiego ciśnienia.
Jeśli to możliwe proszę o wiadomość prywatną lub email. Dzięki.
rolmik
Przeglądacz
Auto:: 5t1 2,0 tdi
Imię:: adam
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: rolmik »

podejrzewam że to raczej wina hydraulicznych kompresorów luzów zaworowych u mnie w tdi przy ok 2 tyś też mam takie tyrkotanie ustaje po nagrzaniu oleju do ok 50 st
proste są dla szybkich samochodów zakręty dla szybkich kierowców...
Can You Be Faster ?
Colin McRae
toomas08
Użytkownik
Auto:: VW Touran 1.4 TSI 2018
Imię:: Tomasz
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: toomas08 »

U mnie w TSI też słychać tyrkotanie, im zimniej tym bardziej. Ustaje po pewnym czasie jak silnik chwilkę popracuje.
--
Obrazek
Lukaszn
Przeglądacz

Mój poprzedni golf (7-ka, też 1.4tsi) nie miał tego dźwięku dlatego drąże temat- mając nadzieję że jest do rozwiązania ... Nie chodzi mi o trykot samego silnika na postoju ale "czegoś" przy przyspieszaniu, tego w golfie nie miałem, tu przeszkadza. Jest specyficzny i niezbyt głośny, np. przy otwartym oknie już nie słychać zagłuszany dźwiękiem toczenia i powietrza z zewnątrz. Marna to pociecha bo jeżdżę z zamkniętymi szybami.
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Auto:: Touran
Imię:: Maciek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Kontakt:

Post autor: admin »

Lukaszn pisze:Cześć, mam prośbę do forumowicza z grupy z Warszawy posiadającego Tourana 1.4 TSI 150KM - chciałbym porównać czy w innym aucie również słychać trykot przy przyspieszaniu jak u mnie, szczególnie przy zimnym silniku. Kilka razy próbowałem diagnostykę w ASO, jednak albo nie słyszą albo stwierdzają TTTM wskazując na pompę wysokiego ciśnienia.
Jeśli to możliwe proszę o wiadomość prywatną lub email. Dzięki.
Możemy sie spotkać, ale mam dsg
Lukaszn
Przeglądacz

Dzięki! Wysłałem Ci PW.
Możemy sie spotkać, ale mam dsg
Wolkis
Kandydat
Auto:: Touran III, 1.4 DSG, 2017
Imię:: Marcin
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: Wolkis »

terex pisze:
To może ja pomogę, bo też mnie ta kwestia insertowała - niestety u mnie gniazdka też nie ma, pomimo dołożenia App-Connecta :(.
Jak ustaliłem z serwisem, gniazdko pojawiłoby się gdyby fabrycznie montowany by: App-Connect (Android Auto) do Discover Media lub gdyby było radio Discover Pro.
Awatar użytkownika
Prusiak
Początkujący
Auto:: Nowy TOURAN 2.0 TDI 150KM
Imię:: Paweł
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Post autor: Prusiak »

Panowie, a może mylicie umiejscowienie gniazda USB?
Dodatkowe gniazdo USB u mnie znajduje się z tyłu podłokietnika, jeżeli tak to można nazwać, dostępne dla pasażerów z tyłu.

Image
Nowy TOURAN 2,0 TDI BMT Highline 7-osobowy
ODPOWIEDZ