Skradziono VW Touran - dyskusja
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
Re: Skradziono mojego Tourana.
Łapy ucinac zlodziejom! Takie powinno być prawo.
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
- kazan13
- Zaawansowany
- Auto:: 1T3 2.0 TDI CUP
- Imię:: Zbyszek
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 45 razy
z odcięciem zapłonu jest ok, ale jak zostawiasz auto u mechanika to musisz zdradzić co i jak żeby mógł odpaliić a mechaniory jak mechaniory, 9 uczciwych a jeden .... 
-
Bar88
- Początkujący
- Auto:: 1,9TDI AVQ, 2003
- Imię:: Bartek
Szkoda szkoda miejmy nadzieje ze sie odnajdzie...
"Bo diesel płynie w naszych żyłach..."
-
himi
- Użytkownik
- Auto:: Był Touran jest Jetta
- Imię:: Michał
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Ba, na myjni musisz nawet mówić ludzikom. Dlatego ja spasowałem i mam dobre AC.kazan13 pisze:z odcięciem zapłonu jest ok, ale jak zostawiasz auto u mechanika to musisz zdradzić co i jak żeby mógł odpaliić a mechaniory jak mechaniory, 9 uczciwych a jeden ....
Był Touran 1,9 TDI
jest Octavia II FL 2,0 TDI CR 140km
-
biniu8610
- Auto:: brak
- Imię:: adrian
Re: Skradziono VW Touran
witam w połowie zeszłego tygodnia zwinęto mi tourana srebrny metalik stał w gdyni na dębogórzu na blaszkach GPU4T49 kto kolwiek widział lub kto kolwiek wie proszę pomocy
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Kurna ile tych Touranków w 3city ginie.... jakas mafia
aż strach tam przyjeżdżać 
- aawol
- ____________________

- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
trójkąt bermudzki się robi na tourany ..... współczuję..... pewnie tylko ubezpieczenie pomoże.....
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
No no, gdzie Gdynia a gdzie Dębogórze... Ale fakt, faktem auta zrobiły się "popularne" 
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
- DLUGI-74
- Expert
- Auto:: VW Touran Cross
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 54 razy
- Otrzymał podziękowań: 63 razy
W nocy z 5 na 6 kwietnia we Wrześni (woj. wielkopolskie) skradziono mojemu koledze VW Touran 2004r 1.9tdi.
Kilka elementów wyróżniających auto:
- przód poliftowy,
- maska, błotniki, zderzak przód w innym kolorze (odcień) niż reszta auta,
- alu 18" polerowane z dorabianymi, nieoryginalnymi deklami...
Na zdjęciu ten pierwszy
Może ktoś z was coś spotka w necie z tego auta...to proszę o kontakt na pw.
Kilka elementów wyróżniających auto:
- przód poliftowy,
- maska, błotniki, zderzak przód w innym kolorze (odcień) niż reszta auta,
- alu 18" polerowane z dorabianymi, nieoryginalnymi deklami...
Na zdjęciu ten pierwszy
Może ktoś z was coś spotka w necie z tego auta...to proszę o kontakt na pw.
- Tomi
- ____________________

- Auto:: Touran 5t, 2.0tdi 150,dsg
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 48 razy
http://m.trojmiasto.pl/news/Policja-odz ... 78710.html
-- 10 kwi 2014, o 23:33 --
Jest nadzieja, że jedno z tych 21 to nasze
-- 10 kwi 2014, o 23:37 --

