Light assist
- tberent
- Zaawansowany
- Auto::
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 35 razy
Re: Light assist
Oczywiście. W oparciu o kamerę A5 steruje wycinkiem i tyle. Tam jest moduł 55 też z końcówka F. Lampy mają w środku inaczej zrobiony mechanizm przesłony. Od zewnątrz tego nie zobaczysz .
Cały czas powtarzam żeby podjechać pod ścianę wieczorem i widać jak wygląda przesłona. Czy snop światła jest w kształcie U czy płaskie odcięcie po całej szerokości podczas testu.
Poza tym jak jedziesz na drodze poza miastem to jest sztos i wszystko widać jakby na długich się jechało a auto przed nami w ciemnym polu.
Wysłane z mojego SM-A217F przy użyciu Tapatalka
Cały czas powtarzam żeby podjechać pod ścianę wieczorem i widać jak wygląda przesłona. Czy snop światła jest w kształcie U czy płaskie odcięcie po całej szerokości podczas testu.
Poza tym jak jedziesz na drodze poza miastem to jest sztos i wszystko widać jakby na długich się jechało a auto przed nami w ciemnym polu.
Wysłane z mojego SM-A217F przy użyciu Tapatalka
-
- Przeglądacz
- Auto:: Passat B6 1.4TSI '09
- Imię:: Radek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
....chyba, że ksenony są wypalone to "g" widać
Sam wiem po sobie, bo myślałem, że moje nie skręcają.
Wymieniłem lampy i wtedy dopiero było widać, że skręcają.
Teraz by się przydało zmienić już same soczewki ale do modu na DLA w B6 jeszcze chyba nie dorosłem

Wymieniłem lampy i wtedy dopiero było widać, że skręcają.
Teraz by się przydało zmienić już same soczewki ale do modu na DLA w B6 jeszcze chyba nie dorosłem

- cirek
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1T3 CFHC 2014 CUP
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 34 razy
Ciekawe czy wymiana kamery na A5 poprawiła by działanie DLA, LA.
Koszt kalibracji trochę przeraża jakieś 800 zł plus wymiana części po drodze. Tak mi w ASO mówili.
Koszt kalibracji trochę przeraża jakieś 800 zł plus wymiana części po drodze. Tak mi w ASO mówili.
1T3 CFHC
Cześć wszystkim!
Mam pytanie!
Jest możliwość zamontowania lusterka 57A857511 lub innego tylko żeby było kamera a nie diody tak jak w w 5K0 857 511 B do skody superb2 tylko przełożyć uchwyty od lusterek…bo są inne…
Pytam dlatego bo założyłem lusterko z asystentem świateł 5K0 857 511 B lecz nie działa ono prawidłowo zmienia światło od znaków ( co chwile zmienia światła krótkie długie tak jak by widziało inny pojazd)… ( chodzi mi tylko o asystenta świateł nic więcej)
Pomożecie? Z góry dziękuje za pomoc
Mam pytanie!
Jest możliwość zamontowania lusterka 57A857511 lub innego tylko żeby było kamera a nie diody tak jak w w 5K0 857 511 B do skody superb2 tylko przełożyć uchwyty od lusterek…bo są inne…
Pytam dlatego bo założyłem lusterko z asystentem świateł 5K0 857 511 B lecz nie działa ono prawidłowo zmienia światło od znaków ( co chwile zmienia światła krótkie długie tak jak by widziało inny pojazd)… ( chodzi mi tylko o asystenta świateł nic więcej)
Pomożecie? Z góry dziękuje za pomoc
Szukałem odpowiedniego tematu ale nie znalazłem… tu trochę pisaliście o zmianach kamer wiec pomyślałem ze tu napisze i pomożecie…( wiem ze to jest inna platforma itd… ) a asystent świateł jest mi bardzo potrzebny…
( a czytając posty to fachowcy od tych spraw są je*)
( a czytając posty to fachowcy od tych spraw są je*)
Odwiedziłem dziś 
-- So sie 28, 2021 14:32 --
I co tam pomożecie?
-- Pn wrz 06, 2021 19:23 --
Nikt nic nie wie? Nie pomoże?

-- So sie 28, 2021 14:32 --
I co tam pomożecie?
-- Pn wrz 06, 2021 19:23 --
Nikt nic nie wie? Nie pomoże?

-
- Przeglądacz
- Auto:: Passat B6 1.4TSI '09
- Imię:: Radek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Zamontowałem 3Q0, nawet udało się skalibrować.
Lane Assist działa dużo lepiej niż na 3AA czy 3C0.
Light Assist Ok ale się czasami gubi. Niestety muszę poprawić "okienko" w szybie, bo jest trochę rys.
3Q0 ma gdzieś ustawienie czułości? Niektóre opcje adaptacji są dla mnie nie zrozumiałe.
Lane Assist działa dużo lepiej niż na 3AA czy 3C0.
Light Assist Ok ale się czasami gubi. Niestety muszę poprawić "okienko" w szybie, bo jest trochę rys.
3Q0 ma gdzieś ustawienie czułości? Niektóre opcje adaptacji są dla mnie nie zrozumiałe.
-
- Kandydat
- Auto:: Golf 6 Plus 1.6 TDI 2009
- Imię:: Tomasz
Witam.
Chciał bym odgrzebać temat.
Zamontowałem u siebie kamerę 3Q0 udało się skalibrować ale za żadne skarby nie chce działać Light Assist.
W BCM 1K0 z końcówką AD wszystko zakodowane, w kamerze też. Manetki mam 1K0. Może to być powodem że nie działa to?
Chciał bym odgrzebać temat.
Zamontowałem u siebie kamerę 3Q0 udało się skalibrować ale za żadne skarby nie chce działać Light Assist.
W BCM 1K0 z końcówką AD wszystko zakodowane, w kamerze też. Manetki mam 1K0. Może to być powodem że nie działa to?