Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2015]

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Re: Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2015]

Post autor: Turanek »

tezet pisze:Czy roczniki 2008 mają zapasówkę, czy tzw. zestaw naprawczy? Czy ten model ma dpf?
Co myślicie?
Zapasówka zależy od tego jak była zamówiony, albo później doposażony - jest osobny wątek o typowaniu PRNr po numerze nadwozia - wstaw tam interesujący ciebie VIN

Najprawdopodobniej będzie miał DPFa - to też się dowiesz, jak wyżej

Przebieg ciekawy, ale nie wykluczony - u mnie żona też bardzo mało jeździ
tezet pisze: jakie to auto może mieć wady
Poszukaj na forum np. o rdzy na klapie itd
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
Awatar użytkownika
Golas
Przeglądacz
Auto:: Touran 1T1 2.0 TDi
Imię:: Adam
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 51 razy
Kontakt:

Post autor: Golas »

Tezec, ja to w przebiegi za bardzo nie wierze więc zbytnio na nie nie patrzę bo są zbyt zróżnicowane, u mnie wyznacznikiem głównym jest kolor:) Ma się podobać,a im więcej nalatane to tym bardziej jak dla mnie realne, a kupił bym ew. II bo młodszy i ładniejszych a przebieg niekoniecznie niższy od I FL ;) ale tez I Cross się podoba ;p ale gdybac można w nieskończoność wiec przedział 20-25 to u mnie raczej 1 albo "okazja" 1 FL :] Chyba ze żonę sie przekreci i sie dobierz kredo do tych 35 i kupi sie crossa lub 2 okazje :p
Awatar użytkownika
tobiash2
Kandydat
Auto:: Touran 2.0 FSI 150KM,2005
Imię:: Tobiasz
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: tobiash2 »

Witam serdecznie kolegów z forum, otóż mam taką małą prośbę, mój kuzyn chce zostać "Jednym z Nas" :) i szuka Touranka, znalazł jednego który mu odpowiada. Dlatego więc moi drodzy wychodzę do Was z zapytaniem i prośbą o ocenę oraz opinię o niżej zamieszczonym Touranie. Bardzo proszę o jakąkolwiek odpowiedź, poradę itp.

http://otomoto.pl/volkswagen-touran-2-0 ... 02741.html

Z góry dziękuję oraz pozdrawiam forumowiczów.
zaylhc
Kandydat
Auto:: 2006 1.9 tdi

Post autor: zaylhc »

DLUGI-74 pisze:Auto z DE więc historia będzie ....jestem ciekaw ile mu kilometrów zbili ....obstawiam że ma 220-250kkm najmniej -kierka zawsze prawdę Ci powie tym bardziej jak zdjęcie z lampą robisz :mrgreen:
Z aso przebieg się zgadza do 09-2014, został zabrany z serwisu ponieważ tam był z rozliczenia więc przebieg zgadza się z tym co dostałem z aso i od października jest w pl. Ciekawe ponieważ sprzedawca dziwnie mi odradzał, że to nie pewny samochód itd, że wątpi w przebieg. Może moja żona która jest w 8 miesiącu ciąży tak na niego wpłyneła ? :D

Podsumowując dalej szukam tourana :) bo jak sprzedawca odradza to musi być coś poważnego :)
Awatar użytkownika
Bzyku
Specjalista
Auto:: BKD, 2008
Imię:: Tomek
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Post autor: Bzyku »

tobiash2 pisze:Witam serdecznie kolegów z forum, otóż mam taką małą prośbę, mój kuzyn chce zostać "Jednym z Nas" :) i szuka Touranka, znalazł jednego który mu odpowiada. Dlatego więc moi drodzy wychodzę do Was z zapytaniem i prośbą o ocenę oraz opinię o niżej zamieszczonym Touranie. Bardzo proszę o jakąkolwiek odpowiedź, poradę itp.

http://otomoto.pl/volkswagen-touran-2-0 ... 02741.html

Z góry dziękuję oraz pozdrawiam forumowiczów.
na moje oko nic nie widać, przedni zderzak źle spasowany, albo odkształcony od temperatury (co się często dzieje), przebieg jak zawsze do weryfikacji, cena trochę niska jak za takie cudo.
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os

Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os

Będzie ... ?
Awatar użytkownika
tobiash2
Kandydat
Auto:: Touran 2.0 FSI 150KM,2005
Imię:: Tobiasz
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: tobiash2 »

Dzieki wielkie Bzyku, oczywiście co do przebiegu to tak jak mówisz tylko ASO, serdecznie dzieki za opinię. Pozdrawiam
snopy
Auto:: Audi A4 B5, 2.8, 97
Imię:: Snopy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: snopy »

patrzę na Wasze propozycje kupna i nurtuje mnie pytanie czy opłaca się wymieniać opla II na hondę civic?
Obecnie wszystkie informacje sprawdza się w sieci. Z tego też względu strony internetowe BNS są chyba najlepszą wizytówką konkretnej usługi. Warto zadać sobie trudu, by klient mógł na nich znaleźć wszystkie istotne informacje.
himi
Użytkownik
Auto:: Był Touran jest Jetta
Imię:: Michał
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: himi »

Hondy mocno korodują. Musisz dobrze obejrzeć. Którego civica rozważasz? Sedan czy hatch, benzyna, czy diesel?
Był Touran 1,9 TDI
jest Octavia II FL 2,0 TDI CR 140km
Awatar użytkownika
Golas
Przeglądacz
Auto:: Touran 1T1 2.0 TDi
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 51 razy
Kontakt:

Post autor: Golas »

