Z pewnością one są wszystkie z rozbitych samochodów
Skradziono VW Touran - dyskusja
- Cyrus
 - Zaawansowany
 - Auto:: 1.9 TDI 105 DSG
 - Imię:: Łukasz
 - Podziękował: 5 razy
 - Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: Skradziono VW Touran
Ja się wcale nie dziwię tym wszystkim kradzieżom, wystarczy zobaczyć jaki tu na forum jest popyt na części wtórne.
 . Wcale się nie zdziwię jak ktoś kiedyś kupi jakąś część z samochodu kradzionego od kolegi z forum ...

- aawol
 - ____________________

- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
 - Imię:: Andrzej
 - Podziękował: 83 razy
 - Otrzymał podziękowań: 126 razy

Cyrus gdzieś pisałem że sami nakręcamy spiralę - no ale co robić, są takie części które mogę kupić używane to kupuję.... wystrzegam się na ile mogę niepewnych sprzedawców ale i tak nie mam pewności i chyba uczciwie nikt nie może powiedzieć że jest w 100% pewien ze wszystkie kupione rzeczy są legalne. Kupując cokolwiek od prywatnej osoby ( a czasem i firmy) ryzykujesz że kupisz przedmiot z przestępstwa.  Wystarczy że dana rzecz jest skoszona w sklepie i trafia jako nówka na alle lub poprzez komis czy warsztat .... Tylko szariat poprawia ten stan rzeczy - obcięte ręcę nie odrastają.....

ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol

Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
- 
				tomix
 - Zaawansowany
 - Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
 - Imię:: TOMEK
 - Podziękował: 1 raz
 - Otrzymał podziękowań: 11 razy

Zapewne wszystko kupujesz w aso, w co wątpię. Nie raz się zdazylo już pewnie ze ktoś kupił cześć kradzione z utraconego tourana właśnie forumowicza. Tak niestety jest części używane schodzą i bedą schodzić. To samo życie jeden traci , drugi zyskuje tak niestety jest.Cyrus pisze:Ja się wcale nie dziwię tym wszystkim kradzieżom, wystarczy zobaczyć jaki tu na forum jest popyt na części wtórne.
Z pewnością one są wszystkie z rozbitych samochodów. Wcale się nie zdziwię jak ktoś kiedyś kupi jakąś część z samochodu kradzionego od kolegi z forum ...
- aawol
 - ____________________

caddylac? coś mi tak wygląda

ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol

auto touran aawol
- Cyrus
 - Zaawansowany

Przypomnę ci te słowa jak ci ktoś buchnie furę..( nie życzę)tomix pisze: To samo życie jeden traci , drugi zyskuje tak niestety jest.
P.S. nie wymieniam połowy samochodu , nie kupuje części używanych.
- 
				tomix
 - Zaawansowany

Mogą kraść, nie przejmuje się tym wygole, mam najlepsze zabezpieczenie jakie jest AC.Cyrus pisze:Przypomnę ci te słowa jak ci ktoś buchnie furę..( nie życzę)tomix pisze: To samo życie jeden traci , drugi zyskuje tak niestety jest.
P.S. nie wymieniam połowy samochodu , nie kupuje części używanych.
- aawol
 - ____________________

prawda jest taka że 99% stłuczek robionych poza ASO oparte jest na używkach - mało który blacharz chce robić na zamiennikach - ich poziom pasowania jest żenujący. Koszt zaś kupienia blach oryginalnych jest przerażający. 
Ale pozostawmy ten temat dla jego właściwej treści przepraszam za OT

Ale pozostawmy ten temat dla jego właściwej treści przepraszam za OT
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol

auto touran aawol
- Cyrus
 - Zaawansowany

Ja tez mam ale serce pęka jak Ci zwiną.tomix pisze:
Mogą kraść, nie przejmuje się tym wygole, mam najlepsze zabezpieczenie jakie jest AC.
- 
				tomix
 - Zaawansowany

Rok temu mi ukradli , nic nie pęka, AC zwracają teraz 100% jak masz wykupione stała wartość pojazdu, nie żadnego ze spadło w eurotaxie itd. Nawet mi żal nie było auta to tylko trochę plastiku i załatwia. PozdrawiamCyrus pisze:Ja tez mam ale serce pęka jak Ci zwiną.tomix pisze:
Mogą kraść, nie przejmuje się tym wygole, mam najlepsze zabezpieczenie jakie jest AC.
- cheles
 - Władca postów
 - Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
 - Imię:: Leszek
 - Podziękował: 33 razy
 - Otrzymał podziękowań: 129 razy

Ja się wcale nie dziwię tym wszystkim kradzieżom, wystarczy zobaczyć jaki tu na forum jest popyt na części wtórne.
 . Wcale się nie zdziwię jak ktoś kiedyś kupi jakąś część z samochodu kradzionego od kolegi z forum ...
Cyrus.
Napiszę to delikatnie, chociaż mam ochotę użyć mocnych słów: Twoja wypowiedź jest nie na miejscu.
  Sugerujesz, swoją wypowiedzią, że ktokolwiek z forumowiczów handluje kradzionymi częściami. Ja też przecież sprzedaję na giełdzie - forumowicz który będzie chciał ode mnie kupić będzie mnie traktował jak potencjalnego złodzieja.

Cyrus.
Napiszę to delikatnie, chociaż mam ochotę użyć mocnych słów: Twoja wypowiedź jest nie na miejscu.
- Cesarz
 - Władca postów
 - Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
 - Imię:: Michał
 - Podziękował: 629 razy
 - Otrzymał podziękowań: 223 razy

No i zostałem paserem...Cyrus pisze:Ja się wcale nie dziwię tym wszystkim kradzieżom, wystarczy zobaczyć jaki tu na forum jest popyt na części wtórne.
Z pewnością one są wszystkie z rozbitych samochodów. Wcale się nie zdziwię jak ktoś kiedyś kupi jakąś część z samochodu kradzionego od kolegi z forum ...
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm

5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
- Cyrus
 - Zaawansowany

cheles pisze:Ja się wcale nie dziwię tym wszystkim kradzieżom, wystarczy zobaczyć jaki tu na forum jest popyt na części wtórne.
Cyrus.
Napiszę to delikatnie, chociaż mam ochotę użyć mocnych słów: Twoja wypowiedź jest nie na miejscu.Sugerujesz, swoją wypowiedzią, że ktokolwiek z forumowiczów handluje kradzionymi częściami. Ja też przecież sprzedaję na giełdzie - forumowicz który będzie chciał ode mnie kupić będzie mnie traktował jak potencjalnego złodzieja.
Źle mnie zrozumiałeś .
Kupując na portalach aukcyjnych możesz trafić na część z samochodu od kolegi
Nikogo z forum nie posądzam o handel kradzionymi częściami.
- cheles
 - Władca postów
 - Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
 - Imię:: Leszek
 - Podziękował: 33 razy
 - Otrzymał podziękowań: 129 razy