yox pisze:... pociagnij 12+ (stały/terminal 30) ze skrzynki bezpieczników a (-) weż z któregoś z białych kabelków (cienki). Do testów (-) użyj szpilki tzn. wbij w kabelek biały i zobacz czy lampka sie zapali a po zamknieciu drzwi zgaśnie. Jak znajdziesz podłącz na stałe
A gdzie jest ten staly terminal 30? Bo nie mogę znaleźć info. A dodam że jestem zielony odnośnie aut. Mile widziane zdjęcie[SMILING FACE WITH SMILING EYES]
Jest jeszcze szansa że na dole słupka B masz niebieski przewód i na nim pojawia się napięcie po otwarciu drzwi wtedy trzeba ten przewód doprowadzić do lampki
Ja też miałem korby w tylnych drzwiach w aucie z 2004 a ten przewód miałem sprawdź
Koledzy potrzebuję informacji jaki jest numer wtyczki która wchodzi w pionowe gniazdo sterownika drzwi, dokładnie tego na zdjęciu:
w drzwiach kierowcy mam normalnie wiązkę i wtyczkę wpiętą w tym miejscu (sterowanie lusterek, zamka itp) natomiast w drzwiach pasażera nie ma tam wtyczki. Chciałem zrobić warning light ale nie chcę odstawić maniany tylko dać oryginalną wtyczkę. Wygląda tak (zdjęcie nie moje, znalezione w internecie żeby nie było niejasności)
Witam szanowne grono.Zacznę od auta - Tiguan I FL 2016 rok z elektryką drzwi przednich i tylnych + składane lustra. Od prawie pół roku zabieram się za montaż warningów drzwi i zanim cokolwiek zostanie ruszone dziś postanowiłem rzucić okiem na sterowniki. Zrobiłem autoscan (nie patrzcie na błędy bo radio jest wyjęte) i widać tylne lewe i prawe drzwi ale nie można się połączyć z ich sterownikami, tylko w kodowaniu długim przednich drzwi można zakodować warningi. Na fotum VWVortex.com user napisał, że w Golfie 6 czyli też PQ35 tylne drzwi koduje się przez moduły drzwi przednich. Czy ktoś to potwierdzi? Sorry być może dlaq niektórych to błache pytanie ale jak dotąd wcześniej nie miałem okazji nigdzie tego sprawdzić i nie spotkałem się z tą kwestią. Załączam fotki długiego kodowania i adaptacji @yox201 sorry, że pytam i tu na forum Golfa V ale jak wiadomo tonący brzytwy się chwyta)
... no ale co ? masz sterowniki 4 Gen i tył łaczy sie za pomocą przodu czyli:
- master i slave
... nie masz tam wyboru ? w tym długim oknie na 1 stronie ? (4 fotka od góry)