Jakie żarówki H7 ??

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Awatar użytkownika
jaras99
Specjalista
Auto:: Audi A4 B6 1.9TDI AVF
Imię:: Jarek
Podziękował: 66 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Re: Jakie żarówki H7 ??

Post autor: jaras99 »

Damian15 pisze:Narve akurat mam więc wiem jak potrafią zaświecić, bardzo duży plus to ich żywotność
To gratuluję żywotności. Ja na tych narvach nalatałem 9kkm przez jakieś pół roku. Wczoraj jedna z nich dosłownie mi wybuchła. Pierwszy raz mam taki przypadek. Z klosza wyciągnąłem tylko metalową podstawkę żarówki a w środku mam pełno szkła w postaci pyłu :( I teraz jak do dziadostwo stamtąd odkurzyć?

Wygląd świecących żarówek z zewnątrz bardzo ładny. Ale tak jak ktoś wcześniej pisał, typowo do lansowania się po mieście. Poza miastem świecą wg mnie kiepściutko. Emitowane światło za bardzo wpada w niebieskie bez rozgraniczenia jego faz. Światło to nie podkreśla, nie uwypukla pobocza itp. Ale to może tylko moje subiektywne odczucia.

Szukam teraz czegoś, co ładnie z zewnątrz będzie wyglądać (jak te Narvy) ale zaświeci lepszym światłem, bardziej ciepłym.
Awatar użytkownika
bartez55
Auto:: Touran 2.0 TDI [CFHC]
Imię:: Bartek
Podziękował: 39 razy
Otrzymał podziękowań: 102 razy

Post autor: bartez55 »

Ja w moim Touranie mam philipsy xtream vision i świecą bardzo przyzwoicie w nocy oraz bardzo ładnie wyglądają. Następne żarówki jakie będę montowal to narvy dla porównania.
Awatar użytkownika
jaras99
Specjalista
Auto:: Audi A4 B6 1.9TDI AVF
Imię:: Jarek
Podziękował: 66 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Post autor: jaras99 »

bartez55 pisze:Ja w moim Touranie mam philipsy xtream vision i świecą bardzo przyzwoicie w nocy oraz bardzo ładnie wyglądają. Następne żarówki jakie będę montowal to narvy dla porównania.
bartez55 pisze:Ja w moim Touranie mam philipsy xtream vision i świecą bardzo przyzwoicie w nocy oraz bardzo ładnie wyglądają. Następne żarówki jakie będę montowal to narvy dla porównania.
a jak się prezentują z zewnątrz? Wpadają delikatnie w niebieski? Cena niemała. na allegro widzę najtaniej 80 zł :>

-- Śr gru 30, 2015 09:32 --

założyłem wczoraj osram night breaker unlimited. Świecą rewelacyjnie. Poprzednie jakie miałem to narva range power white ale tutaj słabiutko ze świeceniem, a w deszczu to wogóle padaka.

Na plus narvy jest ich wygląd zewnętrzny. Bardzo ładnie wygląda ich barwa w soczewce
Awatar użytkownika
bartez55
Auto:: Touran 2.0 TDI [CFHC]
Imię:: Bartek
Podziękował: 39 razy
Otrzymał podziękowań: 102 razy

Post autor: bartez55 »

jaras99 pisze:
a jak się prezentują z zewnątrz? Wpadają delikatnie w niebieski? Cena niemała. na allegro widzę najtaniej 80 zł :>

-- Śr gru 30, 2015 09:32 --

założyłem wczoraj osram night breaker unlimited. Świecą rewelacyjnie. Poprzednie jakie miałem to narva range power white ale tutaj słabiutko ze świeceniem, a w deszczu to wogóle padaka.

Na plus narvy jest ich wygląd zewnętrzny. Bardzo ładnie wygląda ich barwa w soczewce
Prezentują się fajnie. A właśnie dzisiaj mi się jedna spaliła. Wytrzymała prawie rok czyli nie jest źle. Zamówiłem juz tungsramy słyszałem ze są świetne.
bahtek86
Początkujący
Auto:: touran, 1.9 tdi, 2004
Imię:: bartek
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: bahtek86 »

ja mam bosch pure light. wcześniej miałem jakieś no name. jedna się spaliła i kupiłem takie. puki co działają
ares ares
Początkujący
Auto:: turan1.6mpi,caddy1.6tdi
Imię:: krzysiek
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: ares ares »

odświeżę trochę temat przeglądałem wątek ale dalej mam wątpliwości miałem założone tu chwalone osramy wytrzymały 15 tyś km nie wiem czy to dużo czy mało ale szału przy świeceniu jakoś nie było potrzebuję czegoś sprawdzonego jasno i długo świecącego do tych chorych soczewek bo poza dobrym wyglądem soczewek jakoś innych korzyści nie widzę nie mówiąc o fajnej wymianie żarówek
Awatar użytkownika
dymek
Przeglądacz
Auto:: vw touran 1.6 FSI 2006
Imię:: Tomek
Podziękował: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: dymek »

