A czy jest gdzieś w sieci coś ala kompendium wiedzy dla początkujących z VCDSem?

nie wiem o co dokładnie ci chodzi, ale odpowiedź ogólna jest - jasne że taknowicjusz pisze:czy jest gdzieś w sieci coś ala kompendium wiedzy dla początkujących z VCDSem?
dobry zwyczaj w takiej sytuacji to kliknięcie na żółtą łapkę po prawo nad napisem "cytuj" o funkcji "Naciśnij aby podziękować autorowi postu"nowicjusz pisze:Dzięki wielkie.
Pewnie znalazłeś na olx.ten z AH niestety jest to Medium 30 byt. A trzeba High 30 byt. Pierwsza strona się kłania.Farszu pisze:Czy bordnetz 3C0937049AH obsługuje doswietlanie zakrętów i dzienne w halogenach
nie mayogicc pisze:czy ma znaczenie z jakiego modelu (grupy VAG) jest wyciągnięty bordnetz, mam konkretny nr części i na aledrogo wyskakują oferty z np leona 2, octavi 2 czy z passata b6?
wg mnie to Basic/Lowline, pewnie masz w autoscanie: BCM PQ35 B+poldiver pisze:2k5 937 085
Zastanawiam się, czy na tym BCM-ie pójdą halogeny i doświetlanie zakrętów. Na próbę zakodowałem światła przeciwmgielne i od razu sypnęło błędami żarówek. Mam więc nadzieję, że będzie ok.yox pisze:wg mnie to Basic/Lowline, pewnie masz w autoscanie: BCM PQ35 B+poldiver pisze:2k5 937 085
widziałem takie oto autoscany i tak to sobie tłumaczę, ale mogę się mylić
BCM PQ35 B+ BASIC/LOWLINE
BCM PQ35 M+ MIDLINE
BCM PQ35 H+ HIGHLINE
poldiver pisze:Zastanawiam się, czy na tym BCM-ie pójdą halogeny i doświetlanie zakrętów. Na próbę zakodowałem światła przeciwmgielne i od razu sypnęło błędami żarówek. Mam więc nadzieję, że będzie ok.yox pisze:wg mnie to Basic/Lowline, pewnie masz w autoscanie: BCM PQ35 B+poldiver pisze:2k5 937 085
widziałem takie oto autoscany i tak to sobie tłumaczę, ale mogę się mylić
BCM PQ35 B+ BASIC/LOWLINE
BCM PQ35 M+ MIDLINE
BCM PQ35 H+ HIGHLINE
I niestety, ale na moim BCM-ie halogeny nie idą. Brak odpowiednich pinów w BCM-ie.yox pisze:... skoro sypnęło błędami, to powinno pójść,w tych wersjach to raczej chodzi się o obsługę Xenon, HBA, LED...
5K0...086M nie będzie przypadkiem Midline?yox pisze:... wiec jednak Basicszukaj jakiegoś H+ 5K0....086M , 087R lub 1K0... AL/AN
Ile Byte?tajpej pisze:mam bcma z leona II który miał halogeny numer 5K0937086F