Powinien sparować telefon bez problemu. Tam się nic na FISie nie robi, tylko w telefonie wyszukuje urządzenia i wprowadza kod, który jest na stałe przpisany w module bluetooth.Krzycho pisze:będzie, tylko chyba bez pełnego FIS nie sparujesz telefonu... nie pamiętam ale zawsze możesz u kogoś innego podpiąć moduł i sparować swój telefon z modułem i później podłączyć moduł do swojego auta i już będzie wszystko śmigać, ewentualnie zapraszam na montaż full FISa
Jaki moduł bluetooth do turana z czerwonymi zegarami ?
- todomnie28
- Przeglądacz
- Auto:: VW Golf V GTI
- Imię:: Tadek
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Re: Jaki moduł bluetooth do turana z czerwonymi zegarami ?
-
- Użytkownik
- Auto:: Golf GT BMN '08
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
- Kontakt:
z tego co mi się kojarzy to na FISie trzeba zatwierdzić połączenie z telefonem... na pewno komuś zakładałem zestaw BT pod czarnobiałe liczniki a on miał czerwony i musiałem w swoim aucie sparować moduł z telefonem.... więc tu bedzie pewnie tak samo....
- todomnie28
- Przeglądacz
Nie będzie. Na FIS nic się nie zatwierdza. Poza tym rozmawiamy o module pod czerwone, a nie czarno-białe zegary 
@tom777l, rozumiem że masz w aucie czerwonego małego FISa. Możesz spokojnie instalować moduł 5P0862335D i będzie śmigał jak talala. Duży FIS nie jest potrzebny do sparowania telefonu. Moduł ten paruje się TYLKO I WYŁĄCZNIE z poziomu telefonu, poprzez wyszukanie urządzeń i wpisanie kodu który jest na stałe przypisany do modułu. Jak dobrze pamiętam to standardowo jest to 1234, chyba że ktoś go zmienił VCDSem. Na FISie NIC SIĘ NIE ZATWIERDZA. W Twoim przypadku cała obsługa telefonu będzie działać na RNS, z racji tego że masz FIS 1/2

@tom777l, rozumiem że masz w aucie czerwonego małego FISa. Możesz spokojnie instalować moduł 5P0862335D i będzie śmigał jak talala. Duży FIS nie jest potrzebny do sparowania telefonu. Moduł ten paruje się TYLKO I WYŁĄCZNIE z poziomu telefonu, poprzez wyszukanie urządzeń i wpisanie kodu który jest na stałe przypisany do modułu. Jak dobrze pamiętam to standardowo jest to 1234, chyba że ktoś go zmienił VCDSem. Na FISie NIC SIĘ NIE ZATWIERDZA. W Twoim przypadku cała obsługa telefonu będzie działać na RNS, z racji tego że masz FIS 1/2

-
- Początkujący
- Auto:: VW Touran 1,9TDI BXE 2009
- Imię:: Stanisław
Witam ponownie, mam już wszystko zrobione telefon z parowany i wszystko śmiga ale denerwuje mnie że muszę za każdym razem gdy wsiadam do samochodu potwierdzać na telefonie dostęp do karty sim i kontaktów z telefonu. Czy jest na to jakiś sposób.
- pab567
- Specjalista
- Auto:: Superb Kombi 3.6
- Imię:: Paweł
- Otrzymał podziękowań: 78 razy
Przez zupełny przypadek (wymiana w Superbie na zestaw Premium) wpadł mi dziś w ręce produkt który MOŻE stanowić bardzo fajną alternatywę dla modułów 1Z0035729/1Z0035729B/5P0862335D. Jest to produkt firmy mobridge o symbolu M1000-C-BT2-VW1. Przedstawia się jak fabryczny moduł symbolem 5N0035730A. Na pewno wspiera białe MFA, RNS i multifukncyjną kierownicę (w takiej konfiguracji siedział w Superbie kombi z 2012 roku). Ale szperając po necie znalazłem w kilku miejscach informacje, że wspiera również czerwony FIS. W komplecie oprócz modułu mam wiązkę Plug&Play (jest inna niż fabryczna) oraz mikrofon. Gdyby ktoś z Warszawy lub okolic był chętny do sprawdzenia czy działa z czerwonym FISem to zapraszam na PW.
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
o ile sie nie myle, to po sparowaniu, trzeba w telefonie wybrac opcje 'save' zamiast 'ok'stah04 pisze:Witam ponownie, mam już wszystko zrobione telefon z parowany i wszystko śmiga ale denerwuje mnie że muszę za każdym razem gdy wsiadam do samochodu potwierdzać na telefonie dostęp do karty sim i kontaktów z telefonu. Czy jest na to jakiś sposób.

- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 678 razy
Mnie dodatkowo telefon przy parowaniu zapytał czy zapamiętać wybór i nie pytać ponownie przy dostępie do książki (Android)stah04 pisze:Witam ponownie, mam już wszystko zrobione telefon z parowany i wszystko śmiga ale denerwuje mnie że muszę za każdym razem gdy wsiadam do samochodu potwierdzać na telefonie dostęp do karty sim i kontaktów z telefonu. Czy jest na to jakiś sposób.
- BigBratl12
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0TDI BKD DSG 06r
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Potwierdzamyox pisze:o ile sie nie myle, to po sparowaniu, trzeba w telefonie wybrac opcje 'save' zamiast 'ok'stah04 pisze:Witam ponownie, mam już wszystko zrobione telefon z parowany i wszystko śmiga ale denerwuje mnie że muszę za każdym razem gdy wsiadam do samochodu potwierdzać na telefonie dostęp do karty sim i kontaktów z telefonu. Czy jest na to jakiś sposób.

-
- Początkujący
- Auto:: VW Touran 1,9TDI BXE 2009
- Imię:: Stanisław
Potwierdziłem "sawe" a nie ok ale nie wiem co dalej pytał bo nie znam angielskiego, może spróbuję ponownie i zobaczę ewentualnie użyję tłumacza.
-- Pn gru 28, 2015 21:43 --
Wszystko opanowane i działa bez zarzutów, dziękuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam.
-- Pn gru 28, 2015 21:43 --
Wszystko opanowane i działa bez zarzutów, dziękuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam.
- bigkaban
- Przeglądacz
- Auto:: bmw
- Imię:: magchoobVE
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Jaki moduł bluetooth do turana z czerwonymi zegarami ?
Witam a ja mam taki problem- jakis czas temu kupilem 5P0 862 335d i dzialal bez problemu jednak od jakiegos czasu dziala chwile po czym nie slychac glosu drugiej strony.. tzn slychac ale bardzo cicho w glosnikach... koncowka mocy w module pada powoli ? kable wygladaja ok.
Teraz padl calkiem. W glosnikach ani przez chwile nie slychac glosno tylko bardzo cicho. Na radiu gra normalnie. Ktos- cos?
Rano znow po wejsciu do auta zadzialal na 30 sekund.. inny telefon nic nie zmienia. bledow brak
Teraz padl calkiem. W glosnikach ani przez chwile nie slychac glosno tylko bardzo cicho. Na radiu gra normalnie. Ktos- cos?
Rano znow po wejsciu do auta zadzialal na 30 sekund.. inny telefon nic nie zmienia. bledow brak
- todomnie28
- Przeglądacz
Z tego co kojarzę, to już któryś z kolei moduł, który pada w Pana aucie. Proponuję zrobić porządek w instalacji elektrycznej w samochodzie.
- bigkaban
- Przeglądacz
- Kontakt:
Pierwszy zabilem sam robiac zwarcie na mikrofonie takze nie jest to kolejny ponadto modul sprawdzony w innym aucie smiga bez problemow- magik od rns podpowiada, ze byc moze modul dynaudio jest strzelony i zeby jego przejrzec bo rns raczej wyklucza... ktos cos??todomnie28 pisze:Z tego co kojarzę, to już któryś z kolei moduł, który pada w Pana aucie. Proponuję zrobić porządek w instalacji elektrycznej w samochodzie.
- pab567
- Specjalista
- Auto:: Superb Kombi 3.6
- Imię:: Paweł
- Otrzymał podziękowań: 78 razy
Jeśli dobrze kojarzę to Dynaudio nie ma tu nic do rzeczy. Mikrofon, RNS, moduł, wiązka - to moja propozycja kolejności działań.
- bigkaban
- Przeglądacz
- Kontakt:
Co ma mikrofon do bardzo cichego glosu w glosnikach??pab567 pisze:Jeśli dobrze kojarzę to Dynaudio nie ma tu nic do rzeczy. Mikrofon, RNS, moduł, wiązka - to moja propozycja kolejności działań.
Modul bt w innym aucie smiga bez zadnych objawow usterki
Wiązka... hmm sprawdzona pod katem przejsc i zwarc i jest ok
RNS ma z tego co kojarze jedno wyjscie na glosniki wiec czemu na radiu czy karcie sd dziala normalnie??
Ponawiam opis: podczas rozmowy telefonicznej i tylko wtedy slychac "pyk" w glosnikach po czym dalej nie slysze rozmowcy <slysze bardzo slabo w glosnikach ale nie pozwala ten poziom glosnosci na prowadzenie rozmowy>
Dodam iz zaobserwowalem, ze jak w aucie sie nagrzeje to po wylaczeniu zaplonu na dwie minuty i ponownym wlaczeniu wszystko jest ok- moge dzwonic i gadac ile chce.... cewka we wzmacniaczu pada? kondensator na zimnym nie trzyma?
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
glosnosc np radia czy muzyki oraz rozmowy tel, czy tez glosu z navi to dwa rozne ustawienia w RNS 510, sprobuj w czasie rozmowy zwiekszyc glosnosc radia