VW Touran Wymiana licznika MFA+ FIS; Adaptacja G200 G201 G85
-
- Użytkownik
- Auto:: Golf GT BMN '08
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
- Kontakt:
Re: VW Touran Wymiana licznika MFA+ FIS; Adaptacja G200 G201
We wszystkich autach ktore robilem zawsze te 2 menu wystepowaly razem
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Mam light, a nie mam convience bo jest za stary komfort 

Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

-
- Auto:: VW touran 1T 2.0 TDI 2004
- Imię:: Tomek
Witam
Mam pytanie ponieważ zamierzam zmienić licznik z FIS 1/2 na pełen fis VW Touran rok. 2004 nr vin
WVGZZZ1TZ5W087299 czy będzie pasowała ten licznik 1TO920872 F ?
Mam pytanie ponieważ zamierzam zmienić licznik z FIS 1/2 na pełen fis VW Touran rok. 2004 nr vin
WVGZZZ1TZ5W087299 czy będzie pasowała ten licznik 1TO920872 F ?
-
- Użytkownik
- Auto:: Golf GT BMN '08
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
- Kontakt:
Tak bedzie pasowac, jak by co to zapraszam na PW
Wyslane z Tapatalk
Wyslane z Tapatalk
-
- Auto:: VW GOLF MK5
- Imię:: STOTAS
Witam
Wczoraj założyłem do swojego Golfa v Licznik z 1.2 Fis o numerach 1T0 920 860G ze zmienioną obudową i po podlaczeniu oraz kodowaniu mam brak wskazania temperatury zewnętrznej. Sprawdziłem czujnik posiadam, w climatronicu tez pojawil sie błąd 01317 - Control Module in Instrument Cluster (j285) 014-Check DTC Memory. Znalazlem opis o adaptacji wskazania temp. zew dla Audi A3 ale nie mam kanalu 20 u siebie. Napiszcie w czym problem, moje Kodowanie licznika to 1101. W golfie IV musialem pociągnąc przewód od klimy do licznika a w golfie V takiej informacji nie znalazlem. Od tego momentu co chwile zalaczaja sie wentylatory pod maska, przy przekreconym zaplonie. Mam rowniez błąd w silniku 18062 tez o blednych wskazaniach licznika.
Kodowanie nowego licznika przepisalem jak mialem w starym. Przed wymiana licznika nie mialem tych błędów. Podmieniałem juz czujniki temp i dalej nie wskazuje.
Licznik na pewno jest z MFA+, stary mialem taki z 1/2 fis bez mfa, w miejscu temp pokazuje --- st. C
Dokładny opis błedów:
licznika:
00779- outside air temp sensor G17 , 010 open or short to plus
Silnik:
18062 - please check dtc memory of instruments cluster P1654-000-
Freeze frame: RPM 882/min, Torque: 42Nm, Speed 0km/h, Load 0%, Voltage: 14,21V; Temp: 16,2 C;36C ;26,1 C
Dodam ze czujnik temp zew skazuje temp na panelu climatronica.
Nie mam jeszcze podpietego modulu kierownicy z MFA i manetkami, czy to moze jest problemem? Czy bardziej uszkodzony licznik?
Wczoraj założyłem do swojego Golfa v Licznik z 1.2 Fis o numerach 1T0 920 860G ze zmienioną obudową i po podlaczeniu oraz kodowaniu mam brak wskazania temperatury zewnętrznej. Sprawdziłem czujnik posiadam, w climatronicu tez pojawil sie błąd 01317 - Control Module in Instrument Cluster (j285) 014-Check DTC Memory. Znalazlem opis o adaptacji wskazania temp. zew dla Audi A3 ale nie mam kanalu 20 u siebie. Napiszcie w czym problem, moje Kodowanie licznika to 1101. W golfie IV musialem pociągnąc przewód od klimy do licznika a w golfie V takiej informacji nie znalazlem. Od tego momentu co chwile zalaczaja sie wentylatory pod maska, przy przekreconym zaplonie. Mam rowniez błąd w silniku 18062 tez o blednych wskazaniach licznika.
Kodowanie nowego licznika przepisalem jak mialem w starym. Przed wymiana licznika nie mialem tych błędów. Podmieniałem juz czujniki temp i dalej nie wskazuje.
Licznik na pewno jest z MFA+, stary mialem taki z 1/2 fis bez mfa, w miejscu temp pokazuje --- st. C
Dokładny opis błedów:
licznika:
00779- outside air temp sensor G17 , 010 open or short to plus
Silnik:
18062 - please check dtc memory of instruments cluster P1654-000-
Freeze frame: RPM 882/min, Torque: 42Nm, Speed 0km/h, Load 0%, Voltage: 14,21V; Temp: 16,2 C;36C ;26,1 C
Dodam ze czujnik temp zew skazuje temp na panelu climatronica.
Nie mam jeszcze podpietego modulu kierownicy z MFA i manetkami, czy to moze jest problemem? Czy bardziej uszkodzony licznik?
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
Na panelu climatronic nic nie ma z czujnika temp zew bo jest on podłączony bezpośrednio do licznika tylko i wyłącznie.
Jak na starym liczniku nie ma problemu z czujnikiem temp zewnętrznej, to licznik jest uszkodzony
Jak na starym liczniku nie ma problemu z czujnikiem temp zewnętrznej, to licznik jest uszkodzony
-
- ____________________
- Auto:: Touran 2007 2.0 Trendline
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Witam
Tez jestem przed wymianą licznika z 1/2 MFA 1T0 920 863 E na pełny MFA+, z FIS znalazłem taki 1T0 920 873 E .
Pytanie co oznacza literka E no i czy podejdzie do mojego i czy nie będzie problemu z zamianą .
Tez jestem przed wymianą licznika z 1/2 MFA 1T0 920 863 E na pełny MFA+, z FIS znalazłem taki 1T0 920 873 E .
Pytanie co oznacza literka E no i czy podejdzie do mojego i czy nie będzie problemu z zamianą .
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
Witam
Wczoraj wymieniłem licznik na pełny Fis i mam małą zagwozdkę.
A mianowicie w "Main Menu" licznika w linijce "Vehicle status" jak w nią wejdziemy pokazuje mi się taki napis: "No entry".
Czy ktoś wie o co chodzi ?
Wczoraj zmieniał mi licznik jurgeen i mówił, że spotkał się z takim czymś pierwszy raz.

