Dzieki wielkie za pomoc, działa działa... Bo musi .
I jeszcze jedno pytanie, zakodowalem ale nie pojawila mi sie dodatkowa opcja w menu na fisie. Tak ma być czy coś jeszcze musze 'zaptaszkować'??
Był VW Passat B5 1.8T 150 BHP
Był Seat Ibiza 6L 1.9 TDI 130 BHP
Był VW Passat B5 FL 1.9TDI 130 BHP 4MOTION
Był VW Polo 6N2 1.4 55 BHP
Był VW Touran 1T2 2.0 TDI 177 BHP
Był Seat Ibiza 6l FR 1.8T 150 BHP
W każdej lampce mam żarówkę oraz leda z rezystor em. Jedna żyła dałem napięcie ambient na led, druga żyła napięcie z borda na żarówkę. Minus mam wspólny, a raczej mostek katody Leda z oprawka żarówki oczywiście masy. Ambient chodzi, a footwell wywala usterkę elektryczna w obwodzie. Przejścia posprawdzanie. Czy to niema prawa działać czy powinno bo wg mojej wiedzy ładunek z obu swiatelek powinien upływac do masy, czy moja wiedza jest niekompletna?
rafcio606 pisze:W każdej lampce mam żarówkę oraz leda z rezystor em. Jedna żyła dałem napięcie ambient na led, druga żyła napięcie z borda na żarówkę. Minus mam wspólny, a raczej mostek katody Leda z oprawka żarówki oczywiście masy. Ambient chodzi, a footwell wywala usterkę elektryczna w obwodzie. Przejścia posprawdzanie. Czy to niema prawa działać czy powinno bo wg mojej wiedzy ładunek z obu swiatelek powinien upływac do masy, czy moja wiedza jest niekompletna?
min chyba działają juz 2 żarówki w5w ..czyli masz 10W + ich rezystancja
i teraz masz tak dobrać rezystory do tych LED-ów by było blisko realnych 2 żarówek
jak 2 to za mało, robisz pomiar na 4 i tak dobierasz LED by było jak prawdziwe 4 zarówki
rafcio606 pisze:W każdej lampce mam żarówkę oraz leda z rezystor em. Jedna żyła dałem napięcie ambient na led, druga żyła napięcie z borda na żarówkę. Minus mam wspólny, a raczej mostek katody Leda z oprawka żarówki oczywiście masy. Ambient chodzi, a footwell wywala usterkę elektryczna w obwodzie. Przejścia posprawdzanie. Czy to niema prawa działać czy powinno bo wg mojej wiedzy ładunek z obu swiatelek powinien upływac do masy, czy moja wiedza jest niekompletna?
min chyba działają juz 2 żarówki w5w ..czyli masz 10W + ich rezystancja
i teraz masz tak dobrać rezystory do tych LED-ów by było blisko realnych 2 żarówek
jak 2 to za mało, robisz pomiar na 4 i tak dobierasz LED by było jak prawdziwe 4 zarówki
Footwell z bordnetz zasila 4 żarówki w5w, ledy zasila ambient podświetlenia zapalniczki, bo plan był żeby swiecila biała żarówka z czerwonym ledem przy otwartych drzwiach, po zamknięciu tylko led. Tylko masę oba swiecidelka maja wspólna, zasilanie oddzielnie
Mam oświetlenie przestrzeni nóg które działa tylko przy włączonych światłach.
Jak uzyskać taki efekt https://www.youtube.com/watch?v=gfQeQVi ... =emb_title
tzn przy otwarciu drzwi świeci na czerwono a włączonych światłach na biało?
Wojol pisze:Mam oświetlenie przestrzeni nóg które działa tylko przy włączonych światłach.
Jak uzyskać taki efekt https://www.youtube.com/watch?v=gfQeQVi ... =emb_title
tzn przy otwarciu drzwi świeci na czerwono a włączonych światłach na biało?
Potrzebujesz moduły
wysłałem ci PW.
VCDS i wszystko jasne ;-)
był 1.9TDI BKC a teraz jest 2.0TDI CFHC