Koło dwumasowe - LUK czy SACHS?
- kristouran
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Koło dwumasowe - LUK czy SACHS?
Koledzy a co sądzicie o tym komplecie sprzęgła ?
www.sprzeglo.com.pl/ProductDetails/Show.rails?s=Zestaw-sprzegla,,Wybierz,VW,TOURAN-(1T1--1T2)-2003-02-2010-05,1.9-TDI-105km,&n=,&a=VALEO-Zestaw-sprzegla-ze-sztywnym-kolem-zamachowym-VALEO-835035-835035&i=500121,504954,517768,P,29,-1,253
www.sprzeglo.com.pl/ProductDetails/Show.rails?s=Zestaw-sprzegla,,Wybierz,VW,TOURAN-(1T1--1T2)-2003-02-2010-05,1.9-TDI-105km,&n=,&a=VALEO-Zestaw-sprzegla-ze-sztywnym-kolem-zamachowym-VALEO-835035-835035&i=500121,504954,517768,P,29,-1,253
- jaras99
- Specjalista
- Auto:: Audi A4 B6 1.9TDI AVF
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 66 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Byłem dziś zamówić koło dwumasowe do mojego wozidła. Zamówiłem LUK-a za 1240 zł + 40 zł śruby montażowe. Jako, że mam DSG, przy zamówieniu tą informację podałem. Jednak odniosłem wrażenie, że nie wywarło to wrażenia na sprzedającym. Otworzył katalog LUK-a z częściami, znalazł mój silnik, sprawdził w kompie, podał cenę i zamówił. Wcześniej spytał mnie (po podaniu przeze mnie informacji, że ma być do DSG), czy chcę same koło, czy również sprzęgło i docisk. Powiedziałem, że nie bo przecież mam DSG.
Pytanie moje jest takie. Czy koło dwumasowe do DSG i manuala jest takie same? Bo takie odniosłem wrażenie
Pytanie moje jest takie. Czy koło dwumasowe do DSG i manuala jest takie same? Bo takie odniosłem wrażenie
- krzy0
- Przeglądacz
- Auto:: A4 B8 14r
- Imię:: Krzysiek
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Mam założone nowe luka w dsg i od poczatku mi jarmoli,gosc u którego kupowałem i wymieniałem powiedział ze mi tego nie zareklamują,oprucz tego jak sie silnik rozgrzeje to przy gaszeniu go dosc mocno słychac.Tak że ja z tego całego luka jestem bardzo niezadowolony.Myslałem zeby wziąć rzeczoznawce zeby ktos to potwierdził na pismie i reklamować,albo turbo kamera
Jak chcecie to wam moge nagrac film jak zachowuje sie nowe kolo luk
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Jak to nie chce zareklamować ? Stuka to do reklamacji..
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
- kowet
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
- Imię:: Tomek
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Witaj w klubie - tylko, że ja zareklamowałem i już dwa lata się sądzę - sąd ma to w d... a na biegłego rzeczoznawcę czekam od kwietnia 2015krzy0 pisze:Mam założone nowe luka w dsg i od poczatku mi jarmoli,gosc u którego kupowałem i wymieniałem powiedział ze mi tego nie zareklamują,oprucz tego jak sie silnik rozgrzeje to przy gaszeniu go dosc mocno słychac.Tak że ja z tego całego luka jestem bardzo niezadowolony.Myslałem zeby wziąć rzeczoznawce zeby ktos to potwierdził na pismie i reklamować,albo turbo kamera
Już nie Touran
ale Sharan...
- jaras99
- Specjalista
- Auto:: Audi A4 B6 1.9TDI AVF
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 66 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Panowie tak czytając m.in. ten wątek wycofalem się z zakupu zakupionego koła LUKA. Miałem dziś odebrać ale podziekowalem. Nie widzę żadnych pozytywnych opinii. Do tego forumowicz trucha pisał w któryś z wątków ze koła luka niby nowe a to są regenerowane i sprzedawane jako nowe. Niby to potwierdzone informacje.
