Ramki klubowe - luźny temat
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
Ok, w takim razie, myślę, że w przyszłym tygodniu otworzę nowy temat, w którym będę zbierał zamówienia na ramki z grafiką naniesioną w technologii druku cyfrowego z dotychczasowym wzorem, czyli nr 7. Nim zacznę zbierać zamówienia na ramki 3D, czy wypukłym polimerem kilka informacji do przemyślenia. Jeżeli chcemy grafikę jak najbardziej zbliżoną do oryginału to polimer (grafika będzie identyczna, tyle, że pokryta żywicą). Jeżeli chcemy coś zupełnie nowego to lepiej zamówić ramki 3D, bo wtedy będzie widać różnicę ze względu chociażby na techniczne uwarunkowania, na ramkach 3D nie da się tej samej grafiki odzwierciedlić idealnie gdyż poszczególne znaki nie mogą mieć średnicy poniżej 1,2mm i tak jak np. główny napis wyjdzie to już przy małym napisie pod logiem trzeba będzie pokombinować, albo rozszerzyć (wytłuścić trochę napis), może zmienić czcionkę na vw itp.
Dlatego może niech jeszcze kilka osób się wypowie, mi osobiście podobają się bardziej ramki polimerowe, no i wyjdą dużo taniej, gdyż nie trzeba robić matrycy za 500 pln. Ale niech zadecyduje większość, wtedy bym otworzył zapisy na drugi model.
Dlatego może niech jeszcze kilka osób się wypowie, mi osobiście podobają się bardziej ramki polimerowe, no i wyjdą dużo taniej, gdyż nie trzeba robić matrycy za 500 pln. Ale niech zadecyduje większość, wtedy bym otworzył zapisy na drugi model.
- Marekk
- Specjalista
- Auto:: 2.0 TDI BKD 2005
- Imię:: Marek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Zdecydowanie nr 7
bardzo ładnie wygląda na aucie 

http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2398
Odnowiona galeria 20.05.2013
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
Eljot, szczerze mówiąc nie wiem czy jest sens zakładania ankiety, po prostu założę nowy temat, gdzie będzie można składać/deklarować zamówienia na:
- ramki z grafiką drukowaną (wzór nr 7)
- ramki z wypukłe polimerowe (wzór nr 7)
- ramki 3D (wzór nr 8 )
Jeżeli na ramki 3D będzie mało chętnych to będą musiały te osoby same podjąć decyzję, czy chcą w tyle osób ponosić koszty przygotowania matrycy. Tak, jak pisałem wcześniej, minimalnych ilości nie mamy, niezależnie ile osób zamówi cena będzie taka sama, jedynie przy ramkach 3D im więcej osób tym na większą ilość rozłoży się cena matrycy= cena będzie niższa.
Co do tłumaczenia różnic przy poszczególnych ramkach to mam wrażenie, że napisałem już wszystko
W razie czego można sobie zobaczyć jak poszczególne ramki wyglądają na stronie producenta, u którego będę zamawiać, czyli http://www.utal.pl/ramki.htm Po prawej stronie są po kolei ramki z nadrukiem cyfrowym UV, ramki z nadrukiem 3D i ramki z naklejką wypukłą.
Zanim założę temat do zamówień wrzucę jeszcze w odpowiednich tematach grafiki tablic z cenami, breloki, tak żeby po wybraniu ewentualnego wzoru będzie można składać zamówienia zbiorcze (oczywiście jeżeli będzie zainteresowanie)
- ramki z grafiką drukowaną (wzór nr 7)
- ramki z wypukłe polimerowe (wzór nr 7)
- ramki 3D (wzór nr 8 )
Jeżeli na ramki 3D będzie mało chętnych to będą musiały te osoby same podjąć decyzję, czy chcą w tyle osób ponosić koszty przygotowania matrycy. Tak, jak pisałem wcześniej, minimalnych ilości nie mamy, niezależnie ile osób zamówi cena będzie taka sama, jedynie przy ramkach 3D im więcej osób tym na większą ilość rozłoży się cena matrycy= cena będzie niższa.
Co do tłumaczenia różnic przy poszczególnych ramkach to mam wrażenie, że napisałem już wszystko

Zanim założę temat do zamówień wrzucę jeszcze w odpowiednich tematach grafiki tablic z cenami, breloki, tak żeby po wybraniu ewentualnego wzoru będzie można składać zamówienia zbiorcze (oczywiście jeżeli będzie zainteresowanie)
- Marekk
- Specjalista
- Auto:: 2.0 TDI BKD 2005
- Imię:: Marek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
No i jak panowie rusza sie coś w sprawie ramek
mi ostatnio sie polamały na myjni...
dobrze by było wymienić

dobrze by było wymienić

http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2398