Miałeś philips xtream vision?Ja takie założyłem.Przejechane ok. 7 tyś,jak dla mnie świecą całkiem przyzwoicie.
ares ares
Początkujący
Auto:: turan1.6mpi,caddy1.6tdi
Imię:: krzysiek
Podziękował: 10 razy

Post autor: ares ares »

dymek pisze:Miałeś philips xtream vision?Ja takie założyłem.Przejechane ok. 7 tyś,jak dla mnie świecą całkiem przyzwoicie.
spróbuje je założyć przy zwykłych lampach jakoś wszystkie świecą dobrze ale cóż ktoś wymyślił soczewki :omatko:
gorny7
Początkujący
Auto:: Touran 1,6 BGU 2005
Imię:: Krzysiek
Podziękował: 1 raz

Post autor: gorny7 »

założyłem wczoraj Cartechnic z Intercarsu bodajże po 9 zl sztuka
jestem zadowolony poprzednie były , chyba orginalnie wstawiane Forch.
Cartechnic jaśniejsze światlo tak jak napisali z badaniach i cena ok to po co przepłacać. Zrobiłem trase 800km i nikt mi nie mrógnoł tzn ze tez nie oślepiają

http://www.auto-swiat.pl/eksploatacja/t ... piej/q54dd

http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Test- ... aid=116b8d
Touran 1,6 102KM BGU 2005r (przód lift).LPg Stag/Qmax Plus.Tur/Baracucda
KostuH
Kandydat
Auto:: Touran 1.9 2003r.
Imię:: Mateusz
Podziękował: 4 razy

Post autor: KostuH »

Aby nie zakładać osobnego tematu napisze tutaj.
Czy ktoś z Was zakładał u siebie "żarówki" Ledowe? Zastanawiam się właśnie nad takim rozwiązaniem ale cena dobrych ledów z homologacją trochę poraża...
Obrazek
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 420 razy

Post autor: wesol »

Nie ma takiej żarówki ledowej co by miała homologację. Nie istnieje. O ile do jazdy dziennej jeszcze by się nadala tak w nocy byś jechał jak kret czyli po omacku.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
Awatar użytkownika
yox
Władca postów
Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię:: Marek
Podziękował: 240 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Post autor: yox »

wesol pisze:Nie ma takiej żarówki ledowej co by miała homologację. Nie istnieje. O ile do jazdy dziennej jeszcze by się nadala tak w nocy byś jechał jak kret czyli po omacku.
...jak kret ? ;) a co z tymi ? https://www.youtube.com/watch?v=pdL2jyvIxnY
Awatar użytkownika
GioW
Expert
Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
Imię:: Janek
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 91 razy

Post autor: GioW »

yox pisze:
wesol pisze:Nie ma takiej żarówki ledowej co by miała homologację. Nie istnieje. O ile do jazdy dziennej jeszcze by się nadala tak w nocy byś jechał jak kret czyli po omacku.
...jak kret ? ;) a co z tymi ? https://www.youtube.com/watch?v=pdL2jyvIxnY
To nie jest żarówka Philipsa tylko wykorzystująca układ scalony zrobiony przez tego producenta, a to już całkiem co innego. Tak jak dużo w necie jest ledów Samsung a tak naprawdę to tylko chip jest tego producenta i nic więcej.
Obecnie nie ma takiej żarówki LED którą można wstawić zamiennie w zwykły reflektor.
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 420 razy

Post autor: wesol »

Nigdy nie będzie można tego legalnie założyć. Homologacja lampy w aucie jest na dany typ żarówek. Nie wolno sobie zamieniać na inne.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
Awatar użytkownika
yox
Władca postów
Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię:: Marek
Podziękował: 240 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Post autor: yox »

... no to szkoda, bo powaznie nad nimi myslalem :>
ODPOWIEDZ