Kupię jednak kolo SACHSA tutaj http://www.allegro.pl/show_item.php?item=5902433442
Pisałem z gościem w woli upewnienia czy koło będzie do mojego tourana pasować. Sprawdził po VIN wszystko pasuje
Kupię jednak kolo SACHSA tutaj http://www.allegro.pl/show_item.php?item=5902433442
Pisałem z gościem w woli upewnienia czy koło będzie do mojego tourana pasować. Sprawdził po VIN wszystko pasuje
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
Wychodze z założenia , że należy montować to do auta co było wkładanie na pierwszy montaz
Prawidłowo założony dwumas czy to Sachs czy łuk będzie działał jsk maselko.
Prawidłowo założony dwumas czy to Sachs czy łuk będzie działał jsk maselko.
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
-
motocykl8410
- Początkujący
- Auto:: touran 1.9tdi 74kw avq
- Imię:: rafał
- Podziękował: 2 razy
Identyczny problem, tylko że kupiony SACHS, do Skoda Ovtavia BXE. Po 3 msc, zaczeło bardzo głośno pracować przy odpalaniu na ciepłym, zaczęły się drgania przy ruszaniu. Chcę ruszyć z reklamacją towaru niezgodnego z umową, ktoś ma doświadczenie, widzę, że ktoś tutaj 2 lata buja się w sądzie, nie pocieszyło mnie to 
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Teraz podstawowe pytanie czy są kwity na Montaz części w warsztacie i czy ten mech się podpisze pod tym. Poza tym kto kupił części? Jeśli warsztat to sadzisz się z warsztatem. Jeśli sam kupiłeś to uwaga bo warsztat może nie chcieć się bawić w latanie po sądach itp.
Trzecia i najważniejsza sprawa to to czy pozostałe elementy są okej czyli skrzynia ewentualnie poduszki silnika itp.
Zawsze mi się tez wydawało ze się demontowalo cześć i wysylalo na reklamacje.
Trzecia i najważniejsza sprawa to to czy pozostałe elementy są okej czyli skrzynia ewentualnie poduszki silnika itp.
Zawsze mi się tez wydawało ze się demontowalo cześć i wysylalo na reklamacje.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
Niemal rachunku. Ale w sklepie internetowym w którym go kupiłem niema takiego wymagania. Druga sprawa czy musi być rachunek, czy wystarczy kwit ze było montowane, z podpisem i pirczatka.
- kriso
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9 TDI,BLS,2006
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
Napisze tak
Założony komplet SACHS w maju 2015, w grudniu 2015 został wymontowany i oddany na reklamacje z powodu stuków na ciepłym silniku ,w maju 2016 po przepychankach miedzy hurtownią-sklepem-mechanikiem uznano reklamacje ale na zasadzie ugody hurtownia-mechanik
Co dokładnie było w tej ugodzie to nie wiem
http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... 15#p212260
Reszta w linku powyżej
Założony komplet SACHS w maju 2015, w grudniu 2015 został wymontowany i oddany na reklamacje z powodu stuków na ciepłym silniku ,w maju 2016 po przepychankach miedzy hurtownią-sklepem-mechanikiem uznano reklamacje ale na zasadzie ugody hurtownia-mechanik
Co dokładnie było w tej ugodzie to nie wiem
http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... 15#p212260
Reszta w linku powyżej
Ostatnio zmieniony ndz lip 24, 2016 13:09 przez kriso, łącznie zmieniany 1 raz.
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Do manuali jednomasy zakładać i cieszyć się z jazdy bez awarii bez drgań bez dziwnych dźwięków. Wiem coś na ten temat bo kilka założyłem takich zestawów sporo sprzedałem. Ci co mają dsg to niestety muszą się męczyć dalej.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC