Tez mam kilka pomysłów i zaczynam coś działać w tym temacie tylko mam jedno pytanie
Czy mierzył ktoś jaka sile trzeba przyłożyć by klapa sie sama otworzyła
Albo jak ktoś ma taka mała wagę do ważenia walizek to niech zaczepi jeden koniec za krawędź klapy i spróbuje pociągnąć i sprawdzi ile wychodzi mniej więcej kilogramów
Sam bym zmierzył tylko nie mam takiej wagi
Tomek kurcze niepamietam dokładnie ale w oryginale jest chyba 700 Nm
Juz mam
Dokładnie 770 Nm a długość 490mm
Ja myślałem o 1000 Nm ale wydaje mi się trochę za silne może być za duży odrzut i przy okazji dostać klapą w głowę
Nie chodzi mi jakiej siły sa siłowniki bo one dają radę podnieść klapę z odpowiedniej wysokości
Chodzi mi jaka sile trzeba urzyc by lekko unieść klapę do poziomu z którego sama już idzie w górę
Dobray by by był do tego siłomierz albo waga by zobaczyć jaka siła jest potrzebna do tego
Dzis jechałem nowym Sharanem (TAXI) facet miał go od 2 dni... nie dosyć ze tylna klapa otwierała sie i zamykała elektrycznie to jeszcze boczne drzwi tez... wrr
A może ma ktoś możliwość sprawdzenia jak to jest zrobione właśnie w Sharanie. W końcu konstrukcja i wielkość jego klapy jest najbardziej zbliżona do Tourana. Może dałoby się zrobić jakiś przeszczep od starszego brata
JEDARO pisze:Panowie nic nowego filmik jak to zrobić nawet są na necie zmienia się mocowanie kuliste siłowniki oraz odbojniki i tyle
Niestety nie . Ja mam powymieniane kulki i odbojniki i nic to nie daje klapa odskakuje i siłowniki nie mają siły podnieść klapy wiec trzeba zastosować odpowiedni myk i będzie działać... Tylko jaki to myk? Oto jest pytanie?
elektromagnes? dokładanie sprężyn na siłowniki nic nie da bo trzeba będzie dużo siły użyć żeby zamknąć..... to musi być siła która działa okresowo w połączeniu z odblokowaniem zamka....
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
Kontaktowalem się z jednym z autorów filmików na YT któremu udało się zrobić tą klapę i podesłał mi nr. katalogowe tych kulek i odbojników kupiłem, założyłem i d...a. Napisałem mu o zaistniałej sytuacji a on napisał że wymienił tez siłowniki na nówki szybki tel do ASO w celu sprawdzenia ceny i tu mały zonk komplet czyli 2 siłowniki - koszt około €100, jak dla mnie to trochę drogi mod może któryś z kolegów podejmie się sprawdzenia na nowych słownikach
Myśle ze mocniejsze siłowniki dadzą radę ale jest jedno ale
Pare tygodni temu robiłem próby na mojej klapie i nie chcąc wydawać niepotrzebnie kasy na siłowniki
Załatwiłem bardzo mocne sprężyny które założyłem na cały siłownik miały długość ok 300 mm a średnica wewnętrzna taka jak siłownik wiec miescily sie przy zamkniętej klapie
Efekt był taki ze klapa sama sie podnosiła już od samego dołu ale przy tak mocnych siłownikach ( po dodaniu sprężyn ) przy zamkniętej klapie szczeliny wokół klapy zwiększyły sie tak ze można było w nie włożyć palce
Wiec myśle ze jak sie da mocniejsze siłowniki będzie to samo ponieważ klapa ma zamek po środku a na bokach siłowniki
Ale myślałem o innym patencie by wykorzystać silniczek od jedniej wycieraczki i schować go w boczku w bagażniku tak i dać mu sterowanie z zamka po wciśnięciu otwierania klapy klapa odskakuje silniczek wykonuje jeden ruch popycha klapę i wraca na miejsce
Tylko by trzeba dorobić jakiś popychacz i sprawdzić czy taki silniczek da radę popchnąć klape