Problem z odpaleniem na ciepłym silniku
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
tzn., że sie nie zalogowaleś, bo powinieneś mieć aktywny kanał 1 właśnie... spróbuj sie zalogować przez "dostęp upoważniony" - 16 kodem 12233, wtedy powinieneś mieć aktywny kanał 1 i tylko tam zmienisz dawkę...darek8677 pisze: zalogowałem sie w Engine-adaptacje, zacząłem od kanału 1 (zmiana dawki startowej) u mnie jest nie aktywny.
- hagio
- Expert
- Auto:: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
- Imię:: BARTOSZ
- Podziękował: 276 razy
- Otrzymał podziękowań: 153 razy
- Kontakt:
Panowie byłem jednym z wielu posiadaczy problemu odpalania na ciepłym silniku.Dzisiaj w końcu podpiąłem się kabelkiem(a mam go od dobrego roku) i zmieniłem wartość na kanale 1,już w trakcie testu auto dostało innych obrotów,i teraz odpala bez kręcenia.jeśli ktoś ma podobny problem z okolic Poznania to zapraszam.mój silnik BKD 2.0 16V
Objawy miałem takie że kręcił 3-5razy do skutku aż nie odpalił,lub kręciłem raz i po chwili drugi i dopiero odpalał.
Ps.byłem jedyny na II Wielkopolskim spocie z takim problemem,mam nadzieję że dolegliwość nie powróci.
Objawy miałem takie że kręcił 3-5razy do skutku aż nie odpalił,lub kręciłem raz i po chwili drugi i dopiero odpalał.
Ps.byłem jedyny na II Wielkopolskim spocie z takim problemem,mam nadzieję że dolegliwość nie powróci.
- Dodi
- Władca postów
cieszymy sie razem z Tobą... czy oprócz pozytywnych objawów zaobserwowałeś jakieś inne?hagio pisze:Panowie byłem jednym z wielu posiadaczy problemu odpalania na ciepłym silniku.Dzisiaj w końcu podpiąłem się kabelkiem(a mam go od dobrego roku) i zmieniłem wartość na kanale 1,już w trakcie testu auto dostało innych obrotów,i teraz odpala bez kręcenia.jeśli ktoś ma podobny problem z okolic Poznania to zapraszam.mój silnik BKD 2.0 16V
- Dodi
- Władca postów
chodzilo mi czy nie złpał "muła", ale jak nie to dobrze... ja w swoim 1.9 jeździłem z takim ustawieniem ponad roku i nic sie złego nie zadziało...hagio pisze:Dodi, nie wiem czy to wina paliwa,ale jak by zaczął przebierać od czasu do czasu na jałowym,lecz wydaje mi się że to miało miejsce już przed zmianami.Nic więcej szczególnego nie zauważyłem.Spalanie/moc OK.Czas pokaże.
Czy jest ktoś z forum ze Śląska, kto mógłby pomóc mi za dobrą flaszeczkę wyeliminować problem ciężkiego zapalania na ciepłym silniku ( pogrzebać coś w komputerze ) no i przy okazji wyminić język w navi i wrzucić jakąś płytkę z mapami?
proszę o PW.
(nie mogę się zalogować na "forum śląskie" nie wiem w czym problem)
z góry dzięki
proszę o PW.
(nie mogę się zalogować na "forum śląskie" nie wiem w czym problem)
z góry dzięki
-
forest
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0
- Imię:: Tymek
Dało ci to coś w BKD? Ile ustawiłeś 50 czy więcej?hagio pisze:Panowie byłem jednym z wielu posiadaczy problemu odpalania na ciepłym silniku.Dzisiaj w końcu podpiąłem się kabelkiem(a mam go od dobrego roku) i zmieniłem wartość na kanale 1,już w trakcie testu auto dostało innych obrotów,i teraz odpala bez kręcenia.jeśli ktoś ma podobny problem z okolic Poznania to zapraszam.mój silnik BKD 2.0 16V
Ja dałem 50 przez 2 mieś było ok teraz znów to samo, kręcenie 3 do 4 razy
- Dodi
- Władca postów
ja też dołącze sie do tego, choć mniej przejechałem....Tomek pisze:ja w swoim BKD zmieniłem dawkę na 50. Od tego czasu przejechane jakieś 25 tkm i nadal pali od strzała:)
ja też bym poszedł tym tropem, skoro podniesienie dawki juz nie pomaga... ewidętnie ma juz za ciężko...forest, może pora na remont rozrusznika?