Nie wiem czy to ma związek z tym ale siadła mi najprawdopodobniej krańcówka w drzwiach kierowcy (nie zapala się oświetlenie po otwarciu tych drzwi, nie pali się lampka ostrzegawcza i teraz Fis też nie pokazuje otwarcia tych drzwi) i czy może to jest związane z tym co pokazuje Fis ?
Dodam tylko, że tak to wszystko działa na liczniku i w samym liczniku nie ma żadnych błędów.
Może ktoś wie o co chodzi ?
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Wczoraj wymieniłem licznik na pełny Fis i mam małą zagwozdkę.
A mianowicie w "Main Menu" licznika w linijce "Vehicle status" jak w nią wejdziemy pokazuje mi się taki napis: "No entry".
Czy ktoś wie o co chodzi ?
Wczoraj zmieniał mi licznik jurgeen i mówił, że spotkał się z takim czymś pierwszy raz.

Nie wiem czy to ma związek z tym ale siadła mi najprawdopodobniej krańcówka w drzwiach kierowcy (nie zapala się oświetlenie po otwarciu tych drzwi, nie pali się lampka ostrzegawcza i teraz Fis też nie pokazuje otwarcia tych drzwi) i czy może to jest związane z tym co pokazuje Fis ?
Dodam tylko, że tak to wszystko działa na liczniku i w samym liczniku nie ma żadnych błędów.
Może ktoś wie o co chodzi ?
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- hagio
- Expert
- Auto:: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
- Imię:: BARTOSZ
- Podziękował: 276 razy
- Otrzymał podziękowań: 153 razy
- Kontakt:
Menu pojawia się jak masz pozamykane wszystkie drzwi łącznie z klapami od bagażnika i silnika,wygląda na to że owa krańcówka sieje zamęt.
-
- Przeglądacz
- Auto:: Golf & Passat
- Imię:: Jurek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Tylko ze w tym wypadku jako ze jest padnieta kracowka to widzi ze drzwi są cały czas zamknięte, a nie cały czas otwarte.
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
jurgeen dobrze gada, tak jak już pisałem na Fisie pokazuje mi że drzwi są zamknięte, nawet jak je otworzę, inne drzwi pokazuje normalnie.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- hagio
- Expert
- Kontakt:
Zacznij od sprawdzenia jaki masz moduł od kiery,z własnego doświadczenia wiem że moduły HIGHLINE są różne,chodzi o brak niektórych pinów lub inne ich rozmieszczenie w module,potem kodowanie.U mnie zupełnie inne jest MENU(okrojone)Tomasz_W-wa pisze:jurgeen dobrze gada, tak jak już pisałem na Fisie pokazuje mi że drzwi są zamknięte, nawet jak je otworzę, inne drzwi pokazuje normalnie.
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
Ale jak nawet sprawdzę swój moduł (czytaj rozmieszczenie pinów) to co mi to da, z czym mam je porównać ?
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
-
- Użytkownik
- Auto:: 5T 1,6 CRKB 2016
- Imię:: Staniaław
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
nie jestem pewny może się wygłupie ale mam do touranka daleeeko żeby sprawdzić no i mam język wyświetlania niemiecki ale
czy to nie jest tak ze w tym podmenu beda informacje dopiero jak komputer zanotuje jakiś problem typu brak płynu spryskiwaczy czy innych i wtedy "vehikle status" będzie pulsował
czy to nie jest tak ze w tym podmenu beda informacje dopiero jak komputer zanotuje jakiś problem typu brak płynu spryskiwaczy czy innych i wtedy "vehikle status" będzie pulsował
- hagio
- Expert
- Kontakt:
to jest moduł HIGH,końcówka AG u mnie w końcu taki zadziałał widać ładnie gdzie piny i jak są rozmieszczone.