mobile net zabrze
-
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Wszystko jest fajnie jak ma się doświadczenie albo zaufanego i uczciwego przewodnika. Kiedyś szukałem auta w Belgii. Wcale tanio nie było, same rozbitki i opowieści komisantów z cyklu "mchu i paproci" jaka to niby okazja (ulubione słowo handlarzy). Poza kosztami paliwa proponuję wspomnieć o noclegu - gdzieś trzeba spać, czasem się umyć a za darmo to ma się katar. Będąc w Belgii byłem postrzegany jako kloszard bo Policja wielokrotnie nas legitymowała jak nocowaliśmy w aucie na parkingu. Nie wszystkim taka opcja pasuje. A często jest tak, że klient zmęczony poszukiwaniami bierze co jest na placu a potem też różnie bywa.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Szukajcie a znajdziecie.
- kazan13
- Zaawansowany
- Auto:: 1T3 2.0 TDI CUP
- Imię:: Zbyszek
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 45 razy
wyjechałem z domu o 23 w środę, w czwartek o 8 rano byłem w Niemczech na miejscu (500km od naszej granicy) , szukałem do godziny 14, o 15 już miałem zjazdówki, o 23 w czwartek auto stało już w garażu, cała akcja to 24h , podpierałem się adresami z mobile24 i nie od turasów, tylko wyszukiwałem takie oferty gdzie komis miał swoją stronkę internetową i miał jakąś historię, jak nie znasz języka - są słowniki on line , translatory, można sobie ich strony potłumaczyć, ewentualnie masz firmy które ściągają Ci auta z zachodu , chłopaki na forum opisywali jakąś firmę ze Szczecina, nieduża prowizja a masz auto nie tłuczone po naszych drogach i takie jak chcesz. 

- transporter0
- Przeglądacz
- Auto:: 1.9TDI BXE 2009
- Imię:: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Za zadbane i pewne sztuki taniej na pewno nie będzie. Tylko w PL mamy tak dobrych handlarzy którzy dokładają do interesuPiotr1979 pisze:Wcale tanio nie było

Przy koszcie zakupu auta za kilka tysięcy euro, ok 50euro to chyba nie majątek.Piotr1979 pisze:Poza kosztami paliwa proponuję wspomnieć o noclegu - gdzieś trzeba spać, czasem się umyć a za darmo to ma się katar
Piotr1979 pisze:same rozbitki i opowieści komisantów z cyklu "mchu i paproci" jaka to niby okazja (ulubione słowo handlarzy)
Lepiej szukać od osób prywatnych.
Turek 1.9TDI '09 i BMW e61 520dA LCI 2010
-
- Specjalista
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Też twierdzę, że lepiej samemu jak się ma czas ale nie zawsze tak hop siup z tymi zakupami. 50 euro plus dojazd ze wschodniej Polski w głąb Niemiec (ale i w Polsce można kilometrów nabić szukając auta). 50 eurasi to nie koszt a jednak 50 tu, 50 tam. i cena rośnie. Taka wyprawa nie zawsze trwa jeden dzień dodatkowo minimum dwóch ludzi potrzeba do takiej akcji chyba, że na pewniaka i np samolotem/busem/lawetą - to też kosztuje.
Od osób prywatnych, hmm procentowo bardzo mało sprzedających bo np Niemiaszek dba o auto i w sprzedaży się ceni albo jeździ aż zajeździ.
Z innej beczki: to znajomy zakupił funkiel nówkę Octawkę III w sedanie 105KM TSI, miejsca w środku, że ło matko, tylko pozycja inna niż w Touranie. Sreberko z kołem zapasowym i lewarkiem za 60 tysi. Niech pojeździ trochę, zobaczymy co z awaryjnością spalanie ustali i chyba kiedyś też coś takiego tylko w kombiaku zakupię. Benzyna to jednak benzyna.
Pozdrawiam
Od osób prywatnych, hmm procentowo bardzo mało sprzedających bo np Niemiaszek dba o auto i w sprzedaży się ceni albo jeździ aż zajeździ.
Z innej beczki: to znajomy zakupił funkiel nówkę Octawkę III w sedanie 105KM TSI, miejsca w środku, że ło matko, tylko pozycja inna niż w Touranie. Sreberko z kołem zapasowym i lewarkiem za 60 tysi. Niech pojeździ trochę, zobaczymy co z awaryjnością spalanie ustali i chyba kiedyś też coś takiego tylko w kombiaku zakupię. Benzyna to jednak benzyna.
Pozdrawiam
Szukajcie a znajdziecie.
- aki
- Władca postów
- Auto:: VW/AUDI
- Imię:: Artur
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
są też inne silniki, ale z tym 105 to racja. Według mnie za ciężkie auto i osiągi słabe, no chyba że ktoś o kupuje do miasta to jak najbardziej wystarcza.
[ Dodano: Sro Maj 29, 2013 14:48 ]
taka ciekawostka
to auto: http://mobile-net.otomoto.pl/volkswagen ... 21234.html było do kupienia w kwocie 10499 eur, u nas kosztuje już 11.900 eur.
Tak więc nie przepłacajcie za samochody w kraju.
[ Dodano: Sro Maj 29, 2013 14:48 ]
taka ciekawostka
to auto: http://mobile-net.otomoto.pl/volkswagen ... 21234.html było do kupienia w kwocie 10499 eur, u nas kosztuje już 11.900 eur.
-
- Expert
- Imię:: .......
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Zgadzam sie z tobą, też jeździłem a wynika to z tego że to benzyna i mniejszy momentniko02 pisze:To 105 koni prawie nie jeździ.
aki pisze:

