aki pisze:Nikt nie chce bo "Kowalski" życzy sobie higline w TDI z przebiegiem 120 tom za 29900 pln. Taki rynek.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Lecz dziwnym trafem statystyczny Kowalski kupuje sobie higline w TDI z przebiegiem 120 tom za 29900 pln a potem chodzi i rozpowiada jakie to kiepskie auto ciągle sie psuje itp.
to moze warto sie zastanowic nad propozycjami aut innych marek,nie tylko brac pod uwage niemieckie bo to przeciez sa,, bezawaryjne",oraz sasiad mi bedzie zazdroscil. jesli sie nie posiada duzej kasy na w miare doinwestowanego niemca to warto wziac pod uwage ze za te same pieniadze mozna kupic nawet mlodszego francuza z miare pewnym silnikiem ktorych maja sporo w ofercie, awaryjnosc francuskich aut to mit. obecnie bardziej psuja sie niemieckie auta ale w polsce sa one uwielbiane,dlatego ich ceny sa zbyt wysokie oraz oderwane od zdroworozsadkowej wartosci.
materazzi pisze:to moze warto sie zastanowic nad propozycjami aut innych marek,nie tylko brac pod uwage niemieckie bo to przeciez sa,, bezawaryjne",oraz sasiad mi bedzie zazdroscil. jesli sie nie posiada duzej kasy na w miare doinwestowanego niemca to warto wziac pod uwage ze za te same pieniadze mozna kupic nawet mlodszego francuza z miare pewnym silnikiem ktorych maja sporo w ofercie, awaryjnosc francuskich aut to mit. obecnie bardziej psuja sie niemieckie auta ale w polsce sa one uwielbiane,dlatego ich ceny sa zbyt wysokie oraz oderwane od zdroworozsadkowej wartosci.
ale jak to zrobić kiedy ją kocham niemieckie wozy vw i bmw właśnie za to czego nie mają francuzy i innej maści marki jeden woli to inny tamto. Ją uważam że niemcy robią świetne samochody i dlatego wolę starsze ale zadbane i.droższe niż takiego nowszego francuza
ale w czym tak naprawdę niemieckie auta są lepsze od innych?
racjonalnie patrząc to zauważam, że niemieckie auta są droższe w zakupie, bardziej awaryjne jeśli chodzi o auta z ostatniej dekady, przereklamowane w stosunku do innych, zapotrzebowanie na części do nich napędza kradzieże aut patrząc na statystyki.
Niemcy stosują wobec nas machinę propagandy wyższości ich motoryzacji nad resztą świata.
A tyle wpadek jakościowych co Niemcy ostatnio nie ma żadna marka.
a o awaryjności francuskich aut mówią ci co tego auta nie mieli
ja miałem lagunę 2007 1,9 przejechałem do 200tk bez awarii
Espace mam już 2 lata przejechałem 65tk fakt że benzyna
ale zero problemu z elektryką itp.
a najwięcej mnie zjadł
LT z2002 pęknięta rolka napinacza przy 100kh masakra
sharan uszczelka pod głowicą i wtryski
i caddy z 1999r elektryka masakra
mam jeszcze dwa fiaty doblo w benzynie
i ducato 2,3
odpukać nie ma awarii
ale każdy ma inne doświadczenia i wiedzę
a psuję się każde nowe czy stare
MULTIVAN T6 Highline BULLI 2017 204CR/DSG/4MOTION
TOUAREG Business R-Line 2016 3.0 V6 TDI 262 KM 4MOTION
Fiat Ducato 2007/2.3 JTD 120KM
Dokładnie i mówi miałem Fiata i był bez awaryjny...
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
To kolego dobrze trafiles z tymi FR. Ja mialem dwie cytrynki evasion i jedna zagazowalem (niepotrzebnie) i druga w hdi. Benzyna przed gazem OK ale po zagazowaniu masakra. HDIka tez niezbyt milo wspominam- dwa razy turbo wymieniane i wtryski popadaly. Jak pisalem wszesniej-LOTERIA i tyle. Jak dobrze trafisz to zadowolony bedziesz nawet z TATY Indyjskiej a jak kupisz padake to bedziesz psiakoczyl na Audi czy BMW.
Miałem Lagunę 2.0 w gazie, żadnych problemów
Szwagier miał Scenica w dieslu i same problemy z nim. Teraz ma Audi i też już wtryski wymieniał.
Ja miałem poza tym 125p i nic nie robiłem przy nim, a w nowej Skodzie po 23 tys musiałem wymieć rozrząd bo łańcuszek dzwonił. W Passacie mimo że kupiłem go po dzwonie nic mi się nie działo, w Mercedesie też nic. Także loteria.