A co ma Honda czy Opel do Tourana ? :]

Koledzy pomęczę jeszcze trochę...
Poszukuje Tourana , kolor biały oczywiście ( ew. czarny lub szary/grafit) jak najtańszego i najmłodszego haha :p a poważniej to budżet do 25 tys. zł ( 1 HL lub bardziej 1 FL bo o Crossie to po marzyć za tą kasę) , manual , Diesel lub 2.0 Benzynka :]

Pytam się po raz kolejny skąd zdanie że po TAXI kolego JEDARO jest ten -> http://otomoto.pl/volkswagen-touran-1-9 ... 50720.html
Image
Image

No i wczoraj oglądałem takiego (fot poniżej) -> http://otomoto.pl/volkswagen-touran-1-9 ... 99078.html w Warszawie... Niby 5 lat w rodzinie syn ściągnął dla rodziców , babcia wydała sie wiarygodna taka jakas wesoła że jej szkoda itp że się swietnie jeździ itp. Tylko pytanie czy nie za dużo jak na Turka 1 z '06 1.9 105KM( bać się czegoś w tych silnikach ? 133tys km ponoć zweryfikowany... korbki na tyle i brak halogenów to biednie troochę ale w porównaniu do tego wyżej to ten ma na tył nawiew czyli co? Klima 4 strefy? Tzn pisze na panelu CLIMATIC to taka manualna Klima?
Załączniki
Touran 3(1).JPG
Touran 3(2).JPG
tezet
Początkujący
Auto:: Punto HLX 1.2 16V
Imię:: Marcin
Podziękował: 7 razy

Post autor: tezet »

Cześć wszystkim ponownie,
Touran z tym magicznym przebiegiem odpadł, bo mechanicy, u których go oglądałem, stwierdzili, że auto spoko, ale o nieeebo za drogi. Że takie chodzą spokojnie w okolicach 32-34k zł. Poza tym miał mocno poobijane zderzaki, więc żeby to zrobić na cacy, trzeba by włożyć z 1-2k dodatkowo.
Tego samego dnia zahaczyłem o ASO, w którym stoi Touran z 2009 roku (rejestracja 22.12.2009) z przebiegiem 125k, DSG, 7os, highline, od początku do końca w ASO... za taką samą kasę (czyli 36-37k). No i mam teraz rozkminkę, zwłaszcza że się przyznali, że babka wjechała w rów i była spora szkoda (m.in. wahacze, chłodnica, a przede wszystkim przekładnia kierownicza!). Na zdjęciach widać, że niby highline, ale kierownica nie jest wielofunkcyjna (po wymianie) i nie ma GPSa w kompie, tylko jest jakieś radio, którego w tym roczniku nigdzie nie widziałem (załączam fotę). Martwię się też, że w ostatnich 3 latach auto zrobiło ok. 70k (dane z książki serwisowej). Z jednej strony nadkole wyraźnie obtarte, a reszta spoko - auto ogólnie zadbane.
BTW, czy kierownica wielofunkcyjna to jest absolutny must have? Czy raczej gadżet, z którego korzysta się rzadko, i bez którego można żyć? (Bo poza sterowaniem radiem, do czego jeszcze służy?)
Co myślicie? Może to jednak też za drogo? Wiem, że o DSG jest osobny wątek, ale myślicie że przy tym przebiegu warto spasować? Wiadomo - jest dwumasa pewnie do wymiany, a nie wiadomo jak z mechatroniką itd. Może się okazać bajka, a może być skarbonka...
Auto oglądam jutro, proszę o sugestie.
Załączniki
IMG_6611.jpg
IMG_6617.jpg
Awatar użytkownika
wachu
Użytkownik
Auto:: 2.0tdi dSG '12
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 38 razy

Post autor: wachu »

TEZET zapraszam do mnie

http://allegro.pl/vw-touran-1-9-tdi-dsg ... 65018.html

edit:
widzę, że daleko masz do mnie, ale na Wielkaknoc będę bliżej jakby co :)
Ostatnio zmieniony wt mar 17, 2015 18:25 przez wachu, łącznie zmieniany 1 raz.
tezet
Początkujący
Auto:: Punto HLX 1.2 16V
Podziękował: 7 razy

Post autor: tezet »

Dzięki wachu, to jedno z pierwszych ogłoszeń, jakie do mnie trafiły po zalogowaniu się do TKP :D Ale tak jak wtedy, teraz też napiszę, że nie przepadam za sportową odsłoną turka - zwyczajnie nie najlepiej bym się w takim aucie czuł. Ale autko fajne, na pewno znajdzie adoratora...
Ktoś może coś podpowiedzieć nt. tej oferty ASO? Z moich danych wynika, że od razu trzeba robić dwumasę DSG i rozrząd. Biorąc pod uwagę ceny ASO (a przecież z nimi będę negocjował), uzbiera się jakieś 5k zł...
Awatar użytkownika
wachu
Użytkownik

a co w nim sportowego? zdzierasz folie i masz chrom, na felgi nie chcesz dołozyć, to nie dokładasz i masz auto na stalowych 15". Nie widzę problemu. Aha skoro nie sport to chipa nie ma :(
karl
Użytkownik
Auto:: BMN,2.0 tdi,2006
Imię:: Karol
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 44 razy

Post autor: karl »

kolega tezet cyka sie przebiegu coś mi się wydaje
Awatar użytkownika
wachu
Użytkownik

Dobra. Skręce na 130 i kupiec chińską książkę serwisowa. A w ogóle to nie sprzedaje, bo mam focha
Zablokowany