- admin
- Władca postów
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 122 razy
- Kontakt:
No tak ale musisz po niego pojechać i go przywieźć (zależy skąd jedziesz ale samo paliwo + blachy to ok 400-500E). Do tego opłaty 500E i wzięcie dnia wolnego w robocie aby pojechać po auto + drugi dzień aby je opłacić (celny, skarbowy).aki pisze: taka ciekawostka
Już się robi 11500E.
Czy to taka duża różnica? A też nie ma pewności że akurat ten Touran jest w 100% OK po wycieczce do DE

-
- Początkujący
Tego czarnego rezerwowales?bdronka pisze:Teraz to koleś już mnie zdrażnił maksymalnie, planowałem wyjazd na środe na śląsk aby obejrzeć kilka touranów. Zadzwoniłem w sobote do m-n z pytaniem czy mogę do środy zarezerwować auto - oczywiście, nie ma problemu. Pytam czy jakąś zaliczke wpłacić? Nie, do środy nie ma problemu, proszę tylko o maila. Maila wysłałem, a dzisiaj (we wtorek) samochód już sprzedany. Ciekaw jestem czy gwarancja jaką daje działa na takiej samej zasadzie. Oczywiście powracając do tematu naprawy - handlarz wszystko o nim wiedział, co było naprawiane, kiedy rozmawiałem z nim w sobote - samochód bezkolizyjny i bezwypadkowy w oryginalnym lakierze.
Czyli nie wybierasz sie tam. Mnie interesowal ten http://otomoto.pl/show?id=C28837343, ale po sprawdzeniu i namysle chyba odpuszczam.
[ Dodano: Sro Maj 29, 2013 17:31 ]
Ale nie wszystkie komisy daja ci roczna gwarancje. A ktos tu juz wczesniej pisal, ze raczej sie z niej wywiazuja.Mariow pisze:Czyli co wynika że m-n to jednak lipa jak 99% komisów w Polsce. Wciskają ci kit byle sprzedać a te ich zapewnienia o gwarancji mają tylko uwiarygodnić pewność samochodu co ma się jak widać nijak to rzeczywistości.
Jak dla mnie to powinni im wystawić opinię taką dostępną dla każdego chetnego na zakup u nich auta żeby sobie mógł przeczytać zanim się tam uda.
A też maiałem tam jechać ale po tych wpisach to mi się już odechciało, wydajesz 50 klocków na auto i żadnej pewności żenada.
Pozdrawiam
Pat
Pat
- marnon
- Zaawansowany
- Auto:: Golf V variant
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
jeśli m-n mają kontakty w D a napewno mają to ten czarny pewnie był taniej kupili niż te 10499Euro... ale to fakt trzeba je przywieźć no i handlarz też musi zarobić, nie tłumaczy ich jednak fakt, że nie są szczerzy z potencjalnym klientem... po ich stronce , stronie głównej w której piszą że są specjalistami w sprzedaży touranów, że wszystkie auta są bezwypadkowe itp... stawia ich u mnie na czarnej liście niestety:( szkoda bo po pierwszej wizycie na ich stronie i zdjęciach człowiek jest zachęcony do zakupów u nich.
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran R-Line, DSG, BMM
- Imię:: Radek
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Jest jeszcze jednak kwestia odnośnie m-n.
Chce kupić samochód na fakture vat (pełną)
Pytam gościa z m-n dlaczego nie mają samochodów z vat? "Bo biorę je od prywatnych osób". Mówię sobie ok...ale następnie widzę auto od "Sultana" a on wystawia pełną fakturę, dzwonie do m-n i pytam jak to jest a on na to: Mam swojego człowieka w niemczech, on bierze dla mnie samochody, on bierze tylko brutto i potem mi je odsprzedaje.....tak, już to widze że handlarz z takim przerobem bawi sie w pośredników....po prostu NIE CIERPIE KRĂTACZY!!!
Chce kupić samochód na fakture vat (pełną)
Pytam gościa z m-n dlaczego nie mają samochodów z vat? "Bo biorę je od prywatnych osób". Mówię sobie ok...ale następnie widzę auto od "Sultana" a on wystawia pełną fakturę, dzwonie do m-n i pytam jak to jest a on na to: Mam swojego człowieka w niemczech, on bierze dla mnie samochody, on bierze tylko brutto i potem mi je odsprzedaje.....tak, już to widze że handlarz z takim przerobem bawi sie w pośredników....po prostu NIE CIERPIE KRĂTACZY!!!