Kodowanie nie pomogło. Bezpiecznik ok - webasto uruchomiłem z VCDS i działa. Nie ma tylko dodatkowych opcji na FISkurik pisze:Musisz się pobawić w kodowaniu. Jarry pisał o takim przypadku w manualu. Może bezpiecznik ...
VW Touran Webasto Rozbudowa dogrzewacza Ogrzewanie postojowe
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 1 raz
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
Akumulator rozłączany kilka razy - nie pomogło. Wymieniłem cały piec. No kicha. Próbowałem wszelkich forumowych sposobów i nic.niko02 pisze:Spróbuj standardowo odłączyć akumulator, odczekać jakiś czas i znowu podłączyć.
Nie mam pojęcia co może być nie tak... Rozumiem, że zmieniałeś tylko płytkę...?

-
- Użytkownik
Brak błędów pieca. Pełny FIS. Wyświetla takie wyposażenie jak: radio, nawigacja, kompas (to jeszcze jak miałem MFD2), footwell, status auta, coming/leaving, setup itd... poza właśnie webastemkurik pisze:Dziwina sprawa. Jak by było coś nie tak to VCDS by pokazywał brak komunikacji z piecem albo inne błędy. Pisałeś że piec odpalasz z poziomu VCDS i działaTo może jeszcze jedno może głupie pytanie
Masz pełny FIS?

- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Trochę głupie pytanie..., bo opcje, które wymieniłeś pochodzą z menu MFD. Zmieniałeś rodzaje menu? MAsz multifunkcję, czy robisz to z poziomu manetek?CzarnaInez pisze:Wyświetla takie wyposażenie jak: radio, nawigacja, kompas (to jeszcze jak miałem MFD2), footwell, status auta, coming/leaving, setup itd... poza właśnie webastem
-
- Użytkownik
-
- Przeglądacz
- Auto:: 1T2
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Krótkie pytanie dotyczące pompki V55. Zakupiłem używkę z kablami (nie ma gniazdka tylko od razu kable wyprowadzone) Buhler Motor 1.24.020.221.02. Są dwa kolory kabli: jasny brązowy (idzie do 2 w kostce webasto) i czarny (idzie do 3 w kostce webasto) . Nie ma opisu na obudowie. Chcę podłączyć w domu w celu sprawdzenia: który plus a który minus?
Czy odwrotne podłączenie tej pompki uszkodzi ją? (słyszałem, że są bardziej rozbudowane np. Tiguan i mają jakąś elektronikę, która się uszkadza).
P.S.
jako ciekawostkę dodam, że jeśli ktoś szuka tej pompki używanej i są tylko od innych modeli (np. T5) takie, które mają inaczej wyprowadzone dopływ i odpływ wody (na przykład do góry) to można śmiało kupić, bo bez problemu daje się przełożyć samą górę z króćcami (4 śruby).
Czy odwrotne podłączenie tej pompki uszkodzi ją? (słyszałem, że są bardziej rozbudowane np. Tiguan i mają jakąś elektronikę, która się uszkadza).
P.S.
jako ciekawostkę dodam, że jeśli ktoś szuka tej pompki używanej i są tylko od innych modeli (np. T5) takie, które mają inaczej wyprowadzone dopływ i odpływ wody (na przykład do góry) to można śmiało kupić, bo bez problemu daje się przełożyć samą górę z króćcami (4 śruby).
-
- Użytkownik
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Można zmienić. Napisz do Mieszkoma, on też nie ma multifunkcji, powie Ci, jak zmienić menu, żeby było widać webasto. Skoro nie wywala błędów, to pewnie działa, tylko nie zmieniłeś menuCzarnaInez pisze:Nic nie zmieniałem (a można zmienić?) Nie mam multifunkcji. Wszystko z poziomu manetek.

-
- Użytkownik
Dzięki! Już napisałem. Do Szadku faktycznie blisko.niko02 pisze: Można zmienić. Napisz do Mieszkoma, on też nie ma multifunkcji, powie Ci, jak zmienić menu, żeby było widać webasto. Skoro nie wywala błędów, to pewnie działa, tylko nie zmieniłeś menu. W razie jak byś nie dogadał się z mieszkiem, to ja w tym tygodniu siedzę w Szadku (masz niedaleko) jak coś, to daj znać na priv.