-- 10 kwi 2014, o 23:33 --
Jest nadzieja, że jedno z tych 21 to nasze
-- 10 kwi 2014, o 23:37 --
Założyłem teraz odcięcie z trybem serwisowym, czyli jak zostawiasz u mechanika, to odcięcie możesz wyłączyćkazan13 pisze:z odcięciem zapłonu jest ok, ale jak zostawiasz auto u mechanika to musisz zdradzić co i jak żeby mógł odpaliić a mechaniory jak mechaniory, 9 uczciwych a jeden ....
-
himi
- Użytkownik
- Auto:: Był Touran jest Jetta
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Nie wiedziałem, że jest taka możliwość.
Był Touran 1,9 TDI
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Wszystko zależy od ubezpieczyciela. Niektórzy na siłę chcą ściągnąć klientów do siebie niską ceną i jeśli klient nie dopyta o szczegóły to pakuje się w ubezpieczenie np. z udziałem własnym, czy z powyżej opisanym spadkiem wartości auta. Co do rocznika to chyba większość ubezpieczycieli przyjmuje zasadę, że jeśli klient ma ciągłość ubezpieczenia to ubezpieczą AC, ale jeśli ktoś chce ubezpieczyć AC dla auta starszego niż 10 lat, a wcześniej nie miało AC to już nie ubezpieczą. Taki przypadek miałem ze swoją Skodą - miałem na nią AC bo co roku je odnawiałem pomimo, że miała już ponad 10 lat, ale gdybym przerwał AC to już zostałoby tylko samo OC.tomix pisze:Oczywiście ze nie każda firma, do 10 lat akurat tego nie jestem pewien w 100%, oto całe warunki to nie jest hop siup ?wksgymsport pisze:No ale tu nie jest tak latwo. NIe kazda firma to robi i rocznik tez nie moze byc za stary.... takze to nie tak hop siup zeby byla stala wartosc...tomix pisze:Jarry jesteś w błędzie wystarczy wykupić stała wartość pojazdu i oddadzą 100%, więc dziś ubezpieczasz na przykład na 50 tys , kradną ci przykładowo po 9 miesiącach dostajesz 50 tys. Żadne spadki cen cię nie interesuja, żadne spadki w eurotaxie itp. Pozdrawiam
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
- kalorak
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0 BMM DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
W PZU można ubezpieczyć AC na auto starsze niż 10 lat, ale jest potrzebna zniżka kierownika, stała wartość może być być zadana do każdego rocznika, wycena jest robiona na podstawie Eurotax lub Info-Ekspert. Jeśli jest stała wartość pojazdu to zawsze powinna być wypłacona kwota na jaką był ubezpieczony pojazd na polisie. Ale trzeba uważać bo niektóre firmy stałą wartość traktują jako niepomniejszanie sumy ubezpieczenia przy wypłacie częściowego odszkodowania, przykłady np:
1-pojazd ze stałą wartością 20000 po szkodzie częściowej (wypłata 4000) dalej ma wartość 20000
2-pojazd bez stałej wartości ubezpieczony na 20000 po szkodzie częściowej (wypłata 4000) ma wartość 16000.
Z teorii po szkodzie w przykładzie 2 powinno się zrobić doubezpieczenie na kwotę 4000, w przypadku 1 nie trzeba tego robić.
Reasumując należy dokładnie przeczytać Ogólne Warunki Ubezpieczyciela gdzie jest dokładnie opisane co to jest stała wartość pojazdu,
Prawidłowo powinno być że stała wartość jest przez cały okres ubezpieczenia i w razie kradzieży nawet w ostatnim miesiącu ubezpieczenia powinna być wypłacona wartość z polisy a nie rzeczywista z dnia szkody. Najlepiej jest się odwołać i wtedy sprawa wygrana (niejednokrotnie trzeba ztym iść do Sądu który nam przyzna rację)
1-pojazd ze stałą wartością 20000 po szkodzie częściowej (wypłata 4000) dalej ma wartość 20000
2-pojazd bez stałej wartości ubezpieczony na 20000 po szkodzie częściowej (wypłata 4000) ma wartość 16000.
Z teorii po szkodzie w przykładzie 2 powinno się zrobić doubezpieczenie na kwotę 4000, w przypadku 1 nie trzeba tego robić.
Reasumując należy dokładnie przeczytać Ogólne Warunki Ubezpieczyciela gdzie jest dokładnie opisane co to jest stała wartość pojazdu,
Prawidłowo powinno być że stała wartość jest przez cały okres ubezpieczenia i w razie kradzieży nawet w ostatnim miesiącu ubezpieczenia powinna być wypłacona wartość z polisy a nie rzeczywista z dnia szkody. Najlepiej jest się odwołać i wtedy sprawa wygrana (niejednokrotnie trzeba ztym iść do Sądu który nam przyzna rację)
- Rafalgd1
- ____________________

- Auto:: Touran 1.9 BKC DSG
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 44 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
Kolego mylisz troche pojecia .Stala suma ubezpieczenia gwarantuje ze przez caly okres polisy to jest przez rok wartosc pojazdy sie nie zmienia natomiast przyklad ktory opisujesz w pkt 1 i 2 to konsumcja sumy ubezpieczenia ktora po dodatkowym wykypieniu gwarantuje ze mimo wyplat odszkodowania suma ubez sie nie pomniejsza o wartośc szkody .
Rafcio
BKC 136KM -322Mm
BKC 136KM -322Mm
- kalorak
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0 BMM DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Masz rację w Pzu jest wpis stała wartość pojazdu i niepomniejszanie sumy ubezpieczenia, a chodziło mi o to ż niektóre firmy mają wpis stała suma ubezpieczenia i to może zmylić klienta.